Pristupačnost / a / A

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Sport u zajednici i 11. Obiteljska olimpijada

13.05.2022.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u Gradu Buzetu se nakon dvije godine stanke ponovo održava Obiteljska olimpijada.

Pozivamo Vas u ponedjeljak 16. svibnja 2022. u Buzet na 11. Obiteljsku olimpijadu, program natjecateljsko-zabavnog sadržaja, za koji su ove godine buzetske obitelji pokazale poseban interes. Za natjecanje je pristigao rekordan broj od 66 prijava. U programu natjecanja sudjeluju djeca predškolskog uzrasta starija od četiri godine do 4. razreda osnovne škole zajedno s roditeljima.

11. Obiteljska olimpijada održat će se na nogometnom stadionu Grada Buzeta (u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta u sportskoj dvorani u Buzetu) s početkom u 17.00 sati.          

Ove se godine program Obiteljske olimpijade realizira u sklopu projekta „Sport u zajednici“ koji provodi Sportska zajednica Grada Buzeta. Kako bi se u okviru projekta Sport u zajednici promovirali buzetski sportski klubovi, na svečanosti otvaranja Taekwon-do klub "Buzet" prezentirat će svoj sport kratkom demonstracijom tehnika i borbi, a posebno mjesto u timu imaju dvoje aktualnih reprezentativaca Noa Šveger koji je osvojio srebro na nedavno održanom Europskom prvenstvu i Ana Nemarnik.  

Prije samog natjecanja i tijekom natjecanja na parkiralištu uz nogometni stadion u isto vrijeme predstavit će se i Auto klub "Buzet autosport" koji će uz ostale sadržaje najaviti utrku Signum max Formula driver koja se u Buzetu održava sljedeći vikend od 21.5.2022. do 22.5.2022. godine. Posjetitelji će imati prilike sjesti u izložene trkaće aute, ali i naučiti ponešto o sigurnosti u autosportu. Tako će biti izložene dječja autosjedalica i trkaće sjedalo da se može usporediti stil i način vezanja. Posebno zanimljive su djeci kacige sa radio vezom koju koriste rally vozači pa će na trenutak moći odjuriti u svijet mašte na brze staze zajedno sa svojim prijateljem ili prijateljicom. Auto klub priprema i nagradnu igru, ali i jednu zanimljivu mini utrku "Gymkhana z vozići" kako bi najavili jednu od atrakcija koja će se održati iduću subotu. U 18.30 sati klub će najaviti i službeno utrku koja će se između ostaloga prenositi live na društvenim mrežama.

Idejni začetnik Obiteljske olimpijade koja je prvi pit održana 2010. godine bilo je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Buzeta, organizatori su Grad Buzet i Sportska zajednica Grada Buzeta, a suorganizatori: Dječji vrtić „Grdelin“, Osnovna škola „V. Gržalja“, TZ Grada Buzeta, Društvo „Naša djeca“, POU „A. Vivoda“ Buzet, Udruga Mali veliki mikrofon i Srednja škola Buzet.

Zbog organizacijskih razloga ove godine objavljujemo i popis igara s pravilima. Svaka obitelj natječe se u 2 igre. Pozivamo prijavljene obitelji da prouče igre te da zbog ograničenja broja prijava izvrše odabir igara za zapisničkim stolom prije početka natjecanja.

PRAVILA IGARA

Pozivamo Vas da zajedno s nama provedete ovo poslijepodne i svojim dolaskom podržite ovakav oblik obiteljskog i sportskog druženja.

Program

 

-Buzet, parkiralište kraj sportske dvorane

13.00 sati - predstavljanje Auto kluba Buzet autosport

i utrke Signum max Formula driver

19.00 sati - najava utrke Signum max Formula driver

19.30 sati - Gymkhana z vozići

 

- Buzet, nogometni stadion

16.00-16.45 sati - okupljanje sudionika 11. Obiteljske olimpijade i prijave igara

17.00 sati - otvaranje 11. Obiteljske olimpijade

17.15-19.30 sati - 11. Obiteljska olimpijada - natjecanje

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet