Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Obavijest obveznicima poreza na kuće za odmor

23.03.2023.

Sukladno odredbama Zakona o lokalnim porezima (NN 115/16, 101/17, 114/22) i Odluci o porezima Grada Buzeta (Službene novine Grada Buzeta 11/14, 10/17) pravne i fizičke osobe – obveznici poreza na kuće za odmor dužni su Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Buzeta do 31. ožujka godine za koju se utvrđuje porez na kuće za odmor, dostaviti podatke o kući za odmor koji se odnose na mjesto gdje se nalazi taj objekt te korisnu površinu, kao i podatke o poreznom obvezniku.

Slijedom navedenog, pozivaju se obveznici poreza na kuće za odmor da do 31.03.2023. godine na propisanom obrascu dostave podate o kući za odmor u svrhu utvrđivanja poreza na kuće za odmor za 2023. godinu.

Molimo da uz prijavu dostavite i odgovarajuće dokaze (presliku zemljišno-knjižnog izvatka, ugovor o nasljeđivanju/darovanju, preslike uplatnica o potrošnji struje/vode/telefona ili druge odgovarajuće dokaze).

Prema navedenom Zakonu i Odluci, kućom za odmor smatra se svaka zgrada ili dio zgrade ili stan, koji se koriste povremeno ili sezonski, odnosno koji se ne koristi za trajno stanovanje.

Kućom za odmor ne smatraju se gospodarske zgrade koje služe za smještaj poljoprivrednih strojeva, oruđa i drugog pribora, kao i zgrade koje se koriste za obavljanje registrirane djelatnosti.

Porez na kuće za odmor plaćaju pravne ili fizičke osobe koje su vlasnici kuća za odmor na području Grada Buzeta.

Obrazac prijave: PRIJAVA (word, PDF)

Dostava prijave:

  • elektroničkom poštom na: financije-gospodarstvo@buzet.hr,
  • poštom: Grad Buzet, Upravni odjel za financije i gospodarstvo, 2. Istarske brigade 11, 52420 Buzet ili
  • osobno na istu adresu.
Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet