T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Bodovne liste za studentske stipendije

Grad Buzet srednjoškolcima i studentima u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini dodjeljuje sveukupno 122 stipendije, od toga 45 učeničkih i  77 studentskih stipendija. 

Ove akademske godine 37 je studenata ostvarilo pravo na nastavak primanja stipendije bez ponavljanja natječajnog postupka, 22 stipendije dodijeljene su studentima koji se školuju za zanimanja prirodnih i tehničkih znanosti a 18 stipendija studentima koji se školuju za zanimanja društvenih i humanističkih znanosti.   

Bodovne liste prvenstva utvrdilo je Povjerenstvo za dodjelu stipendija, sukladno kriterijima utvrđenim Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Grada Buzeta”, broj 5/19) među kojima su najvažniji prosjek ocjena i godina studiranja/školovanja. 

Visina stipendije za srednjoškolce koji pohađaju Srednju školu Buzet iznosi 200,00 kuna, za učenike koje se školuju izvan buzetskog područja za četverogodišnja usmjerenja, izuzev gimnazijskih usmjerenja 400,00 kuna, dok je visina stipendije za učenike koji pohađaju trogodišnja industrijska i obrtnička zanimanja izvan buzetskog područja ove školske godine povećana te iznosi 500,00 kuna mjesečno zbog deficita radne snage navedenih obrazovnih programa na tržištu rada. Potpora srednjoškolcima u obrazovanju za posebne programe iznosi 400,00 kuna mjesečno. Visina studentske stipendije je 600,00 kuna mjesečno, koliko iznosi i stipendija za utvrđeno deficitarno (srednjoškolsko) zanimanje medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, dok za studente ovoga deficitarnog usmjerenja visina stipendije iznosi 900,00 kuna mjesečno.

Potpisivanje ugovora sa studentima održat će se 24. prosinca 2019. godine u 10.00 sati u Narodnom domu u Buzetu (gradska vijećnica).

Molimo stipendiste da se odazovu pozivu. 

Bodovne liste možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Zaključak Povjerenstva za dodjelu stipendija o ostvarivanju prava bez ponavljanja natječajnog postupka

Bodovna lista prvenstva za studente prirodnih i tehničkih usmjerenja

Bodovna lista prvenstva za studente društvenih i humanističkih usmjerenja

Korisni linkovi

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet