T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Bodovne liste za studentske stipendije

Grad Buzet je srednjoškolcima i studentima u ovoj školskoj/akademskoj godini dodijelio ukupno 110 stipendija, od toga 73 studentske stipendije i to 33 stipendije za studente koji ostvaruju pravo na nastavak primanja stipendije bez ponavljanja natječajnog postupka, 22 stipendije za studente koji se školuju za zanimanje prirodnih i tehničkih znanosti te 18 stipendija za studente koji se školuju za zanimanja društveno i humanističkih znanosti.  Za razliku od nekadašnjeg interesa studenata za upisom studija ekonomskih usmjerenja, posljednjih nekoliko godina primjećuje se povećani interes studenata za upisom studijskih usmjerenja prirodnih i tehničkih znanosti. 

Stipendiste je utvrdilo Povjerenstvo za dodjelu stipendija, sukladno kriterijima utvrđenim Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Grada Buzeta”, broj 3/13., pročišćeni tekst, i 6/15.) među kojima su najvažniji prosjek ocjena i godina studiranja/školovanja. Potpisivanje ugovora će se već tradicionalno održati za vrijeme božićno - novogodišnjih blagdana o čemu će stipendisti biti obaviješteni. 

Srednjoškolcima koji pohađaju Srednju školu Buzet stipendija iznosi 200,00 kuna, a onima koji se školuju izvan buzetskog područja 400,00 kuna mjesečno. Potpora srednjoškolcima u obrazovanju za posebne programe iznosi 400,00 kuna mjesečno. Studentska stipendija je 600,00 kuna mjesečno, dok stipendija za utvrđeno deficitarno (srednjoškolsko) zanimanje medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege iznosi 600,00 kuna mjesečno, odnosno 900,00 kuna mjesečno za studente ovoga deficitarnog usmjerenja.

Bodovne liste možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Zaključak Povjerenstva za dodjelu stipendija o ostvarivanju prava bez ponavljanja natječajnog postupka

Bodovna lista prvenstva za studente prirodnih i tehničkih usmjerenja

Bodovna lista prvenstva za studente društvenih i humanističkih usmjerenja

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet