T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

U subotu “Petrapilosa luminosa”

U  novouređenom kaštelu Petrapilosa u subotu 5. listopada 2019. s početkom u 18.30 održat će se umjetničko-glazbena večer "Petrapilosa luminosa". Performans svjetlosnih instalacija održat će austrijski umjetički duo Circus Lumineszenz, nakon čega će koncert održati poznata istarska kantautorica Elis Lovrić. Za posjetitelje je organiziran besplatni autobus od podnožja kaštela. Autobus će voziti od 18.00 sati. 

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji (od četvrtka 3. listopada) u Gradskoj knjižnici Buzet (četvrtak od 12.00 do 19.00 sati i petak od 9. 00 do 15.00 sati) te u POU "A. Vivoda" Buzet (8.00 do 15.00 sati) po cijeni od 30 kn te na dan manifestacije na kaštelu Petrapilosa po cijeni od 40 kn.

Organizator mnifestacije je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet uz partnerstvo Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, a pokrovitelji su Istarska županija - Upravni odjel za turizam i Grad Buzet.

CIRCUS LUMINESZENZ je austrijski umjetnički projekt dvoje umjetnika iz Beča, Nine Fountedakis (umjetnice i art-terapeutkinje) i Lea Bettinellija (glazbenika i multimedijalnog umjetnika) koji rade na području tehnologije i kreativne kulture s multimedijalnim performansima, uglavnom interaktivnim instalacijama.

ELIS LOVIRĆ je poznata istarska kantautorica i glumica, jedinstvena izvođačica i vlasnica nekoliko prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada: Rektorove nagrade koju je dobila 1991. g. za ulogu Fanice u predstavi Vježbanje života u HNK ''Ivan pl. Zajc'' Rijeka, nagrade ''Premio alla vocazione'' koju je osvojila 1992.g. za ulogu Agneze u Agnezi božjoj u Montegrotto-Italija, te nagrade kritike za najbolju izvedbu rumunjske pjesme Lili si pustiul na međunarodnom festivalu ''The Golden Stag'' 1995.g. u Rumunjskoj. Osim što je primila brojne nagrade i priznanja, pružila joj se prilika surađivati i s oskarovcima Vincenzom Ceramijem, Gabriellom Pescucci i Dante Ferrettijem s kojima je radila u mega produkciji talijansko-američkog mjuzikla ‘’Francesco il musical’’ 2000.g. zahvaljujući kompozitoru Cirque de Soleila Benoit Jutras koji ju je izabrao.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet