T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić posjetila Grad Buzet

Povodom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. za projekt uređenja poduzetničkog inkubatora "Verzi", potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić posjetia je danas Grad Buzet. Uz potpisivanje ugovora održan je i sastanak na kojem su u pratnji potpredsjednice sudjelovali Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, Zvonimir Novak, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ivana Gereci, savjetnica ministrice Dalić. Sastanku su prisustvovali i Siniša Žulić, gradonačelnik Grada Buzeta, njegova zamjenica Ana Pernić, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jakac, Ornela Rumen, pročelnica upravnog odjela za financije i gospodarstvo te članovi Odbora za gospodarstvo i razvoj Grada Buzeta. Sastanku su nazočili i predstavnici buzetskih tvrtki koje provode projekte financirane sredstvima EU putem natječaja Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT), kojega je raspisalo Ministartsvo gospodartsva, poduzetništva i obrta i to Irena Pastorčić članica uprave Drvoplast-a d.d., Mladen Merlić direktor tvrtke Vilstroj d.o.o. te Dražen Horvat direktor tvrtke Delicija d.o.o.

Potpredsjednica Dalić čestitala je Gradu Buzetu i izrazila zadovoljstvo što su i male jedinice lokalne samouprave uspješno aplicirale projekte poduzetničkih inkubatora.

Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić izrazio je zadovoljstvo zbog sufinanciranja projekta uređenja Poduzetničkog inkubatora “Verzi” koji će, osim daljnjeg razvoja poduzetništva u Buzetu, doprinijeti i potpunoj rekonstrukciji jedne od ljepših zgrada u buzetskoj starogradskoj jezgri. Uz značajne potpore koje je Grad Buzet proteklih godina isplaćivao svojim poduzetnicima, ovim će se projektom poduprijeti mlade i kreativne ljude koji tek ulaze u poduzetničke izazove, a kojima će se u poduzetničkom inkubatru “Verzi” osigurati poslovni prostor, ali i popratni programi i edukacije.

Projekt "Poduzetnički inkubator Verzi" uspješno je apliciran na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ (KK.03.1.2.01) Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji se financira sredstvima strukturnih fondova Europske unije. Za palaču Verzi osigurano je tako 3.912.971,10 kuna EU sredstava, što predstavlja 97,4 posto sufinanciranja. Uz potpunu rekonstrukciju ove drevne starogradske palače u njezinim će se prostorima urediti višenamjenska multifunkcionalna dvorana, prostorija za sastanke, prostor za djelovanje novoosnovanih poduzeća u inkubatoru, te poslovni prostori u prizemlju zgrade.

Prilikom posjete Gradu Buzetu potpredsjednica Dalić obišla je i pogon Istarske pivovare u povodu obilježavanja 40. obljetnice pivarstva u Istri te buzetsku tvrtku Drvoplast d.d. koja ove godine obilježava 50. obljetnicu rada.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet