T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Kreće s realizacijom Poduzetnički inkubator Verzi

Početkom rujna započeo je s provođenjem projekt „Poduzetnički inkubator Verzi” kojemu je vodeći partner Grad Buzet, partner na projektu Plzet d.o.o. Buzet, a suradnici na projektu su Istarska razvojna agencija, Istarska regionalna energetska agencija te Politehnika Pula – Visoka tehničko-poslovna škola s pravom javnosti. Na konferenciji za medije projekt su predstavili buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, voditeljica projekta Ornela Rumen te direktorica tvrtke Plzet d.o.o. Vedrana Gregorović Hrvatin.

Ornela Rumen istaknula je da je ukupna vrijednost projekta „Poduzetnički inkubator Verzi” 4.156.833,49 kn, od kojih se 97% sufinancira bespovratnim sredstvima strukturnih fondova Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dobivenima uspješnom aplikacijom na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Razvoj poslovne infrastrukture” (KK.03.1.2.01). Projekt se provodi od 1. rujna ove godine do 1. rujna 2020. godine. Projektne aktivnosti koje provodi vodeći partner Grad Buzet obuhvaćaju građevinske radove rekonstrukcije palače Verzi u buzetskoj starogradskoj jezgri i njeno opremanje za pružanje usluga Poduzetničkog inkubatora. Uz potpunu rekonstrukciju starogradske palače u njezinim će se prostorima urediti višenamjenska multifunkcionalna dvorana, prostorija za sastanke, prostor za djelovanje novoosnovanih poduzeća u inkubatoru, te poslovni prostori u prizemlju zgrade.

Direktorica Plzeta d.o.o, Vedrana Gregorović Hrvatin predstavila je projekte aktivnosti koje će tijekom naredne tri godine provesti partner na projektu. Plzet će biti zadužen za uspostavu sustava upravljanja poduzetničkim inkubatorom i to izradom plana upravljanja i marketing plana inkubatora, Internet stranice poduzetničkog inkubatora te drugim aktivnostima vezanima uz promociju i vidljivost projekta.

Gradonačelnk Grada Buzeta Siniša Žulić izrazio je veliko zadovoljstvo što je projekt Poduzetničkog inkubatora Verzi uspješno apliciran na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ovaj će projekt doprinijeti daljnjem razvoju poduzetničke infrastrukture na području Grada Buzeta, a uz postojeće mjere i značajne potpore kojima posljednjih nekoliko godina Grad Buzet potpomaže razvoj buzetskog gospodarstva, uslugama koje će pružati poduzetnički inkubator „Verzi” posebno će se poduprijeti mlade poduzetnike kojima će se uz osiguravanje povoljnijih poslovnih prostora, pružiti mogućnost i popratnih programa i edukacija. Uz navedeni projekt, u 2017. godini Grad Buzet je za razvoj buzetskog gospodarstva iz gradskoga proračuna izdvojio ukupno 1.850.000,00 kuna od kojih je 918.000,00 kuna namijenjeno subvencijama i ostalim poticajima za poduzetnike, obrtnike i poljoprivredu, a 932.000,00 kn za komunalno uređenje poduzetničkih zona.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet