Pristupačnost / a / A

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Održana 11. Obiteljska olimpijada

17.05.2022.

Rekordan broj od pedeset i četiri buzetske obitelji sudjelovale su na 11. Obiteljskoj olimpijadi, programu natjecateljsko-zabavnog sadržaja kojim je i ove godine Buzet obilježio Međunarodni dan obitelji koji se ove godine održavao pod sloganom „Obitelj i urbanizacija.“

Program je održan na nogometnom igralištu u Buzetu u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine. Nakon svečanog mimohoda prijavljenih obitelji i podizanja zastave Obiteljske olimpijade, natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin, a prije samoga početka natjecanja za zagrijavanje su roditelji i djeca zajednički otplesali poznatu macarenu.

Ove se godine program Obiteljske olimpijade realizirao u sklopu projekta „Sport u zajednici“ koji provodi Sportska zajednica Grada Buzeta. Kako bi se u okviru projekta Sport u zajednici promovirali buzetski sportski klubovi, na svečanosti otvaranja Taekwon-do klub "Buzet" prezentirao je svoj sport kratkom demonstracijom tehnika i borbi, a posebno mjesto u timu imaju dvoje aktualnih reprezentativaca Noa Šveger i Ana Nemarnik koji su u sastavu reprezentacije branili boje Hrvatske na Europskom prvenstvu. Noa je na natjecanju osvojio srebro.

Prije samog natjecanja i tijekom natjecanja na parkiralištu uz nogometni stadion u isto vrijeme predstavio se i Auto klub "Buzet autosport" koji je uz ostale sadržaje najavio utrku Signum max Formula driver koja se u Buzetu održava sljedeći vikend od 21.5.2022. do 22.5.2022. godine. Posjetitelji su imali prilike sjesti u izložene trkaće aute, ali i naučiti ponešto o sigurnosti u autosportu. Tako su bile izložene dječja autosjedalica i trkaće sjedalo da se može usporediti stil i način vezanja. Posebno su djeci bile zanimljive kacige sa radio vezom koju koriste rally vozači pa su na trenutak mogli odjuriti u svijet mašte na brze staze zajedno sa svojim prijateljem ili prijateljicom. Auto klub je pripremio i nagradnu igru, ali i jednu zanimljivu mini utrku "Gymkhana z vozići" kako bi najavili jednu od atrakcija koja će se održati iduću subotu.

Svaka se obitelj natjecala u 2 igre, a opredijelili su se za igre ovisno o uzrastu djeteta (igre namijenjene djeci predškolskog ili školskog uzrasta). Bacale su se tako loptice ili „pločice“, slagala rečenica, nizala ogrlica, pamtili pojmovi, tražili zadani predmeti… Svaka od igara pobjedničkim je obiteljima donijela medalju za osvojeno 1., 2. ili 3. mjesto.

U kategoriji djece predškolskog uzrasta medalje su osvojili:

Igra: Loptice

Obitelj Ravnić
Obitelj Fabijančić
Obitelj Tarandek

 

Igra: Nizanje kuglica

Obitelj Bernobić
Obitelj Medica
Obitelj Pavletić

 

Igra: Traži, traži pa ćeš naći

Obitelj Grđan
Obitelj Bartolić
Obitelj Pavletić

 

Igra: Pripremi voćnu salatu
Obitelj Klarić
Obitelj Sinčić
Obitelj Prodan M.

 

U kategoriji djece školskog uzrasta – 1. i 2. razred medalje su osvojili:

Igra: Pločice i krugovi

Obitelj Jermaniš
Obitelj Vodopija - Ivaniš
Obitelj Losinskiye

 

Igra: Slovo po slovo…riječ po riječ…znak po znak = rečenica

Obitelj Sirotić
Obitelj Tirello
Obitelj Majcan

 

Igra: Traži, traži pa ćeš naći

Obitelj Degmečić
Obitelj Ratoša
Obitelj Majcan

 

U kategoriji djece školskog uzrasta – 3. i 4. razred medalje su osvojili:

 

Igra: Znam koji je sport

Obitelj Rupena
Obitelj Alić
Obitelj Černeha

 

Igra: Gledaj, pamti, piši

Obitelj Rupena
Obitelj Bernobić
Obitelj Černeha

 

U realizaciji igara pomoglo je i dvadesetak volontera (djece i odraslih) kojima se zahvaljujemo.

 

Organizatori programa bili su Grad Buzet i Sportska zajednica Grada Buzeta, suorganizatori Društvo „Naša djeca“ Buzet,  Dječji vrtić „Grdelin“, Osnovna škola „V. Gržalja“, TZ Grada Buzeta, POU „A. Vivoda“ Buzet, Srednja škola Buzet, Udruga „Mali veliki mikrofon“, a Prijatelj ovogodišnje olimpijade tvrtka „Park“ d.o.o.

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet