T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

E-SAVJETOVANJE ​o Nacrtu prijedloga Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Buzet

Grad Buzet otvara Javno Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Buzeta. Temeljem čl.17. stavak 1 Zakona o sustavu civilne zaštite (NN 82/15) predstavničko tijelo, na prijedlog izvršnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave donosi Procjenu rizika od velikih nesreća.

Potreba izrade Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Buzet temelji se na društvenim, ekonomskim te praktičnim razlozima koji uključuju:

Standardiziranje procjenjivanja rizika na svim razinama i od strane svih učesnika
Prikupljanja svih bitnih podataka u jednom cjelovitom dokumentu
Pojednostavnjenje procesa u svrhu lakšeg nadzora i razumijevanja izlaznih rezultata
Unaprjeđenje shvaćanja rizika za potrebe praktičnog korištenja u postupcima planiranja, investiranja, osiguranja te sličnim aktivnostima.

Cilj savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je omogućiti zainteresiranoj javnosti, sukladno članku 11. Zakona o pravu na pristup informacijama uvid te dostavljanje mišljenja i primjedbi na izrađen nacrt prijedloga Procjene, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja i u konačnosti ugrađeno u istu.

Savjetovanje traje od 25. veljače do 27. ožujka 2019.

Dokumentacija je dostupna OVDJE.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet