T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Uskoro kreću radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Sjevernoj ulici

Grad Buzet ostvario je potporu u iznosu od 119.040,00 kn za projekt Uređenja dječjeg igrališta u Sjevernoj ulici u Gradu Buzetu. Ukupna vrijednost projekta je 148.800,00 kn, od kojih se 80 % financira sredstvima Europske unije, dok je 20 % vrijednosti investicije osigurano u Proračunu Grada Buzeta za 2020. godinu. Navedenim projektom izvršit će se neophodni  građevinski radovi (uklanjanje niskog raslinja, iskopi, izrada podloge, betoniranje podloge za dječje sprave i postavljanje geotextila, rubnjaka i riječnih oblutaka) te će se nabaviti i ugraditi igrala sa pripadajućim zaštitnim antistres gumenim podlogama, montirat će se ograda oko prostora igrališta te samo igralište urediti urbanom opremom i dodatno hortikulturno oplemeniti.

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta u Sjevernoj ulici u Gradu Buzetu prijavljen je putem natječaja Lokalne akcijske grupa “Sjeverna Istra” na potpore iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.

Igralište je locirano u naselje Sjeverna ulica, na prijedlog buzetskog Društva Naša djeca, s obzirom da u tom dijelu grada do sada nije bilo adekvatnih sadržaja za najmlađe Buzećane kojih u ovom naselju ima sve više, a vjerujemo da će se taj trend i nastaviti s obzirom da se upravo u ovom dijelu grada namjerava započeti s projektom izgradnje POS stanova, prvenstveno namijenjenih mladim buzetskim obiteljima. 

Uređenje dječjeg igrališta u Sjevernoj ulici jedan je od brojnih projekata i aktivnosti namijenjenih djeci na području Grada Buzeta koji se planiraju izvršiti u 2020. godini, za koje su u ovogodišnjem Proračunu Grada Buzeta ukupno osigurana sredstva u iznosu od 11.189.430,00 kn, odnosno više od četvrtine ukupnog Proračuna Grada Buzeta namijenjeno je investicijama, programima i aktivnostima u korist povećanja kvalitete života i životnog standarda djece i mladih što još jednom potvrđuje i status Grada Buzeta kao istinskog Grada prijatelja djece.

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet