Pristupačnost / a / A

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Poziv na edukaciju o sigurnosti osoba starije životne dobi

23.05.2023.

''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'', projekt je Policijske uprave istarske, s ciljem smanjenja prijevare starijih osoba.

U srijedu, 24. svibnja 2023. s početkom u 14.00 sati,  u prostorijama Gradske vijećnice u Buzetu održat će se predavanje edukacijskog karaktera o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi. Tom prilikom policijski službenici će prisutnima dati korisne informacije i pojasniti najčešće oblike prijevara te kako postupati ukoliko se nađu u sličnim situacijama. Edukacija je namijenjena starijim osobama i svima ostalima koji se žele informirati o ovoj temi.

Interakcijom se najlakše dolazi do novih znanja, pa je važnost edukacije i dijeljenje informacija o prevenciji prijevara bitan element stvarne i korisne potpore starijim sugrađankama i sugrađanima. Oni su kao takvi često žrtve prijevara zbog svoje dobi, želje za razgovorom zbog usamljenosti, nepažnje i/ili neupućenosti, a što pak počinitelji prevara koriste na razne načine. 

U sklopu Projekta izrađen je preventivni letak s korisnim informacijama i uputama koji će se podijeliti na edukaciji.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na edukaciji.

LETAK (pdf)

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet