T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt InCITY+

Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić potpisao je u Zagrebu s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem te ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "InCITY+" - nastavak izgradnje socijalnog dijaloga na području Grada Buzeta. Najnoviji buzetski EU projekt odobren je u sklopu natječaja Jačanje socijalnog dijaloga faza III u ukupnom iznosu od 450.650 kuna i sto posto sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

- Nastavak je to naših nastojanja da kroz različite programe i aktivnosti podupiremo razvoj poduzetništva gdje uz značajna izdvajanja, među najvećima u zemlji za potpore poduzetništvu, i ulaganja u izgradnju infrastrukture, ovim projektom i kroz različite aktivnosti i zajedničke edukacije i komunikacije s poduzetnicima doprinosimo daljnjem unaprjeđenju gospodarstva na buzetskom području, izjavio je Žulić.

Glavni cilj projekta je nastavak izgradnje održivog "socijalnog dijaloga" između predstavnika lokalne vlasti i poduzetnika te obrtnika te prijelaz u sljedeću fazu stvaranja čvršćeg participativnog odnosa u kreiranju i donošenju mjera za poticanje poduzetništva radi stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja. Osim toga, cilj je provesti i detaljnu analizu i provedbu aktivnosti radi unaprjeđenja socijalnog dijaloga na cijelom buzetskom području koja će se podići na višu razinu i obuhvatiti sindikat, radnike te veći broj poslodavaca.

Učinkovitost i održivost ovog najnovijeg projekta, uvjeren je Žulić, postići će se zasigurno u velikoj mjeri oslanjajući se na rezultate i održivost prethodnog projekta "InCITY" koji je proveden u sklopu javnog poziva "Jačanje socijalnog dijaloga - faza II." i koji je postigao značajnu vidljivost u društvu i potaknuo brojne pozitivne promjene kako u gospodarstvu, tako i u radu i funkcioniranju jedinice lokalne samouprave. Održivost će se postići kroz educirane i osposobljene socijalne partnere, sindikat, poslodavce, radnike i sve druge aktere u socijalnom dijalogu koji će nakon završetka projekta nastaviti zagovarati socijalni dijalog i motivirati druge aktere da se uključe u proces.

Kroz nastavak rada Gospodarskog vijeća podizat će se svijest poduzetnika o mogućnostima i potencijalima koje im pruža Grad Buzet te utjecati i poticati jedinicu lokalne samouprave na razvoj vlastitih kapaciteta u svrhu otklanjanja postojećih prepreka za gospodarski razvoj. Gospodarsko vijeće održavat će komunikaciju između poduzetnika i lokalne vlasti i osiguravati da procesi lokalnog razvoja budu transparentni i nepristrani. Osim toga, pratit će se ukupno stanje u gospodarstvu na buzetskom području, predlagati mjere za njegovo poboljšanje, kao i poticajne mjere za razvoj poduzetništva, poticati suradnju s institucijama i tijelima koja se bave gospodarstvom i poduzetništvom te inicirati aktivnosti u cilju unapređenja socijalnog dijaloga. Također, ovakav pristup omogućit će uvođenje novih tehnologija, kreiranje radnih mjesta i povećati konkurentnost Grada Buzeta u odnosu na ostale gradove.

Novoizrađena strategija razvoja gospodarstva koja će se u jednom dijelu dotaknuti važnosti socijalnog dijaloga u razvijenim gospodarskim središtima omogućiti će Gradu Buzetu razvoj gospodarstva na svom području, uključivanje novih gospodarstvenika u socijalni dijalog, prijavu novih projekata iz EU fondova i brojne druge prednosti.

(Preuzeto iz Glasa Istre. Autor teksta: Gordana Čalić Šverko)

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet