T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Najavljen program Buzz@teen-a

U Buzetu će se od 19. do 23. srpnja održati peti po redu Buzz@teen obiteljski filmski festival, koji će i ove godine publici predstaviti motovunske pretpremijere te “super” filmove za mlade. Na konferenciji za medije ovogodišnji program predstavili su Igor Mirković direktor Motovun film festivala te buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Igor Mirković istaknuo je da je ovogodišnji festivalski program za mlade izuzetno atraktivan, a za razliku od prošlih godina naglasak je stavljen na vrlo uspješne domaće filmove. Tri filma su rad hrvatskih autora. Na Buzz@teenu bit će prikazan animirani film “Ježeva kuća” Eve Cvijanović koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Berlinskom festivalu, zatim “Uzbuna na zelenom vrhu” Čejena Černića na čijoj će projekciji sudjelovati i redateljica te troje mladih glumaca, a u Buzetu će biti održana i hrvatska premijera češko-hrvatskog filma “Neparožderi” Galina Miklinova koji je najgledaniji dječji film u Češkoj svih vremena.

Uz navedene filmove u festivalskom programu biti će i španjolski film “Zip i Zap na kapetanovu otoku”, islandski “Licem u lice”, brazilski “Na kotačima”, francuski “Brailleovo srce” te australski “Crveni pas: početak”.

Uz motovunske pretpremijere te film kojim će se otvoriti i ovogodišnji Motovun film festival, na buzetskom kinu Pjacalet biti će prikazan i tridesetak godina stari film “Ta divna stvorenja” koji je izuzetan uspjeh među publikom doživio i na skrivenim projekcijama u Zagrebu.

Novina ovogodišnjeg festivala je nulti dan s projekcijom dokumentarno - igranog filma “Je letrika ubila štrige” u kojem se među kazivačima nalaze i pojedini stanovnici Buzeštine.

Gradonačelnik Žulić istaknuo je kako je ovogodišnje buzetsko filmsko ljeto započelo još proteklog tjedna filmskim radionicama POP UP Filma koju su vodili filmski producenti i režiseri iz udruge “Put” iz Labina. Radionice je pohađalo dvadesetero mladih Buzećana. Kratkomteražni filmovi koji su snimljeni na navedenim radionicama svoje će premijere imati u okviru Buzz@teena u petak 21. srpnja u Kinu Muzej u 20.00 sati.

Projekcije filmova u Kinu Muzej te film prikazan u nultome danu su besplatni, dok se ulaznice za ostale projekcije mogu nabaviti na festivalskoj blagajni u uredu Turističke zajednice Grada Buzeta za trajanje Festivala od 17 sati nadalje.

Ovogodišnji festivalski program dodatno je obogaćen glazbenim sadržajima u kojima će posjetitelji moću uživati tijekom petka i subote, nakon filmskih projekcija, na buzetskom Loparu.

PROGRAM

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet