T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Početak gradnje predškolske ustanove Dječji vrtić Grdelin

Danas je u Buzetu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen EU projekt „Rekonstrukcija i dogradnja postojeće građevine javne i društvene namjene, predškolska ustanova Dječji vrtić „Grdelin“ u Buzetu, te je potpisivanjem ugovora o izvođenju građevinskih radova i polaganjem „kutije dobrih želja“  obilježen početak izvođenja građevinskih radova.
„Izuzetno mi je drago da smo nakon uspješne prijave na mjeru 7.4. programa Ruralnog razvoja stigli do početka same realizacije nadogradnje i rekonstrukcije buzetskog Dječjeg vrtića “Grdelin”, nama izuzetno značajne ustanove, za kojom iz godine u godinu kod upisa raste interes. Podsjetimo se da smo nakon upisa u pedagošku 2019.- 2020. godinu zbog vrlo velikog broja prijavljenih uredili i opremili dvije dislocirane jasličke skupine. Nadogradnjom vrtića ti će polaznici biti premješteni u adekvatni smještaj, otvorit će se mjesta za ostalu neupisanu djecu s područja Buzeštine, a i zadovoljit će se propisani pedagoški standardi, kako u postojećim skupinama, tako i u onima koji će tek započeti s radom.Napominjem da je to treći u nizu projekata iz programa Ruralnog razvoja koji provodi Grad Buzet. Buzet je apsolutni rekorder po povlačenju sredstava iz programa Ruralnog razvoja. Grad Buzet te javne tvrtke Istarski vodovod Buzet te Istarski vodozaštitni sustav iz programa Ruralnog razvoja ukupno su u protekle dvije godine povukli 58 milijuna kuna.“ – izjavila je Ana Pernić, zamjenica gradonačelnika
Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.085.308,88 kn od čega 9.602.593,88 kuna iznose građevinski radovi, 143.750,00 kuna iznosi stručni nadzor građenja te opremanje koje iznosi ukupno 338.965,00 kuna. Cjelokupna investicija sufinancirana je u iznosu od 5.913.600,00 kuna u sklopu mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020, dok preostali dio financira Grad Buzet.
„Zahvat rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića od 1258 m2 obuhvaća dogradnju novog dijela na istočnoj strani od ukupno 857 m2 nove bruto površine na dvije etaže, u kojima će biti smještene prostorne jedinice za 4 odgojne skupine, sanitarni čvorovi, terase i prostorije za stručno osoblje vrtića. Dogradnjom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića „Grdelin“ ostvariti će se glavni i specifični ciljevi ovog projekta od kojih su najznačajniji stvaranje uvjeta za prihvat ukupno 250 djece, usklađenje postojećih skupina sa državnim pedagoškim standardima, povećanje kvalitete usluge i proširenje sadržaja namijenjenih korisnicima, povećanje kvalitete života lokalnog stanovništva,  stvaranje ugodnog i sigurnog okruženja u zajednici, poticanje društveno – ekonomske održivosti.“ – izjavila je Meri Vivoda, viša savjetnica za razvojne projekte Grada Buzeta
„Izuzetno mi je drago i sretna sam da je nakon 45 godina od osnutka jedine predškolske ustanove na području Grada Buzeta potpisan ugovor o radovima za treću dogradnju vrtića. Potrebe za smještajem djece su svakim danom sve veće, te će se ovim projektom u potpunosti zadovoljiti potrebe roditelja za organiziranim predškolskim institucionalnim odgojem i obrazovanjem.“ – izjavila je Silvana Pavletić, ravnateljica Dječjeg vrtića Grdelin.
Polaznici Dječjeg vrtića Grdelin svojom su „kutijom dobrih želja“ položili temelje za buduće sretno odrastanje u novom vrtiću.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet