ELEKTRONSKI GLASNIK GRADA BUZETA

e-glasnik

 

GRADA BUZETA - BROJ 4. - Godina I. 18. srpnja 2017.

 
IZDVOJENO
Koncesija za dimnjačare tvrtki Caminus
Gradsko vijeće Grada Buzeta na svojoj je sjednici 13. srpnja donijelo Odluku o odabiru koncesionara za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Buzeta. Najpovoljniju ponudu putem raspisanog natječaja dala je tvrtka CAMINUS j.d.o.o. Varaždin, Janka Jurkovića kbr. 5, 42000 VARAŽDIN, OIB: 06221600831. Koncesija se raspisuje na rok od pet godina.
Najave
19. - 23. 7.
JUNIORSKO PH U BOĆANJU
Ročko Polje

19. 7. u 21h
Je letrika ubila štrige (film)
Pjacalet

20. - 23. 7.
BUZZ@TEEN - film festival
Stari Grad Buzet
 
NOVOSTI
IVS i Istarski vodovod "povukli" 51,5 milijuna kuna EU sredstava
 
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”, koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine.
Komunalne tvrtke sa sjedištem u Buzetu, Istarski vodozaštitni sustav (IVS) i Istarski vodovod imali su iznimnog uspjeha na tom natječaju s obzirom da im je za financiranje odobreno svih deset prijavljenih projekata. IVS je za devet prijavljenih sustava dobio potporu od 48,8 milijuna kuna, od čega i za kanalizacijski sustav Ročkog Polja, dok je Istarski vodovod kandidirao vodovodni ogranak Perci - Črnica u vrijednosti 2,7 milijuna kuna.
- Izuzetno mi je drago da će na području Grada Buzeta graditi dva sustava ukupne vrijednosti 9,2 milijuna kuna, čime ćemo značajno unaprijediti komunalni standard prvenstveno mještana Črnice i Ročkog Polja - naglasio je gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić na današnjoj konferenciji za novinare.

Župan Istarske županije Valter Flego dodao je kako su komunalna poduzeća s područja Istre "povukla" gotovo 20 posto ukupno dodijeljenih sredstava, čime se potvrđuje kako se spremnim projektima i doprim planiranjem mogu ostvariti i odlični rezultati.
Devet godina prijateljstva s Marijom Bistricom
 
Predsjednik Grdaskog vijeća Grada Buzeta Dejan Jakac i gradonačelnik Siniša Žulić nazočili su svečanoj sjednici Općine Marija Bistrica povodom njihova blagdana. Prijateljske veze koje traju već nekoliko desetljeća, naglasio je prigodom pozdrava gradonačelnik Žulić, pred devet su godina i formalizirane poveljom između dviju jedinica lokalne samouprave, a dobra suradnja među udrugama i ljudima samo je dokaz da veze između Buzećana i Bistričana, koje su započele kroz glazbu, danas neraskidivo spajaju ova dva kraja.   
OBAVIJESTI
PROGRAM BUZZ@TEENa

12 filmova za sve uzraste
 

U Buzetu će se od 19. do 23. srpnja održati peti po redu Buzz@teen obiteljski filmski festival, koji će i ove godine publici predstaviti motovunske pretpremijere te “super” filmove za mlade. Na konferenciji za medije ovogodišnji program predstavili su Igor Mirković direktor Motovun film festivala te buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Igor Mirković istaknuo je da je ovogodišnji festivalski program za mlade izuzetno atraktivan, a za razliku od prošlih godina naglasak je stavljen na vrlo uspješne domaće filmove. VIŠE >>>

 

Copyright © 2017 - GRAD BUZET, Sva prava pridržana

Kontakt email adresa:
info@buzet.hr