Pristupačnost / a / A

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Buzetske maškare 2023.

20.01.2023.

Nakon pandemijske stanke vraća se Buzetski karneval u mjesne odbore, ali i na središnji buzetski trg. Ljubitelji petog godišnjeg doba tako su na Antonju, 17.01. došli na svoje jer se u većini mjesta podigao onaj koji je kriv za sve nedaće, svaki s nekim svojim imenom, a općepoznat svima kao pust.

Službene karnevalske aktivnosti kreću u subotu 21.01. podizanjem pusta domaćina maškara iz Svetog Ivana i predajom ključeva Pusnoj gradonačelnici. Tako će maškare idućih pet tjedana vladati Buzetom i Buzeštinom. Nakon preuzimanja vlasti slijedi zabava uz Fiesta band na maskenbalu u društvenom domu.

Iduću subotu 28.01. selimo se u Skrobarske maškare, Štrped gdje domaćini pripremaju mnoge maškarane aktivnosti: balinjeradu, trail i maskenbal.

Maškarani trail starta u 13 sati u Svetom Duhu, kao i maškarana balinjerada, ali u 14 sati. Sve informacije mogu se dobiti na broj 091/7272230. Jedini uvjet je naravno biti maskiran. Večer je rezervirana za zabavu uz KO-RA band na maskenbalu koji će potrajati do dugo u noć.

Petak 3.2. selimo u Sovinjak. Sovinjci su pripremili doček uz maškarane briškule i trešete, turniru koji započinje u 18 sati, a prijave se primaju pola sata ranije. Nakon turnira slijedi maskenbal, svira DJ Neno, a domaćini pripremaju i gosta iznenađenja.

Tradicija koja je započeta tijekom pandemijskog razdoblja takozvani „maškarani parkić“ nastaviti će se i ovu godinu i to u subotu 4.2.  od 15 sati postavljanjem maski i skulptura u parku pokraj Narodnog doma. Maškare će iskoristiti priliku da predstave tradicionalna jela koja se pripremaju u vrijeme maškara. Isti dan navečer domaćin maskenbala je Roč, a svirat će Remix band.

U subotu 11.2. zabava putuje u Prodane gdje će KO-RA band i DJ Neno zaokružiti zabavu u posljednjem vikendu prije velikog finala. 

Krušvari su domaćini u petak 17.2. uz Ansambl direkt, tako da najhrabriji mogu uživati u produženom maškaranom vikendu. Isti dan u jutarnjim satima, točnije u 10 ujutro održat će se karnevalska povorka djece iz Dječjeg vrtića „Grdelin“ i Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ iz Buzeta.

Svi maskenbali počinju u 21 sat, a održavaju se u društvenim domovima.

Centralni događaj je maškarana povorka na Trgu Fontana koja će se održati u nedjelju 19.2. od 14 sati na kojoj očekujemo šarenilo lokalnih maškaranih grupa uz zvukove harmonika, truba, bajseva i bubnjeva.

Završne aktivnosti ovogodišnjeg „Buzetskog karnevala“ održat će se u utorak 22.2. i to od 15.30 tradicionalna igra na ruh od Svetog Ivana do Mosta i u 18.00 vraćanje ključeva Grada svjetovnoj vlasti i spaljivanje pusta, a sve to na Mostu.

Pronađite nešto za sebe, dobrodošli u maškare, dobrodošli u Buzet.

 

Program Buzetskih maškara za 2023. godinu

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet