ELEKTRONSKI GLASNIK GRADA BUZETA

e-glasnik

 

GRADA BUZETA - BROJ 3. - Godina I. 13. srpnja 2017.

 
IZDVOJENO
9,26 milijuna kuna iz EU za vodovod u Črnici i kanalizaciju u Ročkom Polju
 
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”, koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine, a koji se u 100% iznosu financira iz europskih sredstava. S područja Grada Buzeta kandidirana su dva projekta i oba su odobrena za sufinanciranje. Istarskom vodovodu odobrena je izgradnja vodovodne mreže Perci - Črnica u vrijednosti od 2,7 milijuna kuna, a Istarskom vodozaštitnom sustavu (IVS) izgradnja kanalizacijskog sustava Ročko Polje vrijednosti 6,5 milijuna kuna.
S ova dva projekta Gradu Buzetu je na njegovom području za financiranje dosad ukupno odobreno financiranje četiri projekta iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.
Najave
19. - 23. 7.
JUNIORSKO PH U BOĆANJU
Ročko Polje

20. - 23. 7.
BUZZ@TEEN - film festival
Stari Grad Buzet
 
NOVOSTI
POTICAJI GRADA BUZETA

Gotovo 400 tisuća kuna gospodarstvenicima i obrtnicima

 

U prvoj polovici godine Grad Buzet nastavio je s poticajima poduzetnicima i obrtima, kojim se povećava zapošljavanje i konkurentnost buzetskih gospodarstvenika na tržištu. Tako je u prvih šest mjeseci isplaćeno 382.602,95 kuna. Najviše interesa, kao i proteklih godina bilo je u programu kapitalnih potpora, gdje je za 36 gospodarskih subjekata isplaćeno ukupno 279.632,10 kuna. Najviše potpora isplaćeno je za nabavku dostavnih/teretnih vozila, računalne opreme i alata potrebnih za obavljanje djelatnosti. Poduzetnici su iskoristili i 15 poticaja za zapošljavanje u ukupnom iznosu od 48.981,00 kuna, od čega je bilo 5 samozapošljavanja u obrtničkim zanimanjima. Sedam potpora odnosilo se na otvaranje tvrtke ili obrta u iznosu od 48.394,85 kuna, a tri potpore dodijeljene su za nastup na manifestacijama u iznosu od 5.595,00 kuna.

Mimohod sjećanja za Srebrenicu
 
Dvadeset i dvije bijele ruže položili su mali Bošnjaci, članovi Folklorne sekcije "Buzetski biseri", na središnji spomenik u Spomen-parku Buzeta u sklopu obilježavanja 22. obljetnice genocida u Srebrenici i time poslali poruku mira "Srebrenica - da se ne zaboravi i nikada, nikome i nigdje ne ponovi". Prethodno je delegacija Grada Buzeta, Istarske županije i Bošnjačke nacionalne zajednice Buzeta položila cvijeće na središnje spomen-obilježje te su sudionici mimohoda minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast svim nedužnim žrtvama ne samo Srebrenice nego i Prijedora, Sanskog Mosta, Škabrnje i Vukovara. Više na glasistre.hr

 
OBAVIJESTI
BUZZ@TEEN I OVE GODINE U BUZETU

Motovunske pretpremijere na Pjacaletu
 
Bliži se peti po redu Buzz@teen - festival SUPER filmova za mlade i motovunskih pretpremijera za one malo starije! I ove godine festival se održava tjedan dana prije Motovunskog filmskog festivala od 20. do 23. srpnja, pa će svi buzetski posjetitelji moći uživati u filmovima, koji će se tjedan dana kasnije prikazati na susjednom "brdu filmova".
Kao i svake godine uz filmove iz programa MFF-a u kinu Pjacalet, održati će se i projekcije u sklopu festivala filma za mlade Buzz@teen u kinu Muzej od 18 sati, te u Kapetanovom kinu od 21 sat. Cjelokupni program festivala saznati ćete u idućem e-glasniku početkom tjedna, a otkriti ćemo vam samo kako će ovogodišnje izdanje imati i svoj nulti dan u srijedu 19. srpnja kada će u kinu Pjacalet biti prikazana besplatna projekcija dokumentarnog filma "Je letrika ubila štrige" u kojoj sudjeluju i neki naši stariji sugrađani.

 

KOMUNALNI RADOVI
Završava se program asfaltiranja cesta
 
Ovoga tjedan završava se ovogodišnji program asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Buzeta vrijedan 456.000,00 kn. Asfaltiranja su tako izvršena na području Grabri. Kolinasi i Kotli, Stuparima i Svetom Martinu. Asfaltirana je i prometnica Pračana-Brnozi, prilaz selu Pruhari i u Podrebru, te u naseljima Racari, Korta i Kegima.
Copyright © 2017 - GRAD BUZET, Sva prava pridržana

Kontakt email adresa:
info@buzet.hr