Grad Buzet

II. istarske brigade 11
52420 Buzet
tel.: 052/662-726
fax: 052/662-676
e-mail: info(at)buzet.hr

Sport
14.02.17. 09:37

Fighteri uspješni na Europskom kupu u Karlovcu

Kickboxing klub Fighter u nedjelju je sudjelovao na najjačem turniru na ovim prostorima – Europski kup u Karlovcu. Turnir je ugostio 33 države, 187 klubova i 2064 natjecatelja u različitim disciplinama. Turnir je trajao tri dana, po disciplinama, a borci iz Buzeta natjecali su se u disciplini LIGHT contact koja je bila na rasporedu u nedjelju.

Buzet su predstvaljali: mlađe kadetkinje Lara i Chiara Rytz, stariji kadeti Mihael Glavić i Chiara Rytz, juniorke Matea Petohleb i Korina Zugan te veteranka u kategoriji women master class Vilma Jeletić. U pratnji i trenerica je bila Iva Jeletić Prodan.

Lara, Chiara i Mihael bili su debitanti na ovako zahtjevnom turniru, ali su vrhunski odradili borbe što je na kraju rezultiralo rezultatima. Chiara je osvojila broncu u kategoriji mlađih kadetkinja početnica +47 kg i srebro u kategoriji starijih kadetkinja početnica +60kg. Laru je u pretkolu „potrefila“ najjača protivnica kategorije, od ranije dvostruka prvakinja, ali se do kraja hrabro borila i pokazala sve svoje mogućnosti i vještine. S druge strane Mihael je stasao u zrelog i promišljenog borca i to što ovo natjecanje nije rezultiralo postoljem samo je dodatno iskustvo na putu prema pobjedničkim postoljima.

Matea u kategoriji do 55 kg izborila je broncu i to u kategoriji vrhunskih protivnica, sve redom zahtjevnih, reprezentativki i vrlo iskusnih na tatamiju. Korina do 60 kg osvojila je srebro i to nadvladavši protivnice, a u finalu se suočila s kolegicom iz Hrvatske. Borbe su bile izuzetno naporne i iscrpljive prvenstveno jer su i Korina i Matea bila u kasnim večernjim satima, nakon 22 sata.

Vilma Jeletić u kategoriji master class women za žene preko 41 godinu osvojila je srebro u kategoriji +60 kg. „S obzirom da je mama pred samo 3 mjeseca imala jedan operativni zahvat, naravno da sam zadovoljna i sa srebrom, zaista je bitnije da je ona zdrava, a onda druge godine možemo na revanš. Ostali borci bili su izvrsni, sad su već na visokoj razini forme pa manje nismo ni očekivali. Sad nas čekaju bitni turniri, državna prvenstva pa je ovaj turnir svakako veliki plus uz sve pripreme. Na kraju krajeva na ovakvom turniru imati tri finala i ukupno pet medalja zaista je odličan rezultat.“ Zaključila je trenerica Iva Jeletić Prodan.