T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi - slavni kapetan” - priznanje za Naj-akciju 2018.

Savez društava “Naša Djeca” Hrvatske, krovna Udruga za djecu RH, svake godine u studenom povodom Međunarodnog dana djeteta, organizira svečanost dodjele Naj-akcija i proglašenja novih  “Gradova i općina – prijatelja djece”.

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana  Labin, Područnoga odjela Buzet.

Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi”  dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Zahtjevna ideja realizacije svojevrsnog „mjuzikla“ - dramske igra s pjevanjem “Miki Trasi” pokrenuta je na inicijativu Alide Škrinjar, učiteljice hrvatskoga jezika u PŠ Roč koja je prije odlaska u mirovinu željela realizirati projekt „mjuzikla“ prema predlošku teksta Vesne Parun iz zbirke „Miki slavni kapetan“.Predstavu su režirale Alida Škrinjar i Tea Peloza, nastavnica hrvatskoga jezika u Srednjoj školi Buzet, korištena je glazba Ladislava Tulača i Arsena Dedića, a za skladanje originalnih songova, aranžmane i zvučnu kulisu bio je zaslužan Nikola Lovrinić, nastavnik u Umjetničkoj školi M.B. Rašana Labin, ujedno voditelj Područnog odjeljenja ove škole u Buzetu. Snježana Lovrinić , učiteljica talijanskoga jezika i voditeljica kreativne radionice u OŠ „Vazmoslav Gržalja“, osmislila je scenografiju i izradila kostime, a Marijano Atanasković, učitelj glazbe u labinskoj Umjetničkoj školi,  dizajnirao je promidžbeni materijal (plakat, pozivnicu i program predstave).

U realizaciji su sudjelovale: tri učenice matične škole OŠ „Vazmoslav Gržalja“ te tri učenice iz Područne škole Roč, tri srednjoškolke i dvadeset članova zbora Umjetničke škole Matka Brajše Rašana – PO Buzet. U izradi scenografije sudjelovalo je osam osnovnoškolaca, polaznika kreativne radionice.

Ukupno je izravno u aktivnosti bilo uključeno: 37 učenika.

Predstava  je prvi put bila izvedena 17. svibnja 2018. godine pred punom dvoranom buzetskoga Narodnog doma. Suorganizator događanja bilo je Pučko otvoreno učilište „Augustin Vivoda Buzet“, a OŠ „Vazmoslav Gržalja“, Umjetnička škola Matka Brajše Rašana Labin i Srednja škola Buzet sudjelovale su u troškovima kostima, scenografije i promidžbenoga materijala.  Sveukupno je predstava izvedena u četiri navrata.

Predstava je okupila učenike triju obrazovnih ustanova na zajedničkom projektu koji je ujedinio dramsku riječ i glazbu. Surađivala su djeca u dobi od 10 do 18 godina i pokazala dojmljivu predanost izvršavanju postavljenih zadataka, strpljenje i međusobno uvažavanje.

Posebno pohvalna bila je razina pripremljenosti ovako zahtjevnog sadržaja i projekta, kao i razina izvedbe. Djeca su izrazila svoju kreativnost bez očekivanja da ona bude vrednovana ocjenom. Nagrada je bila podrška njihovih vršnjaka i cijele lokalne zajednice koji su im prigodom  svih četiriju izvedbi uputili topao i dugotrajan pljesak.

“Miki Trasi” primjer je uspješne suradnje među buzetskim odgojno-obrazovnim ustanovama, a dobivena Pohvala Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine - prijatelji djece”, priznanje za zajedničku realizaciju složenog kreativnog zadatka koji je zahtijevao od djece visoku razinu profesionalnosti.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta!

Pohvala

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet