T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Buzet podržao Piran za kandidaturu za EPK2025

Grad Buzet podržao je kandidaturu Općine Piran za Europsku prijestolnicu kulture 2025. 

Općina Piran-Pirano zajedno s partnerima, Obalnim općinama Koper, Izola i Ankaran, nalazi se među kandidatima za titulu Europske prijestolnice kulture (ECoC – European Capital of Culture) za 2025. godinu u Sloveniji. Razvoj kandidature “Piran-Pirano 4 Istria 2025” proizlazi iz dugoročnog cilja ovih općina koji je jačanje regionalne suradnje temeljem zajedničke kulturne misije. Jačanje regionalne suradnje razvijati će se  uključivanjem lokalnih, nacionalnih i europskih umjetnika, kulturnih organizacija i građana. Kandidatura “Piran-Pirano 4 Istria 2025” za titulu Europske kulturne prijestolnice predstavlja sredstvo promjene i zajedničkog izazova za cjelokupno područje istarskog poluotoka. Na temama identiteta, okoliša, mladih i budućnosti izrađuje se održivi visokokvalitetni kulturni program koji se kroz godine priprema razvija kako bi 2025. godine dostigao svoj vrhunac. Želja i namjera kandidata je da  rezultati ovog procesa budu vidljivi i u godinama nakon dobivanja titule, trajno mijenjajući kulturnu ponudu.

"Piran-Pirano 4 Istria 2025" temelji se na dijalogu, suradnji i zajedničkom stvaranju u sjevernojadranskoj obalnoj regiji Europe. Imajući na umu zajedničku  prošlost i povijest sa željom stvaranja usuglašenih budućih planova, Općina Piran-Pirano (u svojstvu općine kandidata) te Grad Buzet pokazali su obostrani interes za zajedničkim radom utvrđujući područja suradnje te razvijajući projekte u sklopu programa "Piran-Pirano 4 Istria 2025".

Ova će suradnja, zajedno s ostalim mogućim inicijativama, povećati vidljivost i vjerodostojnost kandidature te ojačati regionalna i europska partnerstva, kako za Grad Buzet tako i za zajedničku inicijativu Pirana, Kopra, Izole i Ankarana.

Ukoliko će kandidatura "Piran-Pirano 4 Istria 2025" biti odabrana za završnu fazu (o čemu će se odlučivati u veljači 2020.) ovo će Pismo namjere predstavljati temelj za preciznije i konkretnije planiranje zajedničkih aktivnosti te njihovog uvrštenje u završni dokument (bid-book). Ukoliko "Piran-Pirano 4 Istria 2025" dobije titulu ECoC 2025, izradit će se jasno definiran plan ostvarivanja aktivnosti.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet