T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Održan sastanak partnera na projektu Life SEC adapt

Od 13.  – 15. prosinca 2017. u Ascoli Picenu (Italija) su održani radni sastanci projektnih partnera na Life SEC Adapt projektu čija je provedba započela u rujnu 2015. godine, a koji je dijelom financiran sredstvima EU iz LIFE programa. U projekt je uključeno 15 partnera iz Italije, Grčke, Španjolske te 6 gradova iz Istre (Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj), Istarska županija i Istarska razvojna agencija.

Cilj sastanka bio je pregled svih aktivnosti koje su trenutno u provedbi, priprema za predstojeće zadatke te jačanje kapaciteta novim znanjima. Partneri su međusobno razmijenili iskustva prisustvovanjem na simpozijima i sličnim događajima umrežavanja gdje su imali priliku upotpuniti znanja korisna za provedbu Life SEC Adapt projekta kojemu je jedan od pokazatelja i Strategija i plan prilagodbe klimatskim promjenama na lokalnoj razini.

U završnom dijelu sastanka, prezentirani su nacrti analiza Rizika i ranjivosti od utjecaja klimatskih promjena, a koje gradovi izrađuju i analiziraju po prioritetnim sektorima na lokalnoj razini, a razvojne agencije (Sviluppo Marche S.R.L. za regiju Marche i Istarska razvojna agencija IDA d.o.o. za Istru) će izraditi regionalne Procjene rizika i ranjivosti od utjecaja klimatskih promjena.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet