Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Buzet

Bratimljeni gradovi

Bratimljenje gradova je aktivnost usmjerena na uključivanje građana ili promicanje razmjena među građanima različitih krajeva ili država kroz njihovo sudjelovanje u aktivnostima bratimljenja gradova, osnažujući umrežavanje i suradnju bratimljenih gradova. Ovaj vid multilateralne suradnje omogućava razvoj i jačanje same strateške dimenzije povezivanja gradova.

Glavna osnova povezivanja je najčešće određena djelatnost ili sličnost pojedinih aspekata života, prepoznavanje zajedničke poveznice. Samom sklapanju akta o povezivanju, mora prethoditi i zajednička želja za uspostavu prijateljskih odnosa i stalne suradnje.

Čabar je grad u Hrvatskoj. Smješten je u samom srcu Gorskog kotara, okružen šumama s jedne strane i brdima s druge strane, na samom rubu granice s Republikom Slovenijom jer je od nje dijeli samo mala rječica Čabranka. Sam pojam grad Čabar se odnosi i na mjesto Čabar, kao i na područje cijelog grada.

Povelja o bratimljenju Buzeta i Čabra potpisana je u srpnju 1978. godine u Buzetu. Potpisnici Povelje bili su Petar Krulić za tadašnju Općinu Čabar i Željko Marinac za tadašnju Općinu Buzet.

Za više informacija o Gradu Čabru predlažemo službene stranice: www.cabar.hr

Quattro Castella je općina koja se nalazi u Provinciji Reggio Emilia u talijanskoj regiji Emilia-Romagna. Nalazi se oko 70 km zapadno od Bologne i oko 15 km jugozapadno od Reggio Emilije.

Povelja o bratimljenju je potpisana 2. rujna 1978. godine u Buzetu. Potpisnici Povelje bili su Pietro Baroni za Comune di Quattro Castella i Željko Marinac za tadašnju Općinu Buzet.

Za više informacija o Comune di Quattro Castella predlažemo službene stranice: www.comune.quattro-castella.re.it

Koper je grad koji se nalazi u Sloveniji. Nalazi se na obali Jadranskog mora i najveća je slovenska luka.

Povelja o bratimljenju potpisana je 3. rujna 1987. u Buzetu. Potpisnici Povelje bili su Janko Kosmina za tadašnju Občinu Koper i Ivan Klarić za tadašnju Općinu Buzet.

Za više informacija o Mestnoj občini Koper predlažemo službene stranice: www.koper.si

Sisak se smjestio na utoku rijeke Odre u Kupu i Kupe u Savu, u plodnom i močvarnom području Panonske nizine, obilježenom umjerenom kontinentalnom klimom. Kroz povijest grad se razvijao uz Kupu.

Povelja o prijateljstvu i suradnji je potpisana 3. rujna 1986. godine.

Za više informacija o Gradu Sisku predlažemo službene stranice: www.sisak.hr

Marija Bistrica je mjesto u središtu Zagorja, poznato po marijanskom svetištu. Općina Marija Bistrica se proteže od sjeveroistočnog obronka Medvednice prema sjeveru do rijeke Krapine.

Povelja o prijateljstvu i suradnji je potpisana 12. rujna 2008. godine. Povod za uspostavljanje čvršćih veza dviju jedinica lokalne samouprave je dugogodišnja suradnja glazbenih društava „Sokol“ Buzet i „Lovro Ježek“ Marija Bistrica.

Potpisnici Povelje su gradonačelnik Grada Buzeta mr. sc. Valter Flego i načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek.

Tricesimo je općina u provinciji Udina u talijanskoj regiji Friuli-Venezia Giulia, smještena oko 70 kilometara sjeverozapadno od Trsta i oko 9 kilometara sjeverno od Udina.

Povelja o suradnji potpisana je 29. rujna 2018. godine u Tricesimu s ciljem uspostave i razvoja međusobnih gospodarskih, kulturnih i društvenih odnosa, te poticanja razvoja lokalnih zajednica, a produkt je europskog projekta međunarodne suradnje  „AICCRE“ koji podržava razmjenu aktivnosti  i suradnju s općinama i gradovima u Europskoj uniji ili u procesu pristupanja.

Potpisnici povelje su gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić i načelnik Općine Tricesimo Giorgio Baiutti.

Za više informacija o Općini Tricesimo  predlažemo službene stranice www.comune.tricesimo.ud.it 

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet