T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Ovoga vikenda 36. Buzetski dani

Više od 200 natjecatelja u službenoj konkurenciji za vikend stiže na super brzo buzetsko brdo! Na rasporedu su još jedni, 36. u nizu Buzetski dani – Europsko prvenstvo brdskih auto utrka. Oktanski spektakl koji svake godine budi interes brojnih domaćih i inozemnih vozača, i ove će godine na stazi dužine 5001 metar od Mosta do Peničići ugostiti natjecatelje i natjecateljice iz Francuske, Italije, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Bugarske, Poljske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Švicarske i Hrvatske.

Iako je poredak u kategoriji 2 Prvenstva Europe „skrojen“ na predzadnjoj utrci u slovenskoj Ilirskoj Bistrici, u Buzet stiže nikad jača konkurencija – krema europskog automobilizma! Čak desetu titulu prvaka Europe u kotlini podno Ćićarije će proslaviti Talijan Simone Faggioli, ujedno i rekorder buzetskog brda s vremenom 2.11,661 i prosječnom brzinom od 137 kilometara na sat. Prijavu je poslao i njegov sunarodnjak Christian Merli s kojim se za zlatno postolje borio gotovo do samoga kraja Prvenstva. Na adresu kluba organizatora AK Buzet stigle su i prijave ostalih 10-ak najboljih formulaša Starog kontinenta: Andree Bormolinija (ITA), Dan Michlea (CZE), Stefana Crespia (ITA), Marca Capuccia (ITA), Vladimira Vitvera (CZE).... Velika će se borba voditi u kategoriji 1 (sportska vozila) u kojoj je sa 179 bodova trenutno prvoplasirani austrijski vozač Erich Weber - Tessitore s „bijesnim“ Audioem R8 LMS. Slijedi ga Tomas Vavrinec (CZE) sa 156 bodova. Još su prijavljeni Jan Milon, Lukas Vojacek i Martin Jerman. Riječ je o najboljoj „petorki“ Prvenstva Europe u kategoriji 1.

Žestoka borba za postolje vodit će se i u Prvenstvu Hrvatske. U kategoriji 1 prijavljeni su Domagoj Pereković (AKK Zanatlija, 53 boda), Mario Jurišić (AK RI Autosport, 39 bodova), Istvan Kavecz (AKK Dubrovnik Racing,38 bodova), Bojan Juranić (AKK Petar Klepac, 36 bodova). Dolazak se očekuje i svihovogodišnjih natjecatelja kategorije 2 Prvenstva Hrvatske: Laszla Szasza (AK Dubrovnik Racing, 50 bodova), Igora Cosseta (AKK Zanatlija, 34 boda), Petra Dajaka (AK Solin, 20 bodova), Zoltana Balatincza (AK Dubrovnik racing, 16 bodova) i Branimira Radića (AK Učka Sport, 8 bodova).

 

PROGRAM

Petak, 15. rujna

17:00 Peta Parada vozila, Trg Fontana

Subota, 16. rujna

09.30 - 12.30 Trening I

13.30 - 16.30 Trening II

NEDJELJA, 17. rujna 2017.

9.00 Vožnja I

13.15 Svečano otvaranje utrke

13.30 Vožnja II

18.00 Svečana dodjela nagrada

Ulaz na Paradu je slobodan. Cijena ulaznice za samu utrku je 40,00 kn i vrijedi za oba dana. Zbog održavanja utrke dionica ceste od Mosta do Svih svetih i Peničića bit će zatvorena u subotu i nedjelju od 8 do 18 sati.  

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet