T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Javno predstavljanje LAG-natječaja -  “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava’’

POZIV NA PREDSTAVLJANJE LAG-NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 6.3. „POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“ IZ LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE 2014. – 2020. LAG-A „SJEVERNA ISTRA“

 

Lokalna akcijska grupa „Sjeverna Istra“, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave – članovima LAG-a, vas poziva na predstavljanje LAG-natječaja za Tip operacije 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije 2014. – 2020. koji je objavljen dana 08. ožujka 2018. godine.

 

Predstavljanje LAG-natječaja za Tip operacije 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ dio je animacijskih aktivnosti u svrhu informiranja potencijalnih korisnika o LAG-natječaju. Aktivnost se odvija u okviru podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija“ unutar mjere 19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

Predstavljanje LAG-natječaja za tip operacije 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ održati će se prema sljedećem rasporedu:

 

15. ožujka 2018. s početkom u 18:00 sati, Narodni dom, vijećnica Grada Buzeta, II. Istarske brigade 2

Za sve zainteresirane s područja grada Buzeta, općina Lanišće i Oprtalj

 

19. ožujka 2018. s početkom u 18:00 sati u vijećnici Općine Tar-Vabriga, Istarska 8

Za sve zainteresirane s područja općina Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i grada Novigrada

 

20. ožujka 2018. s početkom u 18:00 u Pučkom otvorenom učilištu Buje, Trg Josipa Broza Tita 6

Za sve zainteresirane s područja grada Buja i Umaga te općina Grožnjan i Brtonigla

 

Cilj ovog javnog predstavljanja je upoznati potencijalne korisnike kao i svu zainteresiranu javnost o predmetu ovog LAG-natječaja, uvjetima prihvatljivosti, prihvatljivim aktivnostima, kriterijima odabira i sl.

 

Svrha ovog LAG-natječaja je opstanak i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava koji se temelji na potrebi za restrukturiranjem i povećanjem dodane vrijednosti. Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Na taj način će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

 

Predstavljanje je namijenjeno korisnicima s LAG-područja koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika i koji pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu od 2.000 do 7.999 eura.

 

 

Sve zainteresirane molimo da prijave svoj dolazak na predstavljanje putem sljedećih kontakata:

Tel: 052 255 931

Mob: 095 325 5931

Email: info@lag-sjevernaistra.hr

 

 

Kontakt osoba za sve dodatne informacije:

 

Nika Martinčić

Tel: 052 255 931

Mob: 095 325 5931

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet