T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Povelja o suradnji između Grada Buzeta i Općine Tricesimo

Delegacija Grada Buzeta, predvođena gradonačelnikom Sinišom Žulićem, ovog vikenda (29. i 30. rujna 2018. godine) posjetila je talijansku Općinu Tricesimo iz regije Friuli Venezia Giulia povodom potpisivanja Povelje o suradnji s ciljem uspostave i razvoja međusobnih gospodarskih, kulturnih i društvenih odnosa, te poticanja razvoja lokalnih zajednica. Povelja o suradnji produkt je europskog projekta međunarodne suradnje  „AICCRE“ koji podržava razmjenu aktivnosti  i suradnju s općinama i gradovima u Europskoj uniji ili u procesu pristupanja.

Općina Tricesimo međunarodnim projektom odlučila se na suradnju pozvati Grad Buzet prvenstveno zbog sličnosti njihovom području, približno jednakom broju stanovnika te granične blizine ali i zbog teritorijalne, povijesne i kulturološke bliskosti naše regije s regijom Friuli Venezia Giulia. Cilj je kroz projekt ostvariti korist za oba kraja, a kao osnova od koje bi krenula suradnja bio bi turizam koja bi se kasnije proširila i na druge grane gospodarstva te područja poput kulture, sporta, školstva i obrazovanja.  

Također, zajedničkom suradnjom nastojalo bi se poticati sudjelovanje gospodarskih subjekata stranaka na sajmovima, izložbama i radionicama radi upoznavanja proizvodnih tvrtki te provedba budućih kulturnih i društvenih projekata s ciljem promicanja kontakata između gospodarskih subjekata stranaka.

U dvodnevnoj posjeti delegacija Grada Buzeta imala je prilike upoznati i delegaciju iz austrijskog grada Mittersill s kojom je Općina Tricesimo bratimljena od 1994. godine te je na zajedničkom sastanku gradonačelnika Grada Buzeta Siniše Žulića i gradonačelnika Wolfganga Viertlera dogovorena suradnja u pripremi i prijavi zajedničkih projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet