T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Predstavljena “Buzetska božićna čarolija”

Na press konferenciji održanoj danas (28. studenoga 2018.) u Gradu Buzetu predstavljen je kultuno-umjetnički i zabavni program pod zajedničkim nazivom Buzetska božićna čarolija, koji će se tijekom mjeseca prosinca održati u Buzetu te susjednim naseljima Roč i Vrh. Kako je istaknula zamjenica gradonačelnika Ana Pernić, Grad Buzet želio je na jednom mjestu okupiti i predstaviti bogati prosinački program koji su za Buzećane i drage goste pripremile buzetske ustanove i udruge civilnog društva. Buzetska božićna čarolija obuhvaća petnaest programa namijenjenih svim uzrastima, koji će se protezati kroz cijeli prosinac, a u kojima će sudjelovati preko 200 sudionika - umjetnika, pjevača, plesača, animatora, izlagača…

Mirjana Pavletić, ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta “Augustin Vivoda” Buzet predstavila je niz programa kojima je organizator buzetsko Učilište. Uz kreativne radionice za djecu, početak prosinačkih svečanosti i jedan od najposjećenijih programa održat će se 5. prosinca kada će se uz božićni sajam i bogati program za djecu upriličiti i doček sv. Nikole te paljenje blagdanske dekorativne rasvjete na Trgu Fontana. 7. prosinca, buzetski likovni stvaratelji pripremit će tradicionalnu božićno-novogodišnju izložbu likovnih radova koja ima tradiciju od puna tri desetljeća. U organizaciji učilišta održat će se i putujući cirkuski cabaret za djecu i odrasle te nakon desetak godina ponovno pokrenuti filmske projekcije u buzetskom kinu.

Turistička zajednica, istaknula je Mila Nežić, stručna suradnica buzetskog TZ-a, drugu godinu zaredom organizira centralni prosinački program “Advent na sjeveru”. 14. i 15. prosinca od 16 sati nadalje u starogradskoj jezgri, na Loparu u želji da se starogradska jezgra približi našim sugrađanima. Posjetitelje očekuje pravi blagdanski ugođaj, brojni izlagači i ugostitelji sa zimskim specijalitetima, zabavni sadržaji za djecu, predstave, koncerti i mnogo iznenađenja. Petak je zamišljen kao opuštanje nakon radnog tjedna, uz koncert grupe Pavel i kvarteta Pop Gunz, dok će subota osim zabave za odrasle nuditi i programe za djecu. U subotu će publiku zabavljati Natali Dizdar i grupa Febra.

U kreiranje programa tijekom prosinca uključile su se i brojne buzetske udruge te mjesni odbori. Tu su nezaobilazni ŽKUD “Renato Pernić” Roč te Glazbeno društvo “Sokol” Buzet, Udruga Vetta, Udruga Mali veliki mikrofon, Baletna škola Iskrice, Društvo naša djeca koji su pripremili prigodne koncerte, plesne i kazališne predstave, dolazak i dijeljenje poklona Djeda Mraza, a mjesni odbori Vrh, Sovinjak i Stari grad za svoje mještane pripremaju i blagdanska druženja.

Zaključno, dogradonačelnica Pernić izrazila je veliku zahvalnost svim organizatorima prosinačkih manifestacija, komunalnoj tvrtki Park za dekorativno uređenje grada te pripomoć u organizaciji programa, a posebno buzetskim likovnim, plesnim i glazbenim amaterima koji su mjesecima vrijedno uvježbavali blagdanski repertoar te volonterima koji će se uključiti u pripremu i realizaciju predstavljenih aktivnosti.


PROGRAM BUZETSKE BOŽIĆNE ČAROLIJE:

 

4.12.  17.00 Buzet, Narodni dom      VESELE BLAGDANSKE ČESTITKE – kreativna radionica za djecu

5.12.  17.00 Buzet, Trg Fontana       DOBRO NAM DOŠAO, DRAGI SVETI NIKOLA – doček Sv. Nikole i paljenje blagdanske rasvjete

7.12.   19.00 Buzet, Narodni dom     BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA BUZETSKIH LIKOVNIH STVARATELJA                                                   

11.12.  17.00 Buzet, Narodni dom    MALI BOŽIĆNI DIZAJNERI – kreativna radionica za djecu

12.12.   18.00 Buzet, Narodni dom       TRIO LA LA LA  – putujući cirkuski cabaret za djecu i odrasle

13.12.              Buzet, Narodni dom       AJMO U KINO!

           17.00                                      - Medvjedić Paddington 2

           19.00                                      - Renegade (Odmetnici)

14.12. 16.00     Buzet, Stari grad           ADVENT NA SJEVERU

15.12. 16.00     Buzet, Stari grad           ADVENT NA SJEVERU

16.12. 18.00     Vrh, župna crkva            Koncert VOKALNE SKUPINE VETTA

19.12.  18.00     Buzet, Narodni dom     BALETNA BOŽIĆNA ČAROLIJA

21.12.  9.30 i 10.30   Buzet, N. dom    KAKO JE DJEČAK SREĆKO SPASIO BOŽIĆ – kazališna predstava za djecu

21.12.  18.00     Roč, Dom kulture         BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KONCERT ŽKUD-a “RENATO PERNIĆ” Roč                                                         

22.12.   19.00     Buzet, Stari grad,        BLAGDANSKI KONCERT MJEŠOVITOG PJEVAČKOG ZBORA GD „SOKOL” BUZET I KLAPE PINGUENTUM        

24.12.  18.00     Vrh                             BADNJAK NA VRHU

26.12.  17.00     Roč, župna crkva        BOŽIĆNI KONCERT MJEŠOVITOG PJEVAČKOG ZBORA  ŽKUD-a „Renato Pernić” ROČ

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet