Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija

01.08.2017.

Obavještavamo sve učenike i studente da je dana 31. srpnja 2017. godine gradonačelnik Grada Buzeta raspisao Natječaj za dodjelu stipendija za obrazovanje za školsku-akademsku 2017./2018. godinu (KLASA: 602-01/17-01/25, 2106/01-03-01-17-3).

Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti sveučilišnih (preddiplomskih i diplomskih) ili stručnih studija, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Buzeta, najmanje posljednjih pet godina, ako imaju status redovnog učenika ili studenta,  a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit po drugoj osnovi.

U školskoj/akademskoj 2017/18. godini Grad Buzet dodijeliti će 59 novih stipendija, od toga:

- 21 stipendija za učenike srednjih škola (6 stipendija za učenike buzetske Srednje škole i 15 stipendija za učenike koji se školuju izvan područja Grada Buzeta),

- 38 stipendija za studente sveučilišnih (preddiplomskih i diplomskih) ili stručnih studija (21 stipendija za zanimanja prirodnih i tehničkih znanosti i 17 stipendija zanimanja društvenih i humanističkih znanosti.

Novost u ovogodišnjem stipendiranju biti će utvrđivanje deficitarnih zanimanja, a to su medicinske sestre. Tako će se dodijeliti dodatno do četiri stipendije za učenike koji se školuju za zanimanje medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege i studente koji se školuju za zanimanje prvostupnik/ca sestrinstva, stručna prvostupnica sestrinstva, sveučilišna prvostupnica sestrinstva, magistra sestrinstva i diplomirana medicinska sestra.

Kao i svake školske godine i  u novoj školskoj 2017/18. godini će Grad Buzet dodijeliti potpore u obrazovanju, u visini od 500,00 kuna mjesečno, učenicima s većim teškoćama u razvoju, čije se srednjoškolsko obrazovanje obavlja u posebnim ustanovama što dokazuju odgovarajućom potvrdom škole, a udovoljavaju općim uvjetima iz Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata („Službene novine Grada Buzeta“, broj 3/13. i pročišćeni tekst 6/15.).

Visina stipendija ista je kao prethodnih godina i iznosi 250,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Srednjoj školi Buzet, dok visina stipendije za učenike, polaznike srednjih škola izvan područja Grada Buzet iznosi 500,00 kuna mjesečno. Studenti će ostvarivati pravo na stipendiju u visini od 700,00 kuna mjesečno. Učenici koji upišu deficitarno srednjoškolsko zanimanje dobivati će 700,00 kuna stipendija, a studenti deficitarnih zanimanja 1.000,00 kuna mjesečno.

Učenici ostvaruju pravo i na nastavak primanja stipendije bez ponavljanja natječajnog postupka, u okviru programa za koji su stipendirani, ako prethodnu nastavnu godinu završe najmanje prosječnom ocjenom 4,50, a studenti ako prethodnu akademsku godinu završe najmanje prosječnom ocjenom 3,50 i ako su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 60 ECTS bodova.

Zamolbe za dodjelu stipendije podnose se na propisanom obrascu koji izdaje Upravni odjel za opće poslove, društvene djelatnosti i razvojne projekte Grada Buzeta u vremenu:

za učenike: od 1. kolovoza do 15. rujna tekuće godine,

za studente: od 1. rujna do 15. listopada tekuće godine.

Tekst cijelog natječaja možete pogledati ovdje.

Obrasci su dostupni na sljedećem linku: 

OBRAZAC 1: ZAMOLBA

OBRAZAC 2: IZJAVA

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet