T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

IVS i Istarski vodovod “povukli” 51,5 milijuna kuna EU sredstava

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”, koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine.
Komunalne tvrtke sa sjedištem u Buzetu, Istarski vodozaštitni sustav (IVS) i Istarski vodovod imali su iznimnog uspjeha na tom natječaju s obzirom da im je za financiranje odobreno svih deset prijavljenih projekata. IVS je za devet prijavljenih sustava dobio potporu od 48,8 milijuna kuna, od čega i za kanalizacijski sustav Ročkog Polja, dok je Istarski vodovod kandidirao vodovodni ogranak Perci - Črnica u vrijednosti 2,7 milijuna kuna.
- Izuzetno mi je drago da će na području Grada Buzeta graditi dva sustava ukupne vrijednosti 9,2 milijuna kuna, čime ćemo značajno unaprijediti komunalni standard prvenstveno mještana Črnice i Ročkog Polja - naglasio je gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić na konferenciji za novinare.
Župan Istarske županije Valter Flego dodao je kako su komunalna poduzeća s područja Istre "povukla" gotovo 20 posto ukupno dodijeljenih sredstava, čime se potvrđuje kako se spremnim projektima i doprim planiranjem mogu ostvariti i odlični rezultati.

Direktori IVS-a Daniel Maurović i Istarskog vodovoda Mladen Nežić, također su naglasili zadovoljstvo uspješnim kandidaturama, najavivši kako i za slijedeći natječaj koji se očekuje u rujnu, također imaju spremnih desetak projekata za kandidiranje.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet