T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

POSJET DELEGACIJE MINISTARSTVA RADA, OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE REPUBLIKE TURSKE


U Buzetskoj gradskoj upravi u petak je upriličen svečani prijem delegacije Ministarstva rada, obitelji i socijalne politike Republike Turske na čelu s Consu Gevik, projektnom konzultanticom iz Fondazione Giacomo Brodolini i Tatjanom Tihomirović, koordinatoricom posjeta turske delegacije Hrvatskoj. Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić je zajedno sa zamjenicom dogradonačelnika Anom Pernić i suradnicima prezentirao projekt „InCITY“, kao jedan od 33 primjera najbolje prakse suradnje lokalne samouprave i gospodarstva na razini Europske unije. Delegacija Ministarstva rada, obitelji i socijalne politike Republike Turske boravila je u posjetu Gradu Buzetu, zainteresirana za buzetska iskustva na provođenju EU projekta „InCITY“ i „INCITY +“ koji je još uvijek u fazi provedbe i čije se aktivnosti dijelim oslanjaju na rezultate projekta INCITY. Organizacija studijskog posjeta delegacije Gradu Buzetu jedna je od aktivnosti u sklopu projekta tehničke pomoći koji pomaže Turskoj u pripremi operativnog programa za područje razvoja ljudskih potencijala.


Delegacija Ministarstva rada, obitelji i socijalne politike Republike Turske tijekom svog boravka u Hrvatskoj posjetila je, osim Grada Buzeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i korisnike na drugim ESF projektima u Hrvatskoj.


Grad Buzet je 2017. godine dobio priznanje za najbolju praksu u kategoriji Grad gospodarstva i to za projekt „InCITY“. Kroz projekte „InCITY“ i „InCITY+“ ostvaren je učinkovit i održiv socijalni dijalog između gospodarstvenika i javne uprave te uključenost gospodarstvenika u kreiranje mjera za poticanje poduzetništva, održano je više od petnaest sjednica gospodarskog vijeća, edukacije za zaposlenike gradske uprave, individualna poslovna savjetovanja za gospodarstvenike, izrađen je Akcijski plan razvoja gospodarstva Grada Buzeta, web portal www.poslovni.buzet.hr, priprema, brošure ''Poslovni Buzet''' i “U nekoliko koraka do vlastitog posla” namijenjene poduzetnicima – početnicima, osposobljavanje za predstavnike Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i brojne druge aktivnosti.


Vrijednost projekata ''InCITY'' i ''InCITY+'' je nešto više od milijun kuna i oba su 100% financirana iz Europskog socijalnog fonda, a odobreni su u sklopu Javnog poziva „Jačanje socijalnog dijaloga faza II i faza III“.

 

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet