T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Blagdanska čestitka gradonačelnika

Drage Buzećanke i Buzećani, poštovane sugrađanke i sugrađani,

iza nas je još jedna godina puna truda i nastojanja da nastavimo graditi Buzet kao grad ugodnog i poticajnog okruženja, grad po mjeri njegovih stanovnika. Želim se stoga zahvaliti svima vama koji ste svojim aktivnostima i radom u 2019. godini pripomogli brojim uspješnim rezultatima kojima se ovaj grad može podičiti.

Ovu godinu obilježio je završetak nekoliko višemilijunskih projekata. Završeni su građevinski radovi na kaštelu Petrapilosa i u proljeće on će otvoriti svoja vrata brojnim posjetiteljima, ali i postati jedinstvena kulisa mnogim manifestacijama i događajima. Svečanim otvorenjem Mjeseca hrvatske knjige ujedno je otvorena i novouređena Gradska knjižnica koja je svojim modernim i privlačnim izgledom postala dnevni boravak grada i mjesto znanja, zabave i druženja. Završeno je i proširenje gradskog groblja u Buzetu, a pri kraju su i radovi na poduzetničkom inkubatoru Verzi. Kraj godine zaključen je potpisivanjem ugovora za nadogradnju Dječjeg vrtića "Grdelin" i krajem sljedeće godine on će otvoriti vrata svim buzetskim mališanima. Zbog velikog interesa tijekom upisa u pedagošku 2019./2020. godinu, tijekom ljetnih mjeseci uređene su i opremljene i dvije privremene dislocirane jasličke skupine čijim je otvaranjem broj neupisane djece sveden na minimum. U 2019. godini započele su i pripremne aktivnosti oko početka izgradnje POS stanova sa željom da mlade obitelji našega grada budu stambeno zbrinute i svoj životni put nastave upravo u svom Buzetu.

Ova će godina ostati upamćena i po izuzetnom razvoju kvalitete zdravstvenih usluga u buzetskom Domu zdravlja. Zaposleni su pedijatar i radiolog, a uskoro će u Buzetu s većim brojem radnih dana započeti i ginekološka ambulanta. Zapošljavanjem dodatnih farmaceuta novoobnovljena buzetska ljekarna otvorena je tijekom cijelog dana. Posebno veseli činjenica da su svi zaposleni lječnici i farmaceuti mladi ljudi koji su se nakon završenog obrazovanja vratili u rodni Buzet. Zdravstvene usluge proširene su ove godine i Savjetovalištem za prehranu kojega organizira Zavod za javno zdravstvo istarske županije, a početkom sljedeće godine s radom će započeti i Savjetovalište za spolno i reproduktivno zdravlje mladih.

Za razvoj Buzeta svoj su izniman doprinos dali i buzetski gospodarstvenici i obrtnici. Izuzetnu suradnju s njima nastavili smo i u ovoj godini putem projekta InCity+ u kojemu je uz predavanja za gospodarstvenike s radom nastavi gospodarsko vijeće u kojemu buzetski gospodarstvenici zajedno s djelatnicima javne uprave kreiraju programe poticanja gospodarstva te ostale aktivnosti osnaživanja i konkurentnosti buzetskih poduzetnika. Posebno veseli podatak da je u 2019. godini Buzet imao najveći broj zaposlenih sugrađana, odnosno više od polovice ukupnog stanovništva Buzeta je u radnom odnosu, dok je broj nezaposlenih i u ovoj godini bio najniži u RH. 

U želji da zajedno nastavimo sa projektima i aktivnostima kojima ćemo unaprijediti kvalitetu života u našem Buzetu, Vama i vašim najmilijima želim miran i sretan Božić te novu godinu punu zdravlja, ljubavi i zajedništva!

Vaš gradonačelnik,

Siniša Žulić

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet