T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

Obavještavamo dobavljače da sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (“Narodne novine” broj 94/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 1. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave (do 200.000,00/500.000,00 kn), te nabave putem narudžbenica.

Od 1. srpnja 2019. godine Grad Buzet kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj, sukladno navedenom zakonu, ne smije zaprimati račune u papirnatom obliku niti smije po njima postupati.

Svi računi koji od 1. srpnja 2019. godine stignu u papirnatom obliku ili u pdf formatu putem e-maila biti će vraćeni dobavljaču i neće biti plaćeni.

Jedini računi koji će biti prihvaćeni kao pravovaljani  nakon 1. srpnja 2019. godine su računi izdani u elektroničkom obliku sukladno europskoj normi poslani putem informacijskog posrednika i koji su dostavljeni Gradu Buzetu putem centralne platforme za razmjenu e-računa koju vodi FINA u svojstvu centralnog informacijskog posrednika, a na koju su se dužni povezati ostali informacijski posrednici.

Svaki dostavljeni e-račun mora sadržavati sve zakonske elemente sukladno važećim propisima. PRILOZI se mogu dostavljati uz e-račun, a to su npr. narudžbenica, otpremnica, ugovor, troškovnik i sl. Prilozi smiju biti u formatu pdf., jpeg., png., csv., xlsx., ods. i sl. Ako su prilozi preveliki za upload ili zbog pravnih ili drugih stvarnih razloga ne mogu biti dio strukture e-računa – mogu biti dostavljeni kao poštanska pošiljka (čl. 17. st. 2. Pravilnik o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi), ali je onda isporučitelj/dobavljač dužan to navesti kao NAPOMENU na e-računu. Ovo vrijedi isključivo za PRILOG e-računu.

Za slanje elektroničkih računa morate odabrati informacijskog posrednika. Informacijski posrednik Grada Buzeta je FINA, a dobavljači mogu odabrati bilo kojeg registriranog informacijskog posrednika koji djeluje u Republici Hrvatskoj.(FINA, Moj eRačun, Hrvatska pošta, Hrvatski telekom i drugi). Na koji način se otvara servis e-račun (jer ćete samo preko njega moći poslovati sa Gradom Buzetom kao obveznikom javne nabave) možete se dodatno informirati u poslovnici FINE ili kod drugih registriranih informacijskih posrednika.

Slijedom iznijetoga, molimo dobavljače Grada Buzeta da se na vrijeme pripreme kako bi od 1. srpnja 2019. godine bili u mogućnosti izdati elektronički račun u zakonski propisanom strukturiranom formatu.

                       

                                                                                                          GRAD BUZET

                                                                                  Upravni odjel za financije i gospodarstvo

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet