Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Buzetski projekt Bavul među najoriginalnijim akcijama

06.12.2022.

Na svečanom Savjetovanju programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koje je održano 5.12.2022. u Zagrebu, dodijeljene su Povelje i Pohvale za Naj-akcije. Ukupno je bilo prijavljeno 50 Naj-akcija, među kojima je Grad Buzet prijavio projekt Bavul. Buzetski projekt Bavul – škrinjica društvenih igara, na Savjetovanju je izdvojen kao jedna od 5 najoriginalnijih akcija koje su bile predstavljene u programu. Bavul je predstavljen videom koji možete pogledati na LINKU.

Povod da se krene u realizaciju projekta Bavul – kovčega koji sadrži šest zabavnih društvenih igara putem kojih se upoznaje Buzet i okolica, bio je lik Stipana Konzula Istranina i obilježavanje 500. obljetnice njegova rođenja u 2021. godini. U Bavulu je šest igara: Črni Konzul koji je buzetska inačica Crnog Petra, Najdi par što bi bio Memori, zatim Ki son jas? Igra Pogodi tko sam?, igra Kaj je tu? Odnosno igra odgonetanja te dvije igre na ploči: Ubajdi Buzešćina i Špaš pu Storin grode ili u prijevodu Obiđi Buzeštinu i Šetnja Starim gradom.

Posebna vrijednost projekta je što je on nastao kao rezultat partnerstva čak šest buzetskih ustanova i udruga te što su u njegovoj realizaciji aktivno sudjelovala i djeca i odrasli. Kroz projekt zavičajnosti koji se provodi u našem Dječjem vrtiću „Grdelin“, proučavajući svoj zavičaj djeca predškolske skupine Kockice s odgojiteljicama Alidom Lukić i Marijom Kodelja izradila su likovne radove koji se nalaze na igrama. Dječji vrtić izdavač je Bavula, dizajn potpisuje buzetska dizajnerica Martina Sirotić Pavletić. U realizaciji projekta izrade Bavula uz dječji vrtić „Grdelin“ sudjelovali su i Društvo Naša djeca Buzet, Katedra Čakavskog sabora Buzet, Pučko otvoreno učilište „Augustin Vivoda“ Buzet, Srednja škola Buzet i Grad Buzet,  a projekt su financijski pomogli Grad Buzet, Istarska županija i Erste banka. Tiskano je 700 primjeraka Bavula, koji je podijeljen kao poklon svoj buzetskoj djeci od godine dana do 4.razreda osnovne škole  povodom prosinačkih svečanosti 2021. godine.

Čestitke djeci i odraslima koji su sudjelovali u realizaciji ovog posebnog projekta!

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet