T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

300 tisuća kuna za sanaciju cesta

Grad Buzet potpisao je danas s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ugovor o sanaciji nerazvrstanih cesta u vrijednosti od 300.000 kuna, koji je osiguran u okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata. Ugovor su danas u sjedištu ministarstva potpisali ministrica Gabrijela Žalac te gradonačelnik Siniša Žulić.

- Ovo ulaganje u sanaciju oštećene komunalne infrastrukture veseli zbog još jednog uspješnog kandidiranja projekta na natječaje državnih tijela, iako nam indeks razvijenosti često onemogućava da na njima budemo uspješni. Zbog smanjenja proračunskog novca posljednjih godina ova će nam financijska sredstva jako dobro doći da nastavimo kontinuirano ulagati u oštećene ceste na našem području - rekao je gradonačelnik Siniša Žulić.

Nakon potpisivanja ugovora održana je i prezentacija novog Zakona o brdsko-planinskim područjima, koji ni u budućnosti neće osiguravati dodatna proračunska sredstva koja imaju taj status, već će se u sklopu njega otvoriti nekoliko programa pomoći jedinicama lokalne samouprave u brdsko-planinskim područjima, a biti će osnovan i Fond za brdsko-planinska područja. Isto tako novi Zakon predviđa širenje broja JLS sa takvim statusom. Ministrica Žalac je istaknula kako će zakon proći u Saboru dva čitanja te njegovo donošenje očekuje početkom iduće godine.

- Novi Zakon jedinicama lokalne samouprave poput Grada Buzeta, koji su vrlo uspješno iskoristili mogućnosti koje im je pružala zakonska regulativa iz 2002. godine, neće donijeti značajnija poboljšanja. No, izmjena zakona je bila nužna iz razloga što nakon čak osam izmjena Zakon nije donosio ništa dobroga brdsko-planinskim područjima. Kroz novo zakonsko rješenje nadam se da će Grad Buzet imati uspjeha u povlačenju sredstava iz predviđenih programa, a naši sugrađani i poduzetnici imati određene pogodnosti kroz uvođenje planinske iskaznice, iako smo i novim zakonom zbog visokog indeksa razvijenosti, ograničeni u odnosu na većinu JLS-ova koji će u budućnosti imati taj status - komentirao je prijedlog novog zakona Žulić.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet