T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Poziv na besplatne preventivne preglede

Gradsko društvo Crvenog križa Buzet u okviru programa zaštite zdravlja i prevencije bolesti nastavlja i tijekom 2018. godine s besplatnim laboratorijskim pregledima na okultno krvarenje te besplatnim mamografskim pregledima.

 

Testiranje stolice na okultno krvarenje vrlo je važno u prevenciji raka debelog crijeva. Nedavna ispitivanja pokazala su da redovita testiranja smanjuju smrtnost od kolorektalnog raka. Ovaj test pokazuje krvarenje iz probavnog trakta, iako nije vidljivo golim okom. Osobe bez simptoma trebale bi napraviti testiranje na okultno krvarenje jednom godišnje. Program je namijenjen osobama koje nisu obuhvaćene nacionalnim ili županijskim programom ranog otkrivanja raka debelog crijeva, a 2018. godine obuhvatit će se osobe s područja Grada Buzeta rođene 1967. i 1968. godine.

Pozivamo Vas da se odazovete ovom, za Vas besplatnom pregledu, i da se od 01. listopada do 15. prosinca javite u Dom zdravlja Buzet – Laboratorij, kako bi se dogovorili s laboranticom o postupku ove bezbolne a tako važne pretrage. Rezultat nalaza bit će dostavljen izravno Vašem liječniku.

 

Besplatni mamografski pregled namijenjen je ženama koje nisu obuhvaćene nacionalnim ili županijskim programom ranog otkrivanja raka dojke, a 2018. godine obuhvatit će se žene isključivo sa područja Grada Buzeta, rođene 1974. i 1975. godine. Mamografija nezamjenjiva, slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te otkriva rak od 1 do 3 godina prije no što ga žena može napipati, a također otkriva rak koji je premalen da bi se našao kliničkim pregledom. Kada se rak dijagnosticira u ranom stadiju, petogodišnje preživljavanje je u 96% slučajeva, a kod proširene bolesti samo u 21%.

Mamografski pregled je sukladno menstrualnom ciklusu (Vaš termin za mamografiju bi trebao biti u danima nakon početka mjesečnice) potrebno prethodno telefonski dogovoriti radnim danom na broj telefona 662-722 int. 115 ili 694-187. Pregledi će se obavljati prema zakazanim terminima radnim danima od 01. listopada do 20. prosinca 2018. Za pregled nije potrebna liječnička uputnica.

Pozivamo Vas da se odazovete ovim besplatnim pregledima!

POZIV - Pregled na okultno krvarenje

POZIV - Mamografski pregled

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet