T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Posjet delegacije Mestne Občine Koper Gradu Buzetu

U buzetskoj gradskoj upravi gradonačlenik Grada Buzeta Siniša Žulić i zamjenica Ana Pernić upriličili su danas svečani prijem za delegaciju pobratimljene Mestne občine Koper, koju je predvodio dogradonačelnik Peter Bolčič i direktorica gradske uprave Sabina Mozetič. U trideset godina od kako su povelju o bratimljenju potpisali tadašnji župan Občine Koper Janko Kosmina i predsjednik Skupštine Općine Buzet Ivan Klarić, oba su se grada promijenila, razvijala se i danas postali moderni i uspješni gradovi u kojima je ugodno živjeti i raditi. Koper je u poslijeratnom razdoblju postao dom mnogih obitelji s područja Buzeta, a ulaskom Hrvatske u EU dodatno su se poboljšali odnosi i sve je veći broj i Buzećana u posjetima Kopru, ali i Koparčana Buzetu. Posebno tu treba naglasiti odličnu suradnju udruga i ustanova iz oba grada koja se njeguje kroz ovih 30 godina, od obrtničkih udruženja, vatrogasnih postrojbi, preko kulturnih i sportskih događanja koja povezuju stanovnike oba područja pa do suradnje srednjih škola koja je iznjedrila razmjenu znanja, ideja i kreativnosti. Važno je istaknuti i Cimos kao vrlo značajan gospodarski subjekt oba grada koji je u ovih trideset godina predstavljao most između Kopra i Buzeta neovisno govorimo li o protoku ljudi koji u njemu rade, znanja i informacija, ali i političke i šire gospodarske suradnje koja iz njega proizlazi. 

Grad Buzet i Mestna Občina Koper bili su partneri na osam europskih projekata uspješno realiziranih u sklopu prekograničnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007. - 2013. te Europa za građane, a zajednički projekti spremaju se i za apliciranje na natječaj Interreg Slovenija – Hrvatska 2014. - 2020. Prilikom svečanog prijema bilo je riječi o nastavku dosadašnje uspješne suradnje, prije svega na realizaciji projekata financiranim iz Europskih fondova, te načinu obilježavanja 30-te godišnjice bratimljenja u koji je cilj tijekom godine uključiti što veći broj udruga, organizacija i društava.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet