T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Tri medalje ostaju u Ročkom Polju

Svečanošću otvaranja i natjecanjima u bližanju i izbijanju u krug te štafetnom izbijanju započelo je u Ročkom Polju juniorsko prvenstvo Hrvatske u boćanju. Državno prvenstvo na kojemu nastupa pedesetak mladih boćarica i boćara osim na jogima u Ročkom Polju održavati će se u Lupoglavu i Roču. Prigodom samog otvaranja gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić istaknuo je kako se boćarski klub “Istra Aluminij” iz Ročkog Polja, inače domaćin ovoga natjecanja, u gotovo četiri desetljeća svoga postojanja značajan rad i trud uložio upravo u razvoj mladih boćara te čestitao na uspješnoj organizaciji još jednog državnog natjecanja.

Boćari domaćeg “Istra Aluminija” iz Ročkog polja imali su najviše uspjeha među juniorima prvoga dana juniorskog prvenstva Prvenstva u boćanju, koji se do kraja tjedna održava na boćalištima u Ročkom Polju, Lupoglavu i Roču. Vedran Glavić (Istra Aluminij) u prvoj je održanoj disciplini bližanja i izbijanja u krug bio premoćan pred konkurencijom te u finalu turnira slavio pred Lovrom Šipekom (Sv. Jakov) rezultatom 26:11, ne dozvolivši protivniku niti u jednom trenutku rezultatsko približavanje. Iako su brojni gledatelji koji su se u finalnim ogledima okupili oko joga na Ročkom Polju očekivali medalju Vedrana Glavića, pravo iznenađenje bila je bronca drugoga domaćeg boćara Karla Pavletića. Pavletić je u susretu za treće mjesto rezultatski zaostajao za iskusnijim Karlom Šabanom (Sv. Jakov) do tri kruga prije kraja, kada je uspio preokrenuti rezultat i u posljednjem krugu, uslijed lošijeg Šabanovog izbijanja stići do trećega mjesta. U natjecanju štafetnog izbijanja domaćini su ponovno stigli do medalje. Vedran Glavić i puljanin u redovima domaćina Filip Šarić (Istra Aluminij) sa 37 pogodaka u finalnoj seriji osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju. Bolji od njih bili su Istrani u dresu riječkoga Vargona Mateo Načinović iz Čepića i Dario Juričić rodom također iz Ročkog Polja sa 44 pogođene boće u finalu natjecanja.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste primali novosti i informacije vezane uz Grad Buzet