Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Radni sastanak europskog projekta LIFE SEC Adapt

12.07.2017.

Dana 5. i 6. srpnja, u pulskoj Komunalnoj palači održan je radni sastanak europskog projekta LIFE SEC Adapt, na kojem je sudjelovalo 50-ak sudionika iz Italije, Španjolske i Grčke, zemalja koje uz Hrvatsku sudjeluju u realizaciji projekta. U uvodnom dijelu zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je okupljene sudionike projekta, istaknuvši da je u visoko centraliziranom sustavu u državi poput Hrvatske otežano djelovati u rješavanju problema klimatskih promjena koje su u posljednje vrijeme postale globalni fenomen i nažalost naša realnost.

Grad Buzet je od 2011. godine supotpisnik europske inicijative Sporazuma gradonačelnika u sklopu kojeg se europski gradovi uključuju u borbu protiv klimatskih promjena i primjenu mjera energetske učinkovitosti i ostvarivanje projekata obnovljivih izvora energije kojima će se u konačnici do 2020. godine smanjiti emisije CO2 za više od 20 posto, a u skladu s europskom energetsko-klimatskom politikom.

Projekt „LIFE Climate Change Adaptation“ (Life Sec Adapt) prijavljen je na natječaj Life Climate Action Programa Life 2014-2020. i nastavak je projekta CITY SEC putem kojeg su se istarski gradovi uključili u međunarodnu mrežu potpisnika "Sporazuma gradonačelnika" (Covenant of Mayors - CoM) kao odgovor na izazove globalne promjene klime. U projektu sudjeluju četiri članice Europske unije: Italija, Hrvatska, Grčka i Španjolska. Nositelj projekta je Sviluppo Marche SpA, dok su preostali talijanski partneri Regione Marche te 12 gradova navedene pokrajine: Ancona, Pesaro, Urbino, Senigallia, Jesi, Fabriano, Macerata, Fermo, Ascoli Piceno, Offida, San Paolo di Jesi, Santa Maria Nuova. Partner iz Španjolske je Grad Bullas, a iz Grčke Grad Patras. Partneri iz Hrvatske jesu Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o., kao koordinator projekta, Istarska županija te šest istarskih gradova: Pula, Rovinj, Poreč, Buzet, Labin, Pazin. Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta uključenih gradova u svrhu pravovremenog i uspješnog rješavanja nepogoda uzrokovanih klimatskim promjenama te nadopuna postojećih SEAP-a smjernicama neophodnim za prilagodbu nadolazećim klimatskim promjenama.

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet