T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

U Ročkom Polju postavljena automatska meteorološka stanica

Udruga Sveti Rok iz Ročkog Polja je putem javnog poziva za dodjelu financijskih podrški za projekte malih vrijednosti u 2018. godini Istarske županije uspjela realizirati projekt postavljanja automatske meteorološke stanice s obzirom na sve veći broj upita oko mogućnosti te potrebe da se ista i postavi.

"Želja nam je što kvalitetnije pratiti vrijeme i klimu na području sjeverne Istre a da se dobiveni podaci mogu koristiti i za pravovremeno reagiranje u iznimnim situacijama kao što su npr. obrana od poplava i požara, za prognozu stanja i uvjeta na cestama, kod poljoprivrednih radova i dr. Zadnjeg dana stare godine podvrdila su se očekivanja da će ovo naselje bilježiti tipični meterološki parameter ovog područja a to je brzina vjetra koja je taj dan imala najveću vrijednost od svih Istramet-ovih postaja u Istri i okolici", izjavio je inicijator postavljanja meteorološke postaje Valdi Glavić iz lokalne udruge Sveti Rok iz Ročkog Polja.

 

https://www.facebook.com/istramet/photos/a.10152531067006072/10156534136976072/?type=3&theater

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet