Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

Poziv na samopopisivanje pomoću sustava e-Građani

21.09.2021.

Pozivamo sve građane da izvrše samopopisivanje s pomoću sustava e - Građani.

Građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva prijavom u elektronički sustav e - Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica - jedno kućanstvo, što znači da ako se i više članova u kućanstvu koristi sustavom e - Građani, samo jedan član kućanstva popisuje ostale članove kućanstva, kućanstvo i stan.

OBAVIJEST

Javni poziv (EnU-2/21) za energetsku obnovu obiteljskih kuća

15.09.2021.

Fond dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu odnosno za sufinanciranje mjera sukladno Tehničkim uvjetima Poziva. 

Mjere koje se sufinanciraju: 

A1. - cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije 
A2. - povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće
A3. - ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Popisi mjera, njihovih minimalnih tehničkih uvjeta, kao i prihvatljive opreme i radova kojima se isti postižu sadržani su u Tehničkim uvjetima.

Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče moraju biti energetski certificirane te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd):

 • D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A1 ili A2,
 • C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A3.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 14. listopada 2021. godine u 9:00 sati, isključivo putem sustava za e-prijavu.

Otvoren: 15.09.2021.

Detalji su dostupni na sljedećoj poveznici: https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=165

Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“

14.09.2021.

268 prijava za 40. izdanje – na listi i 28 formula i protutipova

Buzet će za vikend biti domaćin Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“. Na listi prijava našlo se 218 imena u službenoj konkurenciji te još 50 vozača koji će nastupati u promotivnim vožnjama. Dakle, ukupno je za Buzetske dane prijavljeno 268 vozača i vozačica!

„Natjecatelji dolaze iz 13 europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, Francuske, Italije, Mađarske. Veseli dolazak 20 modernih i 8 povijesnih formula i protutipova“, izjavio je na sinoć održanoj konferenciji na Mostu u Buzetu Branko Bašić, direktor utrke.

Dolazak u grad oktana najavila su velika imena europskog automobilizma. U PH prijavljeni su trenutno najbolji: Domagoj Pereković, Dejan Dimitrijević, Matija Jurišić. Od ukupno trenutno 10 najboljih, dolazak u kategoriji 1 je potvrdilo njih 9. Dolaze i svi natjecatelji kategorije 2 (formule). Što se pak PE tiče, prijavljeno je svih 5 najboljih u kategoriji 1 i kategoriji 2.

„Jedna od najljepših promocija Grada Buzeta svakako je autoutrka. Ona se organizira 40 godina, prva kad sam se vratio iz vojske. Znači, prolazi vrijeme, mi starimo, ali s tom utrkom grad je bio mlad i bit će i ubuduće. Hvala svima onima koji su dali sebe u organizaciju natjecanja, kojima grad treba biti zahvalan na pruženoj usluzi. Hvala i svima prijavljenima iz 13 zemalja što će dolaskom uveličati naš dan“, izjavio je Damir Kajin, gradonačelnik Grada Buzeta.

Utrka se vozi po već uhodanoj putanji: od Mosta do Svih Svetih i Peničića. Staza je dužine 5,001 metar i zadnjih godina zbog sigurnosne ograde postavljene gotovo duž cijele natjecateljske dionice simboličnog je naziva „bob staza“. Buzetski dani su 12., ujedno i zadnja stanica u kalendaru Prvenstva Europe. Utrka se još boduje za: Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Centralnu europsku zonu za povijesna vozila.

„Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnje izdanje Buzetskih dana sadrži samo sportski program. Proslava 40. obljetnice ostavlja se za neka „sigurnija“ vremena. Nisu nas zaustavile ni ratne devedesete, neće ni COVID 19.“, istaknuo je predsjednik AK Buzet, Damir Rupena.

U petak su na rasporedu prijem, verifikacija i tehnički pregled vozila. U funkciji parka vozača bit će parkirališta na Mostu kod Cimosa, kod Istarskog vodovoda te na Mašimovoj škuji. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je na rasporedu u 9,30, drugi u 13,30 sati. Finale Buzetskih dana očekuje se u nedjelju kada su i predviđene 2 vožnje: prva u 9,00, druga u 13,30 sati. Svečanost otvaranja simbolično će se upriličiti istoga dana u 13,15 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna. Autobusi za publiku neće voziti.

REKORDER STAZE: Christian Merli (ITA), 2017., vrijeme 2:04,689 minuta, prosječna brzina 144,388 km/sat

VAŽNO!

Da bi mogli pristupiti utrci potrebno je zadovoljiti 1 od 3 uvjeta:

1. Posjedujete COVID putovnicu

2. Preboljeli ste COVID unutar 6 mjeseci

3. Imate negativan brzi antigenski test

Brzi antigenski test moguće je napraviti u danima održavanja utrke (17. – 19. rujna 2021.) na lokaciji benzinske crpke Crodux u Buzetu. Cijena brzog antigenskog testa je 50,00 kn.

 

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA I PARKIRALIŠTA

Zbog održavanje Međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi Sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav javni promet u subotu 18. rujna te nedjelju 19. rujna 2021. godine od 7,30 do 18,00 sati. Parkirališta Mašimova škuja, kod Cimosa i Istarskog vodovoda bit će u funkciji parka natjecatelja od četvrtka od 15,00 sati. To znači da se sve do nedjelje do 22,00 sata na navedenim parkiralištima neće moći parkirati.

Obavijest - 40. INA Buzetski dani

10.09.2021.

Zbog održavanja međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani 2021., županijska cesta na dionici MOST - PRODANI te lokalna cesta na dionici SVI SVETI - SVETI DONAT, bit će zatvorena za sav javni promet dana:

 • 18. rujna 2021. godine (subota) u vremenu od 7,30 do 18,00 sati
 • 19. rujna 2021. godine (nedjelja) u vremenu od 7,30 do 18,00 sati

Obavijest

PRVI DIGITALNI POPIS STANOVNIŠTVA U RH: PUTEM SUSTAVA E-GRAĐANI BIT ĆE OMOGUĆENO SAMOPOPISIVANJE!

10.09.2021.

U prvoj fazi popisivanja, od 13. do 26. rujna 2021., građani će kroz elektronički sustav e-Građani moći samostalno popisati sebe i članove svog kućanstva!

 
Državni zavod za statistiku provest će prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., a popisivanje će se provoditi od 13. rujna do 17. listopada. Popis stanovništva, kao najsloženije i najopsežnije statističko istraživanje, od iznimnog je značaja za Republiku Hrvatsku, a provodit će se u dvije faze i na dva načina.

U prvoj fazi, od 13. do 26. rujna 2021., građani će se moći samostalno popisati kroz elektronički sustav e-Građani.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivači na terenu popisivat će sve popisne jedinice, koje nisu popisane u prvoj fazi Popisa, putem osobnog intervjua sa stanovništvom.

S ciljem što veće uključenosti stanovništva te smanjenja fizičkog kontakta, građani mogu iskoristiti  mogućnost samopopisivanja sebe i svih članova svoga kućanstva putem sustava e-Građani od 13. do 26. rujna u prvom digitalnom Popisu stanovništva. Više informacija dostupno je na www.popis2021.hr.

SAMOPOPISIVANJE - Obavijest


STVORIMO ZAJEDNO SLIKU HRVATSKE!

Subotina 2021.

02.09.2021.

Rujanski programi u Buzetu u znaku su obilježavanja Dana Grada. U skromnijem i epidemiološki prihvatljivom obliku, već od četvrtka 2. 9. 2021. u Buzetu počinju sportski i kulturni programi kojima se ove godine obilježava Dan Grada Buzeta - Subotina 2021.

U organizaciji Katedre Čakavskog sabora Buzet u petak, 3. rujna 2021. održava se 52. znanstveni skup Buzetski dani posvećen 500. obljetnici rođenja Stipana Konzula Istranina. Program 52. znanstvenog skupa Buzetski dani možete pogledati OVDJE.

Sportska zajednica Grada Buzeta u subotu 4. rujna 2021. organizira Buzetactive.

U petak 10. rujna osim glazbeno-zabavnih priredbi u krugu buzetskih ugostiteljskih objekata, na programu je koncert alternativne glazbe Kaj će ljudi reć?

Središnji program ovogodišnje Subotine odvijat će se u subotu 11. rujna 2021. u Starome gradu u Buzetu od 14.00 do 00.00 sati. Zbog epidemioloških razloga Subotinu po starinski ove godine zamjenjuje program Subotina po koroni. Ovogodišnji sajam Subotina po koroni odvijat će se ponovo na prostoru cijele starogradske jezgre i uključivat će domaću ponudu buzetskih oštarija, tradicijsku glazbu, merkat i artište na Pjacaletu, a tradicionalnu fritodu s tartufima nudit će ugostitelji na svojim lokacijama u vremenu od 15.00 do 16.00 sati i od 18.00 do 19.00 sati.

PROGRAM SUBOTINE 2021.

Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran

31.08.2021.

Savez Alpe Jadran otvorio je 01. lipnja 2021. Javni poziv za sufinanciranje projekata vlastitim sredstvima koji traje do 30. rujna 2021. godine.

Na Javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt, u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Istarsku, Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju.

Savez Alpe Jadran podržava:

 • troškove pripreme prijave projekta u okviru odgovarajućih programa EU (npr. Europa za građane, ERASMUS+, Kreativna Europa itd.)
 • provedbu projekata sufinanciranih od EU
 • zajedničke projekte koji su u općem zajedničkom interesu mreže za suradnju

Zainteresirani prijavitelji mogu svoj projektni prijedlog prijaviti na prijavnom obrascu koji je objavljen na službenoj web stranici Saveza Alpe Jadran (https://alps-adriatic-alliance.org/call-for-financial-applications/), odnosno putem nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP) koje obuhvaćaju područja: Umjetnost i kultura, Prevencija nepogoda, Gospodarstvo, Energija i okoliš, Jednake mogućnosti, Europa, Zdravstvo, Inkluzija, Cjeloživotno učenje, Ruralni razvoj i etnička baština, Sport i Turizam.

U Smjernicama za provedbu projekata financijski podržanih od strane Saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially Supported by the AAA) mogu se pronaći informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi, a koje su objavljene u prilogu obrasca projektne aplikacije - https://alps-adriatic-alliance.org/downloads/.

Ovim putem se pozivaju sve zainteresirane organizacije s područja Istarske županije, koje planiraju provedbu projekta koji je u skladu s kriterijima Saveza Alpe Jadran, da prijave svoje projektne prijedloge.

Sve projektne prijave moraju biti poslane odgovornoj Tematskoj koordinacijskoj točki (TCP) zaključno do 30. rujna 2021. godine do 23,59 sati. Adrese TCP-a navedene su na prijavnom obrascu kao i na poveznici: http://alps-adriatic-alliance.org/organization-and-addresses/thematic-coordination-points/.

Javni poziv

Radionica - bespovratna sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća

27.08.2021.

Pozivamo sve zainteresirane građane na informativnu radionicu koju organizira Grad Buzet, u suradnji s tvrtkom ITC d.o.o., na temu „Kako dobiti 60% bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća''. Radionica je za građanstvo potpuno besplatna, a bit će održana u srijedu, 1. rujna 2021. godine u 18:00 sati, na adresi II. istarske brigade 2, Narodni dom, kino dvorana.

Cilj ovih programa je nastaviti poticati primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede i povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima se tako, neovisno o lokaciji, sa do 60% sredstava sufinancira povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Na Javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju do 600m2 ili do 3 stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani čije kuće imaju energetski razred C ili niže. Građani mogu donijeti dokumentaciju svog objekta te potražiti savjet na radionici vezano uz mjere, dokaz legalnosti objekta, vlasništvo.

Dobrodošli!

Obavijest o zaštiti ukrasnog bilja

11.08.2021.

U noćnim satima sa 11. na 12.08.2021. Dezinsekcija d.o.o. kreće sa radovima zaštite ukrasnog bilja, na javnim površinama na području grada Buzeta. Skrećemo pozornost građanima da se tijekom izvođenja radova ne zadržavaju u blizini mjesta izvođenja radova. Molimo sve vozače, prolaznike i ostale građane za dodatan oprez.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje prostorom

04.08.2021.

Na temelju članka 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 86/08, 61/11, 04/18. i 112/19.) u daljnjem tekstu Zakon), članka 21. Pravilnika o unutarnjem redu gradske uprave („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/17. i 7/19.) te točke II. Plana prijma u službu u upravnim tijelima Grada Buzeta za 2021. godinu („Službene novine Grada Buzeta“, broj 1/21.), gradonačelnik Grada Buzeta objavljuje

NATJEČAJ

za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje prostorom

 

Pročelnik - 1 izvršitelj (m/ž) na neodređeno vrijeme u Upravnom odjelu za gospodarenje prostorom Grada Buzeta.

Stručni i drugi uvjeti za raspoređivanje na radno mjesto:

magistar struke ili stručni specijalist arhitektonske, građevinske, pravne ili tehničke struke,
najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim tijelom,
položen državni stručni ispit,
dobro poznavanje najmanje jednog stranog jezika,
dobro poznavanje rada na računalu.

Sukladno članku 14. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju („Narodne novine“ br. 107/07. i 118/12.) stručne uvjete ispunjava i osoba koja je po ranijim propisima stekla visoku stručnu spremu odgovarajuće struke.

Osim navedenih posebnih uvjeta, kandidati / kandidatkinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu utvrđene člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima), a za njihov prijam u službu ne smiju postojati zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, neovisno jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan/dužna je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kandidatkinje samo pod jednakim uvjetima.

Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz iz kojeg je vidljivo na koji način je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (ugovor, rješenje, odluka i slično), te dokaz da je nezaposlen (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje). Pod jednakim uvjetima podrazumijeva se da ako na kraju provedenoga pisanog testiranja kandidata i provedenog intervjua s istima, kandidati koji su po rang-listi ostvarili najveći i isti broj ukupnih bodova, prednost pri zapošljavanju ima onaj kandidat koji se u svojoj prijavi pozvao na to pravo i isto dokazao s dokazima.

U prijavi na natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona te po mogućnosti adresa elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Prijavi na natječaj potrebno je priložiti sljedeće:

 • životopis,
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice ili domovnice),
 • diplomu kojom se potvrđuje ispunjenje uvjeta stupnja obrazovanja (stručna sprema) i struke određenih ovim natječajem (preslika),
 • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranima u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
 • dokaz o radnom iskustvu za koje se traži odgovarajuće stručno znanje i struka (preslika rješenja o rasporedu, ugovora o radu ili potvrda poslodavca koja mora sadržavati vrstu poslova koje je kandidat obavljao, vrstu stručne spreme za te poslove i vremensko razdoblje u kojim ih je obavljao), u ukupnom trajanju od najmanje 5 godina.
 • uvjerenje o položenom državnom stručnom ispitu,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ili da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo iz članka 15. Zakona (ne starije od 6 mjeseci),
 • dokaz o poznavanju rada na računalu (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz kojeg je vidljivo da je uspješno položen predmet informatike, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz kojeg je vidljivo da je uspješno završen tečaj u čijem je programu obuhvaćen rad na računalu, ili vlastoručno potpisana  izjava o poznavanju rada na računalu),
 • dokaz o poznavanju stranog jezika (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz koje je vidljivo da je uspješno položen predmet iz stranog jezika, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz koje je vidljivo da je uspješno završen tečaj stranog jezika, ili vlastoručno potpisana izjava o poznavanju određenog stranog jezika),
 • vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju zapreke za prijem u službu iz članka 15. i 16. ZSN-a (izjavu nije potrebno ovjeravati).

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik.

Osoba koja ispunjava sve navedene uvjete, a nema položen državni stručni ispit, može biti primljena u službu, uz obvezu polaganja ispita u roku od jedne godine od prijma u službu. Okolnost da kandidat ima položen državni stručni ispit, ne daje mu prednost prilikom prijma u službu u odnosu na kandidata koji ispit nije položio.

Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima podrazumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

U službu se prima na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od 3 mjeseca, sukladno članku 26. ZSN-a.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati su izričito suglasni da Grad Buzet kao voditelj obrade osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka, samo u obimu i samo u svrhu provedbe oglasa, a sukladno odredbama Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679. od 27. travnja 2016. godine.

Urednom prijavom smatra se pisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju za prijem u službu.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na isti.

Kandidati koji ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja o tome će biti obaviješteni pisanim putem.

S kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete prijavljenim na natječaj provest će se testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju.

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na natječaj za prijem u službu.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr.

Na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr i na oglasnoj ploči gradske uprave, Grada Buzeta bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Pisanu prijavu na javni natječaj s priloženim dokazima o ispunjavanju uvjeta podnosi se u roku od 15 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“, neposredno ili preporučenom pošiljkom, s naznakom: „Za natječaj - pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Buzeta“, na adresu: Grad Buzet, II. istarske brigade 11, 52420 Buzet.

Natječaj će se objaviti u Narodnim novinama, na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web-stranici www.buzet.hr, te na oglasnoj ploči Grada Buzeta.

Za računanje roka mjerodavan je dan objave u Narodnim novinama.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. 

                                                                                                                                                          GRADONAČELNIK

                                                                                                                                                             Damir Kajin, v.r.

Tekst natječaja

Opis poslova, podaci o plaći i pravni izvori

Poziv na testiranje

Javni poziv za dodjelu nagradne stipendije Buzetski TOP studenti

26.07.2021.

Temeljem Zaključka o dodjeli nagradne stipendije studentima koji su tijekom studija ostvarili iznimne rezultate (KLASA: 602-01/21-01/14, URBROJ: 2106/01-03-01-21-1 od 26. srpnja 2021. godine), gradonačelnik Grada Buzeta dana 26. srpnja 2021. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za dodjelu nagradne stipendije studentima koji su tijekom studija ostvarili iznimne rezultate

Rok za podnošenje prijave je 09. kolovoza 2021. godine.

Prijava za ostvarivanje prava temeljem Javnog poziva s traženim prilozima dostavlja se putem elektroničke pošte Grada Buzeta: pisarnica@buzet.hr 

Više informacija, kao i obrazac prijave možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

JAVNI POZIV ZA DODJELU NAGRADNE STIPENDIJE

OBRAZAC PRIJAVE

ZAKLJUČAK O DODJELI NAGRADNE STIPENDIJE

Buzz@teen u našem gradu!

22.07.2021.

Od četvrtka 22.7. do nedjelje 25.7.2021. rezervirajte svoje večeri za filmski festival u Starom gradu Buzetu.

Dječje projekcije filma prikazuju se u 18h (Kino Muzej) i 21h (Kapetanovo kino), a za odrasle u 21.15h (Kino Pjacalet).

Na PLAKATU pogledajte o kojim je filmovima riječ.

Sve projekcije u 18h su besplatne, a one u 21h i 21.15h koštaju 25kn. Ulaznice ćete na dan projekcije prije svakog filma moći kupiti u Turističkoj zajednici Buzet u Starom gradu.

Vidimo se na Buzz@teenu! 
 

Javni poziv za predlaganje kandidata za javna priznanja Grada Buzeta za 2021. godinu

19.07.2021.

Odbor za javna priznanja Grada Buzeta (dalje: Odbor) na temelju članka 13. Odluke o javnim priznanjima Grada Buzeta («Službene novine Grada Buzeta», broj 3/11), dana 19. srpnja 2021. godine, objavljuje

JAVNI POZIV
za predlaganje kandidata za javna priznanja
Grada Buzeta za 2021. godinu

Grad Buzet dodjeljuje javna priznanja fizičkim i pravnim osobama radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos u javnom djelovanju od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada Buzeta, a osobito iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i umjetnosti, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.

Redovita javna priznanja Grada Buzeta su:

 1. Zlatni grb Grada Buzeta,
 2. Godišnja nagrada Grada Buzeta, te
 3. Pohvalnica Grada Buzeta.

Javna priznanja Grada Buzeta koja se mogu dodijeliti za cjelokupno životno postignuće su:

 1. Nagrada Grada Buzeta za životno djelo,
 2. Proglašavanje počasnim građaninom Grada Buzeta.

Odbor poziva sve ovlaštene predlagatelje (fizičke i pravne osobe s prebivalištem odnosno sjedištem na području Grada Buzeta, skupine građana, mjesni odbori, radna tijela, drugi neformalni organizacijski oblici udruženja građana na području Grada Buzeta, Gradonačelnika Grada Buzeta i Gradsko vijeće Grada Buzeta) da predlože kandidate za javna priznanja Grada Buzeta u 2021. godini.

Obrazloženi pisani prijedlozi zajedno s popratnim suglasnostima predloženog kandidata mogu se dostaviti Odboru na adresu:

Grad Buzet, Odbor za javna priznanja,
„Prijedlog za dodjelu javnih priznanja“, 
Buzet, II. Istarske brigade 11

odnosno na e-mail adresu:
info@buzet.hr

najkasnije do 9. kolovoza 2021. godine.

 

                                                                                               ODBOR
ZA JAVNA PRIZNANJA
GRADA BUZETA

Tekst javnog poziva
Obrazac
Očitovanje
Privola

Obavijest

12.07.2021.

Danas smo s tugom primili vijest da nas je u 88. godini života napustio

Leonildo Chiesi (Nildo)

Nildo je bio veliki prijatelj našeg Grada i jedna od najznačajnijih osoba u svim oblicima suradnje s našom bratimljenom općinom Quattro Castella. U svaki naš susret uložio je svu svoju snagu, upornost, predanost, energiju, entuzijazam, volju i neumornu želju za zajedničkim napretkom i jačanjem veza naših udaljenih zavičaja, kako bi istinska poruka mira i prijateljstva postala poveznicom dvaju naroda.  

2003. godine dodijeljena mu je Zlatna plaketa Grada Buzeta, a 2008. godine zahvalnica prijatelja Grada Buzeta u znak priznanja za nezaobilazne i trajne rezultate razvoja prijateljstva i suradnje između žitelja Buzeta i Quattro Castella. Dragi Nildo, hvala ti od sveg srca na svemu, ostat ćeš nam u trajnom sjećanju.

Izražavamo iskrenu sućut obitelji te Općini Quattro Castella.

Obavijest o zaštiti ukrasnog bilja

07.07.2021.

U noćnim satima sa 7. na 8. srpnja 2021. godine, Dezinsekcija d.o.o. kreće sa radovima zaštite ukrasnog bilja na javnim površinama na području grada Buzeta. Mole se građani da se ne zadržavaju u blizini mjesta izvođenja radova. Također, mole se vozači i prolaznici za dodatan oprez.

Dezinsekcija d.o.o.

Predstavljeni rezultati transparentnosti proračuna - Grad Buzet dobio peticu!

07.07.2021.

Institut za javne financije predstavio je rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih županija, gradova i općina. 

Cilj istraživanja bio je utvrditi objavljuju li sve županije, gradovi i općine svake godine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama, a to su: 

 

 

 • izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2019.;
 • izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2020.;
 • prijedlog proračuna za 2021.;
 • izglasani proračun za 2021.;
 • proračunski vodič za građane za 2021.

Objava ovih pet ključnih proračunskih dokumenata može se smatrati tek prvim, ali temeljnim korakom prema potpunijoj transparentnosti i participaciji građana, odnosno neophodnim preduvjetom za educiranje građana i njihovo uključivanje u lokalne proračunske procese. Samo se proračunski obrazovani i pravovremeno informirani građani, vijećnici i novinari mogu konstruktivno uključiti u odlučivanje o prikupljanju i potrošnji lokalnih sredstava te u kontrolu odgovornosti lokalnih vlasti.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u Osvrtima Instituta za javne financije pod naslovom Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2020. – travanj 2021. 

Popis stanovništva 2021.

29.06.2021.

Na temelju članka 19. Zakona o popisu stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (NN, br. 25/20. i 34/21.), glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku raspisuje Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava je od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu. Pri popunjavanju prijave obavezan je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača/kontrolora jesu:

 • državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj;
 • navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave;
 • završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje;
 • poznavanje rada na računalu;
 • valjana adresa elektroničke pošte.

JAVNI POZIV

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Buzeta

18.06.2021.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Buzeta održana je dana 17. lipnja 2021. godine u Kino dvorani Narodnog doma na kojoj je svečano prisegnulo svih  13 vijećnika koliko sukladno zakonskim izmjenama od sada broji Gradsko vijeće Grada Buzeta. U sastav Gradskog vijeća Grada Buzeta izabrani su:

•          s kandidacijske liste grupa birača - 5 vijećnika

Dean Prodan, Davor Prodan, Nena Jakovljević, Leana Petohleb Krota i Nenad Šćulac

•          s kandidacijske liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) - 4 vijećnika

Sandi Černeka, Vedran Majcan, Dubravka Črnac Dujanić i Elena Jerman

•          te s kandidacijske liste Istarskog demokratskog sabora (IDS) -  4 vijećnika

Ana Pernić, Darko Jakac, Michela Blagonić i Elvis Černeka.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Buzeta jednoglasno je izabran Davor Prodan s kandidacijske liste grupe birača, dok su za potpredsjednike također jednoglasno izabrani od strane predstavničke većine vijećnik Vedran Majcan s liste Socijaldemokratske partije Hrvatska (SDP) te od strane predstavničke manjine vijećnik Darko Jakac s liste Istarskog demokratskog sabora (IDS).

Novoizabran predsjednik Gradskog vijeća Grada Buzeta, Davor Prodan, zahvalio se svim vijećnicima na izboru te poželio uspješan rad i zajedničku suradnju u narednom mandatu.

Zbog određene mjere samoizolacije, konstituirajućoj sjednici nije prisustvovao gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin, ali je putem predstavnika Grada Buzeta uputio srdačne čestitke i zaželio novom sastavu gradskog vijeća učinkovit i plodonosan rad na dobrobit svih građana Grada Buzeta.

7. utrka SIGNUM MAX FORMULA DRIVER

14.06.2021.

Dana 19. i 20. lipnja 2021. godine u Buzetu se održava auto utrka SIGNUM MAX FORMULA DRIVER.

Skica staze

Program

Plakat

Obavijest o zatvaranju parkirališta i ceste

Zbog održavanja auto utrke SIGNUM MAX FORMULA DRIVER u nedjelju, 20. lipnja 2021. od 8.00 do 19.00 sati za sav će promet biti zatvorena dionica županijske ceste od Mašimove škuje do Sv. Svetih, te lokalna cesta od Sv. Svetih do Sv. Donata.

Parkiralište CIMOSA bit će zatvoreno:

 • u subotu, 19. lipnja od 5:00 do 24:00 sata (radnicima noćne smjene bit će omogućen izlaz s parkirališta)
 • u nedjelju, 20. lipnja od 0:00 do 22:00 sata

Tijekom oba dana za radnike Cimosa bit će osigurano zatvoreno parkiralište na ''drugoj strani'' Mirne, odnosno kod nogometnog igrališta na Mostu.

Parkiralište Mašimova škuja u subotu 19. i nedjelju 20. lipnja bit će u funkciji parka vozača.

Obavijest

AK Buzet Autosport

JAVNI POZIV NA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 BOLESTI

14.06.2021.

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva sve zainteresirane odrasle osobe s područja Istarske županije, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina, a prema rasporedu koji dajemo OVDJE.

Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju boravište ili prebivalište u Istarskoj županiji i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Cijepljenje školske djece: Cjepivo Comirnaty (BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.

Pozivamo roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, radi dogovora o cijepljenju djece.

Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na mrežnoj stranici Zavoda.

Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

10.06.2021.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dvanaesti natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1 »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« – podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 70.000.000,00 HRK.

Prihvatljivi korisnici su:

Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru vina sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000,00 EUR. Najviša visina javne potpore po projektu iznosi:

a) do 500.000 EUR, odnosno

b) do 100.000 EUR za korisnike čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100.000 EUR, korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i korisnike obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 16. srpnja 2021. godine od 12:00 sati do 30. rujna 2021. godine do 12:00 sati.

Detaljnije možete pogledati ovdje.

Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

10.06.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda i to od 10.6.2021.

Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju od strane prodajnog mjesta, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja. Uspješnost rezervacije potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu, a na kojoj se nalaze uneseni podaci, redni broj prijave, kao i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji ovisno o kategoriji i cijeni vozila iznosi 7% traženih sredstava Fonda. Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se Javni poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti.

Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i listu prodajnih mjesta moguće je naći na stranici vozimoeko.fzoeu.hr, na kojoj će od 10.6. biti moguće pratiti i dostupnost sredstava.

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećem linku: https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=155

Obavijest o održavanju radionica za poduzetnike

18.05.2021.

Poštovani poduzetnici,

Grad Buzet u suradnji s poduzećem Poslovni biro Pbiro d.o.o. iz Rijeke (www.pbiro.hr) organizira radionice u Pučkom otvorenom učilištu, II. istarske brigade 2, Buzet, prostor Vijećnice. Radionice su namijenjene novim i postojećim poduzetnicima koji žele proširiti svoje znanje i dobiti kvalitetnu informaciju o poduzetničkim temama.

Teme radionica su:

1. Otvoreni i najavljeni EU, nacionalni i lokalni natječaji, u četvrtak, 27.5.2021., od 15.00 do 16.30 sati

Potencijalnim prijaviteljima najveći problem predstavlja razumijevanje složenih natječajnih uvjeta, te prepoznavanje vlastite i investicijske sukladnosti s istima. U sklopu informativne radionice biti će predstavljeni otvoreni i najavljeni EU, nacionalni i lokalni natječaji, uvjeti prihvatljivosti prijavitelja i projekta, kao i uvjeti prijave na iste.

2. Poslovno planiranje, u srijedu, 2.6.2021., od 15.00 do 16.30 sati

Postupak kojim se postavljaju ciljevi i određuju budući zadaci te aktivnosti za njihovo ostvarivanje naziva se planiranje, a rezultat planiranja jest plan. Poslovni plan je "alat" koji pomaže u dobivanju odgovora na pitanja kolika dobit (dohodak) će se ostvariti u provedbi plana, odnosno kakav će biti cjelokupan rezultat poslovne aktivnosti. Poslovni plan je osnovni instrument pri realizaciji kredita od banaka, privlačenja investitora i ostvarivanja bespovratnih potpora jer omogućava procjenu profitabilnosti i održivosti poslovne aktivnosti. U sklopu informativne radionice biti će predstavljene mjere za pripremu poslovnog plana, alati analize i metodologija izrade poslovnih planova koji će obuhvatiti detaljan sadržaj (koncept) poslovnog plana te važnost pojedinog poglavlja.

Održavanje radionica sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je za poduzetnike prisustvovanje radionicama besplatno.

Prijava na radionicu je obavezna i to putem maila na e-adresu poduzetnik@pbiro.hr ili  iris.jakac@buzet.hr, odnosno telefonski na 051/452-600 ili 052/662-726.

Rok prijave za prvu radionicu je do 26. svibnja 2021. godine ili do popunjenja kapaciteta grupe.

S obzirom na preporuke SCZRH, ograničen je pristup predavanjima na maksimalno 13 osoba. Prostor održavanja radionica je prilagođen novim mjerama SCZRH, te omogućava održavanje razmaka od 2 metra. Prostor će biti opremljen sredstvima za dezinfekciju ruku i redovno prozračivan. Molimo da sa sobom ponesete zaštitne maskice.

Nakon održanog predavanja, sudionicima radionice savjetnici PBIRO-a stoje na raspolaganju i za individualno savjetovanje.

Sve dodatne informacije o radionicama dostupni su na tel. 051/452-600, e-mail: poduzetnik@pbiro.hr te na web stranicama: www.pbiro.hr.

JAVNA OBJAVA UPISA DJECE U DJEČJI VRTIĆ «GRDELIN» BUZET ZA PEDAGOŠKU 2021./22. GODINU

11.05.2021.

Temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanja (NN 10/97,107/07, 94/13), Statuta i Pravilnika o pravima i obvezama korisnika usluga u Dječjem vrtiću «Grdelin» Buzet, a nakon prethodne suglasnosti Osnivača, Upravno vijeće na 40. sjednici održanoj 10.5.2021. godine donijelo je Odluku o prijavi za upis djece u Dječji vrtić «Grdelin» Buzet za pedagošku 2021./22. godinu.

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

Dječji vrtić «Grdelin» Buzet zaprimat će zahtjeve za upis djece rane i predškolske dobi, za djecu koja će navršiti godinu dana do 31. kolovoza 2021. godine u:

REDOVITI PROGRAM RADA VRTIĆA:

a) 10-satni jaslički program (od 6:30 do 16:30 sati)       24 djece
b) 10-satni vrtićki program  (od 6:30 do 16:30 sati)       26 djece                               

   UKUPNO: 50 djece

KRAĆI PROGRAM PREDŠKOLE - namijenjen djeci koja su u godini prije polaska u školu, kraći program u trajanju od minimalno 250 sati godišnje

     UKUPNO: 20 djece

     SVEUKUPNO: 70 djece                       

UPISNA DOKUMENTACIJA – obvezna dokumentacija i ostali dokazi za ostvarivanje prednosti pri upisu  

1. Rodni list djeteta ili izvod iz matice rođenih
2. Osobne iskaznice roditelja/skrbnika
3. Za dijete zaposlenih roditelja/skrbnika – elektronički zapis (e-radna knjižica) Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o trenutačnom zaposlenju oba roditelja ne starije od 30 dana ili obrtnica
4. Za dijete čiji je roditelj student na redovitom školovanju – potvrda obrazovne ustanove o redovitom školovanju
5. Za dijete iz obitelji s troje i više djece – za svako dijete koje je roditelj/skrbnik dužan obvezno zakonski uzdržavati rodni list ili izvadak iz matice rođenih,  za dijete starije od 18 godina dokaz o redovnom školovanju
6. Za dijete roditelja koji primaju dječji doplatak – rješenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o pravu na dječji doplatak za tekuću godinu i/ili dokaz o isplati sredstava za prethodni mjesec
7. Za dijete roditelja žrtava i invalida Domovinsko rata – pravomoćno rješenje nadležnog ministarstva o statusu žrtve i invalida Domovinskog rata
8. Za dijete samohranog roditelja – ovisno o kategoriji samohranog roditelja: preslika smrtnog lista, smrtovnice ili izvadak iz matice umrlih za preminulog roditelja, rješenje Centra za socijalnu skrb o lišenju poslovne sposobnosti  i oduzimanju roditeljske skrbi, potvrda o nestanku drugog roditelja ili drugo uvjerenje nadležnog tijela kojim se dokazuje da roditelj sam skrbi ili uzdržava dijete
9. Za dijete u udomiteljskoj obitelji i djecu pod skrbništvom – rješenje odnosno potvrda Centra za socijalnu skrb da je dijete u udomiteljskoj obitelji, bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi
10. Za djecu s teškoćama u razvoju – rješenje nadležnog tijela, odnosno mišljenje stručnog povjerenstva osnovanog po propisima iz područja socijalne skrbi i medicinska dokumentacija specijaliste (nalazi stručnjaka zdravstvene ustanove)
11. Za dijete iz obitelji težeg zdravstvenog stanja – potvrda liječnika specijaliste o težem oboljenju ili invaliditetu člana obitelji, rješenje nadležnog tijela za drugo dijete u obitelji s teškoćama u razvoju

Uvjerenje o prebivalištu za oba roditelja dio je upisne dokumentacije, no roditelji ne dostavljaju Uvjerenja tijekom predaje prijave, već će Dječji vrtić službeno zatražiti podatke od Policijske postaje Buzet.

PODNOŠENJE PRIJAVA ZA UPIS

Roditelj/skrbnik djeteta ispunjava on-line obrazac i prilaže upisnu dokumentaciju u sustavu e-upisi pokretanjem aplikacije na linku  http://grad.buzet.hr/e-vrtic/

Roditelj može pristupiti sustavu e-upisi u periodu od 12. do 22.5.2021. godine.

Prilikom upisa podataka u sustav roditelj snimi i sprema podatke po završetku prijave te potvrđuje prijavu.

Nakon potvrde prijave, roditelj dobiva obavijest da je prijava za dijete uspješno izvršena pod određenom šifrom (identifikacijski broj), a potvrda će biti poslana na kontakt e-mail koji roditelj prethodno navodi u aplikaciji.

Dobivena šifra služi za identifikaciju djeteta na Odluci o rezultatima upisa djeteta u Dječji vrtić „Grdelin“ Buzet za pedagošku 2021./2022. godinu.

Preporuka je roditeljima da prije nego što krenu ispunjavati prijave i slati putem sustava e-upisi, pripreme podatke i dokumentaciju koju je potrebno priložiti prijavi.

Za dodatne informacije roditelji se mogu obratiti pedagoginji Dariji Zornada na mobitel 091/272 50 84 u razdoblju od 12. do 22.5.2021. godine u vrijeme od 11:30 do 13:00 sati.

Dječji vrtić zadržava pravo na pristup dokumentaciji u originalu.

UPISI ZA DJECU RODITELJA-SKRBNIKA IZ DRUGIH OPĆINA I GRADOVA

Roditelji/skrbnici  iz drugih općina i gradova mogu upisati svoju djecu pod istim uvjetima samo uz priloženu suglasnost svoje Općine ili Grada o sufinanciranju sukladno uvjetima Osnivača Vrtića ili na način da sami plaćaju punu ekonomsku cijenu.

OBJAVA REZULTATA PRIJAVE ZA UPIS

Rezultati prijava za upis djece biti će objavljeni na oglasnoj ploči Dječjeg vrtića «Grdelin» Buzet i na mrežnoj stranici Dječjeg vrtića www.grdelin-buzet.hr od  7. lipnja 2021. godine.

Podnositelji zahtjeva nezadovoljni Odlukom o ostvarenim bodovima i pravu na upis imaju pravo u roku od 15 dana od dana objave iste, podnijeti pisani prigovor Upravnom vijeću Dječjeg vrtića.

       

       PREDSJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA                                     Sanja Krulčić                                             

STEP RI organizira Summer business camp 2021

10.05.2021.

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, od 23. do 27. lipnja 2021. organizira Summer business camp.

Sudjelovanje na kampu je besplatno i uključuje smještaj i prehranu.

Program Summer business camp-a je namijenjen svima koji imaju poslovnu ideju ili prototip koji žele unaprijediti kroz petodnevni intenzivni program mentoriranja.

Prednost kod prijave ove godine imaju gaming projekti, što ne isključuje mogućnost sudjelovanja timova iz drugih industrija.

Program se provodi osmu godinu za redom i do sada ga je pohađalo 118 timova iz cijelog svijeta koji su prikupili preko 2,9 milijuna dolara investicija. Sudjelovanje na Summer business campu je idealna prilika za sve one koji žele u kratko vrijeme doći do velikih rezultata.

Tijekom Summer business camp-a odabrani kandidati će imat priliku raditi s mentorima, uspješnim poduzetnicima i investitorima, koji će im pomoći da svoj projekt razviju u održivi poslovni pothvat.

Osim izvanrednog mentoriranja najbolji timovi imat će priliku osvojiti:

1. mjesto - Apple 12.9'' iPad Pro
2. mjesto - Apple 10.9'' iPad Air 4
3. mjesto - Apple 10.2'' iPad 8

Prijave su otvorene od 10. svibnja do 6. lipnja 2021., a zaprimaju se putem web stranice https://www.step.uniri.hr/summer-business-camp/.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste kontaktirati Janu Blažević Marčelja na e-mail: jbmarcelja@uniri.hr, tel. 051 265 962, 099 241 4849.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Našim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Otvoren natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”

28.04.2021.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.

Projekte na ovaj natječaj uz udruge, mogu podnijeti i ustanove te mjesni odbori, važno je da je sjedište prijavitelja registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina: Buje, Buzet, Funtana, Labin, Lanišće, Ližnjan, Marčana, Medulin, Novigrad, Pazin, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vodnjan i  Vrsar.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Cilj malog projekta je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici.

Mali projekt se može provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:

1.       Razvoj lokalne zajednice

2.       Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokane zajednice. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

Ukupan fond sredstava iznosi 250.000,00 kuna a prijavitelj za svoj projekt može ostvariti financiranje do 25.000,00 kuna. Svi prijavljeni projekti moraju se provoditi u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina u maksimalnom trajanju do 6 mjeseci u razdoblju od 01.08.2021. do 01.03.2022. godine.

Rok za prijavu na natječaj je 26.05.2021. godine, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Lokalni izbori 2021

16.04.2021.

Rješenje o ispravku Odluke o pravu na naknadu i visini nakande troškova izborne promidžbe na izboru gradonačelnika Grada Buzeta 2021.

Rješenje o ispravku Odluke o pravu na naknadu i visini nakande troškova izborne promidžbe na izboru članova Gradskog vijeća Grada Buzeta 2021.

Odluka o pravu na naknadu i visini nakande troškova izborne promidžbe na izboru gradonačelnika Grada Buzeta 2021.

Odluka o pravu na naknadu i visini nakande troškova izborne promidžbe na izboru članova Gradskog vijeća Grada Buzeta 2021.

Izvješće o visini troškova lokalnih izbora održanih 16. i 30. svibnja 2021. godine i o načinu njihova korištenja - IZVJEŠĆE

KONAČNI REZULTATI GLASOVANJA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BUZETA PROVEDENIH 30. SVIBNJA 2021.

REZULTATI DRUGOG KRUGA GLASOVANJA ZA GRADONAČELNIKA GRADA BUZETA PROVEDENIH 30. SVIBNJA 2021.

KONAČNI REZULTATI IZBORA ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA BUZETA PROVEDENIH 16. SVIBNJA 2021. GODINE

 

REZULTATI IZBORA GRADONAČELNIKA GRADA BUZETA PROVEDENH 16. SVIBNJA 2021. GODINE

REZULTATI IZBORA ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA BUZETA PROVEDENIH 16. SVIBNJA 2021. GODINE

ODLUKA O ODRŽAVANJU DRUGOG KRUGA GLASOVANJA ZA IZBOR GRADONAČELNIKA GRADA BUZETA

 

PRAVOVALJANE KANDIDATURE, KANDIDACIJSKE LISTE I ZBIRNE LISTE

Pravovaljane kandidature, kandidacijske liste i zbirne liste

 

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA

Rješenje

 

RASPORED DEŽURSTVA

Obavijest o rasporedu dežurstva

 

PRIOPĆENJE VEZANO UZ EPIDEMIOLOŠKE PREPORUKE

Dana 16. svibnja 2021. godine održat će se lokalni izbori. U svezi navedenog, preporuča se predlagateljima kandidacijiskih listi i kandidata da ovjere potpisa i podnošenje listi ovome izborom povjerenstvu najave telefonskim putem, a u svrhu poštivanja epidemioloških mjera.

Sjedište gradskog izbornog povjerenstva Grada Buzeta: Buzet, II. istarske brigade 11

Broj telefona: 052 662 854

Broj telefaksa: 052 662 676

e-mail: gip.buzet@izbor.hr

Sastav i kontakt brojevi Gradskog izbornog povjerenstva Grada Buzeta:

1. EMINA PEKAS, predsjednica                               +38598536995

2. NATAŠA MAREČIĆ ŠIMEK, potpredsjednica      +38598440406

3. TIJANA BENČIĆ, članica                                      +385917961312

4. SANDRA ŠVERKO, članica                                  +385912725058

5. TATJANA MERLIĆ, članica                                  +385916950661

6. JASMINA STOKOVIĆ, članica.                            +385917902702

Ujedno se obavještavaju predlagatelji kandidacijiskih listi i kandidata te birači da sve informacije vezane za kandidature pa tako i epidemiološke mjere u svezi predstojećih izbora se objavljuju na web stranici Državnog izbornog povjerenstva: https://www.izbori.hr/site/.

Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Buzeta

Emina Pekas, v.r.

PRIOPĆENJE

Obavijest za sudionike lokalnih izbora

14.04.2021.

Stožer civilne zaštite Istarske županije naložio je strankama, nezavisnim listama i kandidatima na lokalnim izborima 2021. godine, da za aktivnosti organizacije izbornih političkih skupova i okupljanja na razini jedinica lokalne samouprave, zatraže pribavljanje suglasnosti Stožera
civilne zaštite Istarske županije, prije dobivanja Rješenja o korištenju javnih površina - u svrhu prevencije pojavnosti i širenja epidemije bolesti COVID-19 te zaštite sudionika izbornih procesa.

OBAVIJEST

AKCIJA SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

09.04.2021.

Poštovani poljoprivrednici,

dana 15. travnja 2021. godine u vremenu od 09,00 do 10,30 sati u Buzetu, parkiralište ispred B-voda d.o.o., Sveti Ivan 6, održat će se akcija sakupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Organizator ove akcije je Udruga CROCPA, a provodi je tvrtka C.I.A.K., partner Udruge u projektu CROCPA EKO MODEL, koja je ovlaštena za sakupljanje takvog otpada. Akcija je namijenjena svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su takvu ambalažu dužna zbrinuti na zakonom propisan način. Ambalaža koja se skuplja mora biti prazna.

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro.

Ambalažni otpad ostalih tvrtki neće biti prihvaćen pa se mole poljoprivrednici da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki koje nisu dio projekta obrate proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda. Posjednici otpada ne snose nikakve troškove prilikom vraćanja prazne ambalaže.

Prilikom preuzimanja prazne ambalaže, tvrtka C.I.A.K. će za preuzetu količinu otpada posjedniku ovjeriti ispravno popunjeni prateći list. Na taj način poljoprivrednik ima dokaz o pravilnom postupanju s praznom ambalažom sredstava za zaštitu bilja. Ovjereni prateći list poljoprivrednik je dužan pokazati inspektoru Ministarstva zaštite okoliša prilikom obilaska terena.

Velike potrošače sredstava za zaštitu bilja koji na svojim vlastitim skladištima (imanjima) imaju više od 100 kg ili 1 m³ prazne ambalaže pozivamo da upute molbu za pojedinačni odvoz otpada direktno tvrtki C.I.A.K. (01/3463-521). Prilikom preuzimanja prazne ambalaže, navedena tvrtka također će im ovjeriti prateći list.

GRAD BUZET

Jednokratne pomoći povodom uskršnjih blagdana

31.03.2021.

Povodom Uskrsa Grad Buzet i ove je godine dodijelio jednokratnu pomoć u iznosu od 400,00 kuna osobama slabijeg materijalnog stanja, bolesnim i nemoćnim osobama, obiteljima koje imaju sedmero i više djece te osobama s intelektualnim teškoćama. Zaključkom Vijeća za socijalnu politiku Grada Buzeta dodijeljene su 93 jednokratne pomoći.
Uz prigodnu čestitku sredstva će biti doznačena putem poštanske uputnice na kućne adrese korisnika.

Zaključkom Vijeća za socijalnu politiku Grada Buzeta dodijeljena je i jedna uvećana jednokratna pomoć u iznosu od 7.000,00 kuna za nabavu komunikatora za potrebe djeteta predškolskog uzrasta.

Iz proračuna Grada Buzeta iz programa socijalne skrbi za dodijeljene pomoći utrošit će se sveukupno 44.200,00 kuna.

Uvođenje nužnih epidemioloških mjera na području Istarske županije

30.03.2021.

Dana 29. ožujka 2021. Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Istarske županije.

Odluka uključuje:

- zabranu svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta.

- obustavu rada radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonica

- škole stranih jezika, Pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo na daljinu, online

ODLUKA

Rezultati natječaja za udruge u 2021. godini

23.03.2021.

Na temelju članka 30. stavka 2. Pravilnika o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode udruge (Službene novine Grada Buzeta br.12/15) Povjerenstvo za kvalitativnu procjenu pristiglih prijava za prioritetna područja kulture, djeca i mladi, sporta i rekreacije te Povjerenstvo za kvalitativnu procjenu pristiglih prijava za prioritetna područja razvoj civilnog društva, socijalna skrb i zaštita zdravlja dana 23. ožujka 2021. godine donijeli su Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa, projekata, manifestacija organizacija civilnog društva u 2021. godini:

ODLUKA o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa, projekata, manifestacija OCD-a u područjima razvoj civilnog društva i socijalna skrb i zaštita zdravlja u 2021. godini

ODLUKA o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa, projekata, manifestacija OCD-a u područjima kultura, djeca i mladi te sport i rekreacija u 2021. godini

Obavještavaju se sve OCD-a kojima su odobrena sredstva za financiranje u 2021. godini da će o daljem postupku sklapanja ugovora biti obaviještene putem elektroničke pošte.

Natječaj za imenovanje zapovjednika JVP Buzet

17.03.2021.

Na temelju članka 34. Zakona o vatrogastvu („Narodne novine“, broj 125/19) i Odluke Upravnog vijeća JVP Buzet (u nastavku teksta: upravno vijeće), KLASA: 810-01/21-04 URBROJ:2106/01-26-21-7 od 20.01.2021. godine, Upravno vijeće raspisuje

N A T J E Č A J za imenovanje Zapovjednika JVP Buzet (1 izvršitelj - m/ž)

TEKST NATJEČAJA

NATJEČAJ za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Buzeta

10.03.2021.

Na temelju članka 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 86/08, 61/11, 04/18. i 112/19.) u daljnjem tekstu Zakon), članka 21. Pravilnika o unutarnjem redu gradske uprave („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/17. i 7/19.) te točke II. Plana prijma u službu u upravnim tijelima Grada Buzeta za 2021. godinu („Službene novine Grada Buzeta“, broj 1/21.), gradonačelnik Grada Buzeta objavljuje

NATJEČAJ za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za  financije i gospodarstvo Grada Buzeta

1. Pročelnik - 1 izvršitelj (m/ž) na neodređeno vrijeme u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Buzeta.

2. Stručni i drugi uvjeti za raspoređivanje na radno mjesto:

 • magistar struke ili stručni specijalist ekonomske, pravne ili tehničke struke,
 • najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
 • organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim tijelom,
 • položen državni stručni ispit,
 • dobro poznavanje najmanje jednog stranog jezika,
 • dobro poznavanje rada na računalu.

Sukladno članku 14. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju („Narodne novine“ br. 107/07. i 118/12.) stručne uvjete ispunjava i osoba koja je po ranijim propisima stekla visoku stručnu spremu odgovarajuće struke.

Osim navedenih posebnih uvjeta, kandidati / kandidatkinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu utvrđene člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima), a za njihov prijam u službu ne smiju postojati zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, neovisno jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan/dužna je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kandidatkinje samo pod jednakim uvjetima.

Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz iz kojeg je vidljivo na koji način je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (ugovor, rješenje, odluka i slično), te dokaz da je nezaposlen (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje). Pod jednakim uvjetima podrazumijeva se da ako na kraju provedenoga pisanog testiranja kandidata i provedenog intervjua s istima, kandidati koji su po rang-listi ostvarili najveći i isti broj ukupnih bodova, prednost pri zapošljavanju ima onaj kandidat koji se u svojoj prijavi pozvao na to pravo i isto dokazao s dokazima.

U prijavi na natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona te po mogućnosti adresa elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Prijavi na natječaj potrebno je priložiti sljedeće:

 • životopis,
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice ili domovnice),
 • diplomu kojom se potvrđuje ispunjenje uvjeta stupnja obrazovanja (stručna sprema) i struke određenih ovim natječajem (preslika),
 • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranima u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
 • dokaz o radnom iskustvu za koje se traži odgovarajuće stručno znanje i struka (preslika rješenja o rasporedu, ugovora o radu ili potvrda poslodavca koja mora sadržavati vrstu poslova koje je kandidat obavljao, vrstu stručne spreme za te poslove i vremensko razdoblje u kojim ih je obavljao), u ukupnom trajanju od najmanje 5 godina.
 • uvjerenje o položenom državnom stručnom ispitu,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ili da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo iz članka 15. Zakona (ne starije od 6 mjeseci),
 • dokaz o poznavanju rada na računalu (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz kojeg je vidljivo da je uspješno položen predmet informatike, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz kojeg je vidljivo da je uspješno završen tečaj u čijem je programu obuhvaćen rad na računalu, ili vlastoručno potpisana  izjava o poznavanju rada na računalu),
 • dokaz o poznavanju stranog jezika (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz koje je vidljivo da je uspješno položen predmet iz stranog jezika, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz koje je vidljivo da je uspješno završen tečaj stranog jezika, ili vlastoručno potpisana izjava o poznavanju određenog stranog jezika),
 • vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju zapreke za prijem u službu iz članka 15. i 16. ZSN-a (izjavu nije potrebno ovjeravati).

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik.

Osoba koja ispunjava sve navedene uvjete, a nema položen državni stručni ispit, može biti primljena u službu, uz obvezu polaganja ispita u roku od jedne godine od prijma u službu. Okolnost da kandidat ima položen državni stručni ispit, ne daje mu prednost prilikom prijma u službu u odnosu na kandidata koji ispit nije položio.

Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima podrazumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

U službu se prima na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od 3 mjeseca, sukladno članku 26. ZSN-a.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati su izričito suglasni da Grad Buzet kao voditelj obrade osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka, samo u obimu i samo u svrhu provedbe oglasa, a sukladno odredbama Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679. od 27. travnja 2016. godine.

Urednom prijavom smatra se pisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju za prijem u službu.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na isti.

Kandidati koji ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja o tome će biti obaviješteni pisanim putem.

S kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete prijavljenim na natječaj provest će se testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju.

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na natječaj za prijem u službu.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr.

Na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr i na oglasnoj ploči gradske uprave, Grada Buzeta bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Pisanu prijavu na javni natječaj s priloženim dokazima o ispunjavanju uvjeta podnosi se u roku od 15 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“, neposredno ili preporučenom pošiljkom, s naznakom: „Za natječaj - pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Buzeta“, na adresu: Grad Buzet, II. istarske brigade 11, 52420 Buzet.

Natječaj će se objaviti u Narodnim novinama, na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web-stranici www.buzet.hr, te na oglasnoj ploči Grada Buzeta.

Za računanje roka mjerodavan je dan objave u Narodnim novinama.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.  

                                               GRADONAČELNIK

                                       Siniša Žulić, v.r.

UPUTE O PROVEDBI NATJEČAJA

POZIV NA PISANO TESTIRANJE

Antigensko testiranje za putovanje u Republiku Sloveniju i u Buzetu

10.03.2021.

Sukladno Odluci o načinu ulaza u Republiku Sloveniju radi kontrole zaraze i širenja bolesti COVID -19 u primjeni od 15. ožujka 2021. Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije, svi koji iz bilo kojeg razloga putuju u Republiku Sloveniju, osim u tranzitu, na graničnom prijelazu trebaju imati PCR test, ili brzi antigenski test.

Stožer civilne zaštite Istarske županije podsjeća da je testiranje za administrativne potrebe moguće obaviti svakodnevno u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, u Puli, na adresi Nazorova 23, uz najavu na tel./mob. 099-529-8222; 529-063; e-mail: covidtest@zzjziz.hr

Radi iskazane potrebe, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja za administrativne potrebe lokalno u Buzetu, Umagu i Poreču, i u subotu 13. ožujka 2021. godine. Sve informacije možete dobiti na navedenim kontaktima i mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Trodnevni online program razrađivanja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva

09.03.2021.

STEP RI otvorio prijave za akceleracijski Bootcamp – Trodnevni online program razrađivanja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva. Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.

Akceleracijski Bootcamp će krenuti u utorak, 30. ožujka u 17h, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.

Događaj završava u četvrtak u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.

Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu. Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.

Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne. Ukoliko se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva.

Prijave kreću 8. ožujka te traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći na https://www.step.uniri.hr/event/akcija/akceleracijski-bootcamp-vol-1/.  

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 01.04.2020. do 01.12.2023. godine.

OGLAS za prijam u službu na određeno vrijeme

19.02.2021.

REPUBLIKA HRVATSKA

ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAD BUZET

Upravni odjel za opće poslove društvene djelatnosti i razvojne projekte

KLASA: 112-01/21-01/01

URBROJ: 2106/01-05/01-21-1

Buzet, 19. veljače 2021.

 

Na temelju odredbi članaka 29., vezano uz članak 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 86/08., 61/11., 4/18., 112/19. u daljnjem tekstu Zakon), članka 30. i 31. Pravilnika o unutarnjem redu gradske uprave („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/17. i 7/19.) te točke II. Plana prijma u službu u upravnim tijelima Grada Buzeta za 2021. godinu („Službene novine Grada Buzeta“, broj 1/2021.), pročelnica Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i razvojne projekte Grada Buzeta objavljuje

 

OGLAS za prijam u službu na određeno vrijeme od 6 mjeseci radi obavljanja privremenih poslova na radno mjesto:

VIŠI STRUČNI SURADNIK ZA PRAVNE POSLOVE- 1 izvršitelj

 

Stručni i drugi uvjeti:

• magistar struke ili stručni specijalist pravne struke,

• najmanje 1 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,

• položen državni stručni ispit,

• dobro poznavanje najmanje jednog stranog jezika.

 

Osim navedenih posebnih uvjeta, kandidati / kandidatkinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu utvrđene člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima), a za njihov prijam u službu ne smiju postojati zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona.

Na oglas se mogu javiti osobe obaju spola. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Oglasu odnose se jednako na muški i ženski rod, neovisno jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan/dužna je u prijavi na oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kandidatkinje samo pod jednakim uvjetima.

Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na oglas priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz iz kojeg je vidljivo na koji način je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (ugovor, rješenje, odluka i slično), te dokaz da je nezaposlen (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Služba se zasniva na određeno vrijeme od 6 mjeseci, uz obvezni probni rad od 2 mjeseca. Služba na određeno vrijeme ne može postati služba na neodređeno vrijeme, osim ako Zakonom nije drukčije određeno

Uz pisanu prijavu s naznakom za koje radno mjesto se podnosi prijava kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju:

 • životopis,
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice ili domovnice),
 • diplomu kojom se potvrđuje ispunjenje uvjeta stupnja obrazovanja (stručna sprema) i struke određenih ovim oglasom (preslika),
 • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranima u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
 • dokaz o radnom iskustvu za koje se traži odgovarajuće stručno znanje i struka (preslika rješenja o rasporedu, ugovora o radu ili potvrda poslodavca koja mora sadržavati vrstu poslova koje je kandidat obavljao, vrstu stručne spreme za te poslove i vremensko razdoblje u kojim ih je obavljao), u ukupnom trajanju od najmanje 1 godine,
 • uvjerenje o položenom državnom stručnom ispitu,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ili da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo iz članka 15. Zakona (ne starije od 6 mjeseca),
 • dokaz o poznavanju stranog jezika (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz kojeg je vidljivo da je uspješno položen predmet iz stranog jezika, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz kojeg je vidljivo da je uspješno završen tečaj stranog jezika, ili vlastoručno potpisana izjava o poznavanju određenog stranog jezika),
 • vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju zapreke za prijem u službu iz članka 15. i 16. ZSN-a (izjavu nije potrebno ovjeravati).

 

Kandidati prilažu uz prijavu skenirane originale dokumenata, a prije donošenja rješenja o prijemu u službu predočit će se izvornik. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se osoba prima, dostavlja izabrani kandidat po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijemu u službu.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, a kojeg će u slučaju prijma u službu biti obvezni položiti u skladu sa zakonom.

U prijavi na oglas potrebno je navesti osobne podatke podnositelja/ice prijave (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, adresa elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Urednom prijavom smatra se pisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu za prijem u službu te pod točkom 8. ovog oglasa. Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu pisanu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas.

S kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete prijavljenim na oglas provest će se testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju.

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na oglas za prijem u službu.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava oglasom, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr.

Na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr i na oglasnoj ploči gradske uprave, Grada Buzeta bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Pisanu prijavu na oglas s priloženim dokazima o ispunjavanju uvjeta podnosi se u roku od 8 dana od objave na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“, neposredno ili preporučenom pošiljkom, s naznakom: „Oglas za prijem u službu – viši stručni suradnik za pravne poslove'', na adresu: Grad Buzet, II. istarske brigade 11, 52420 Buzet.

Oglas će se objavit na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web-stranici www.buzet.hr, te na oglasnoj ploči Grada Buzeta.

Za računanje roka mjerodavan je dan objave na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nakon objavljenog oglasa ne mora se izvršiti izbor, ali se donosi i objavljuje odluka o poništenju oglasa protiv koje nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova.

Kandidati će o rezultatima oglasa biti obaviješteni u zakonskom roku.

Osobni podaci podnositelja prijave će se sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, te o stavljanju izvan snage Direktive 97/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“ broj 42/18) obraditi isključivo za potrebe provedbe oglasa. Dostavom dokumentacije na ovaj oglas, kandidati daju suglasnost za obradu i korištenje njihovih osobnih podataka.

 

OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA

 

PROČELNICA

Elena Grah Ciliga, v.r.

Konačna lista prvenstva za kupnju stanova iz programa POS

02.02.2021.

Temeljem članka 4. Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz
Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Buzeta („Službene
novine Grada Buzeta“ broj: 11/20), 26. listopada 2020. godine objavljen je Javni
poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane
stanogradnje (POS) na području Grada Buzeta radi utvrđivanja Liste reda prvenstva.
Po isteku roka objavljenog u Javnom pozivu za prikupljanje zahtjeva za kupnju
stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području Grada
Buzeta radi utvrđivanja Liste reda prvenstva, Povjerenstvo za utvrđivanje Liste
prvenstva za kupnju POS stanova na području Grada Buzeta, je zapisnički izvršilo je
otvaranje i bodovanje pristiglih zahtjeva te utvrdilo Prijedlog liste reda prvenstva za
kupnju stana prema programu POS na području Grada Buzeta koja je na Oglasnoj
ploči Grada Buzeta i WEB stranici objavljena 15. siječnja 2021. godine. Na navedenu
Listu, podnositelji zahtjeva imali su pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog
Liste prvenstva Povjerenstvu u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja
prijedloga Liste na oglasnoj ploči i web stranici Grada Buzeta. S obzirom da je
istekao rok za podnošenje prigovora, a u navedenom roku nije zaprimljen niti jedan
prigovor Gradonačelnik utvrđuje konačnu Listu prvenstva te se ista objavljuje na
oglasnoj ploči i web stranici Grada Buzeta.

KONAČNA LISTA ZA KUPNJU STANA IZ PROGRAMA POS

Natječaj za udruge 2021

18.01.2021.

Na temelju članaka 15. i 21. Pravilnika o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode udruge (Službene novine Grada Buzeta br.12/15), sukladno Godišnjem planu javnih natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode organizacije civilnog društva za 2021. (KLASA: KLASA: 007- 01/20-01/66, URBROJ: 2106/01-03-01-20-2 od 28. prosinca 2020. godine) i članku 33. stavak 3. Statuta Grada Buzeta („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/18. - pročišćeni tekst), gradonačelnik Grada Buzeta dana 18. siječnja 2021. godine objavljuje

Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode organizacije civilnog društva za 2021. godinu

Grad Buzet poziva sve organizacije civilnog društva koje imaju sjedište ili djeluju na području Grada Buzeta a svojim djelovanjem obuhvaćaju korisnike s područja Grada Buzeta da se prijave na Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode organizacije civilnog društva za 2021. godinu.

 Rok za podnošenje prijedloga projekata je 30 dana, a najkasnije do 18.2.2021. Razmatrat će se samo projekti koji su dostavljeni u zadanom roku te koji u cijelosti zadovoljavaju propisane uvjete Javnog natječaja.

Forma za unos osnovnih obrazaca nalazi se na web adresi: grad.buzet.hr/udruge

 

Pravilnik o udrugama

Odluka o načinu raspodjele raspoloživih sredstava

Tekst javnog natječaja za 2021. godinu

Upute za prijavitelje

Obrazac opisa projekta OCD1

Obrazac proračuna OCD2

Izjava o dvostrukom financiranju OCD3

Izjava o partnerstvu OCD4

Popis članova OCD5

Izjava o ispunjenim obavezama OCD6

Obrazac formalni uvjeti OCD7

Obrazac o kvalitativnoj procjeni OCD8

Predložak adresiranja omotnice

Kontrolna lista popisa priloga

Obrazac ugovora

Prijedlog liste prvenstva za kupnju stana prema programu POS na području Grada Buzeta

15.01.2021.

Temeljem Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Buzeta („Službene novine Grada Buzeta“ br. 11/20), Povjerenstvo za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju POS stanova na području Grada Buzeta utvrđuje i objavljuje Prijedlog Liste prvenstva za kupnju stana prema programu POS na području Grada Buzeta.

Rok za podnošenje prigovora je 25. siječnja 2021. godine.

PRIJEDLOG LISTE PRVENSTVA ZA KUPNJU STANA PREMA PROGRAMU POS NA PODRUČJU GRADA BUZETA

COOPAthon virtualno vikend natjecanje

12.01.2021.

Online COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove. Prijaviti se može pojedinačno ili u timu, s idejom ili bez nje.

Prijave su otvorene do 26.01. do 12h, a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice na https://forms.gle/vrrrRowchtaD3XbK7. Broj mjesta je ograničen.

COOPAthon kreće u petak, 29.01. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina. Događaj završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje.

Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje i osvajaju:

 • Mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća),
 • Sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem se natječu s pobjednicima prvog COOPAthona.

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Detalji su dostupni OVDJE

Plan javnih natječaja za financiranje OCD-a u 2021. godini

31.12.2020.

Na temelju članka 14. Pravilnika o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode udruge (Službene novine Grada Buzeta br. 12/15), sukladno Proračunu Grada Buzeta za 2021. godinu (Službene novine Grada Buzeta br. 14/20) i članka 33. stavak 3. Statuta Grada Buzeta ("Službene novine Grada Buzeta", broj 12/18 - pročišćeni tekst), gradonačelnik Grada Buzeta dana 28. prosinca 2020. godine donosi

GODIŠNJI PLAN JAVNIH NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA OD INTERESA ZA GRAD BUZET KOJE PROVODE ORGANIZACIJE  CIVILNOG DRUŠTVA ZA 2021. GODINU

KALENDAR JAVNIH NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA OD INTERESA ZA GRAD BUZET ZA 2021. GODINU
 

E-propusnice

20.12.2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj.
Od 23. prosinca 2020. godine u druge županije moći će putovati isključivo one kategorije na koje se, sukladno Odluci, ova zabrana ne odnosi, a ostali će moći putovati isključivo uz predočenje e-propusnica.
E-propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite, odnosno u iznimnim slučajevima Ravnateljstvo civilne zaštite putem sustava e-propusnice dostupnog na linku: https://epropusnice.gov.hr/ ili ukoliko osoba koja traži propusnicu nema mogućnost pristupa sustavu e-propusnice može propusnicu zatražiti putem e-maila.
Za stanovnike s mjestom prebivališta odnosno boravišta u Istarskoj županiji e-mail adresa na koju je moguće zatražiti propusnicu je propusnice@istra-istria.hr
U zahtjevu je potrebno upisati sljedeće podatke:

 • Ime i prezime
 • OIB
 • Adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
 • Relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
 • Obrazloženje opravdanosti zahtjeva


Detalji oko traženja i izdavanja propusnica dostupni su u sljedećim dokumentima:
ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA ŽUPANIJE
UPUTE ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICA
POTVRDA POSLODAVCA

Bodovne liste prvenstva za studente

08.12.2020.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Buzeta je na sjednici održanoj 8. prosinca 2020. godine razmatralo prijave za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2020./2021. godini. Na raspisani je natječaj pristiglo sveukupno 100 prijava studenata.

Nakon razmatranja i rješavanja zamolbi Povjerenstvo je donijelo Zaključak o dodjeli stipendija studentima bez ponavljanja natječajnog postupka u akademskoj 2020./2021. godini kojim je pravo na nastavak primanja stipendije ostvarilo 38 studenata. Povjerenstvo je sukladno odredbama Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata („Službene novine Grada Buzeta“, broj 5/19) i Zaključka Gradonačelnika o broju i visini mjesečnog iznosa stipendije za akademsku 2020./2021. godinu („Službene novine Grada Buzeta„ broj 12/20), utvrdilo i donijelo:

 • Bodovnu listu prvenstva za dodjelu stipendija studentima koji se školuju za zanimanja prirodnih i tehničkih znanosti u  akademskoj 2020./2021. godini i
 • Bodovnu listu prvenstva za dodjelu stipendija studentima koji se školuju za zanimanja društvenih i humanističkih znanosti u akademskoj 2020./2021. godini.

Studenti imaju pravo prigovora na utvrđene bodovne liste prvenstva u roku od 8 dana od dana objave istih.

Pravo na stipendiju u akademskoj 2020./21. godini ostvarilo je ukupno 78 studenata.

Zaključak o dodjeli stipendija studentima bez ponavljanja natječajnog postupka u akademskoj 2020./2021. godini

Bodovna lista prvenstva - prirodne i tehničke znanosti

Bodovna lista prvenstva - društvene i humanističke znanosti

ONLINE radionice -  LAG natječaj, mjera 4.1.1

24.11.2020.

Nastavno na objavljeni LAG-natječaj za mjeru 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, obavještavamo vas da će LAG Sjeverna Istra održati predstavljanje LAG – natječaja putem ONLINE radionice i to u sljedećim terminima:

PLAKAT

Natječaj: Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

19.11.2020.

S velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je dana 16. studenog 2020. godine LAG „Sjeverna Istra“ objavila 7. LAG-natječaj za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od 03.12.2020. godine i traje do 04.01.2021. godine.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava za ovaj Natječaj iznosi 568.389,26 HRK.
Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.
Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 25.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Predmet LAG-natječaja: Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Sjeverna Istra“, zavisno od organizacijskog oblika.

Svrha LAG-natječaja: Ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Sve ostale informacije, obrasci i prilozi dostupni su na sljedećoj poveznici: https://www.lag-sjevernaistra.hr/natjecaj/lag-natjecaj-za-tip-operacije-4-1-1-restrukturiranje-modernizacija-i-povecanje-konkurentnosti-poljoprivrednih-gospodarstava-2/

Sufinanciranje nabave obrazovnih materijala prema socijalnom kriteriju za učenike osnovne škole

17.11.2020.

Gradonačelnik Grada Buzeta donio je Odluku kojom se utvrđuju uvjeti i postupak ostvarivanja prava na sufinanciranje nabave drugih obrazovnih materijala prema socijalnom kriteriju za učenike osnovne škole koji imaju prebivalište na području Grada Buzeta  u školskoj 2020./21. godini.

Rok za podnošenje zahtjeva je 1. prosinca 2020. godine.

Više detalja o Odluci te pripadajuće obrasce za prijavu možete pronaći na sljedećim poveznicama:

ODLUKA

ZAHTJEV

IZJAVA_JEDNORODITELJSKA OBITELJ

IZJAVA O NEOSTVARIVANJU PRIHODA

Javna rasprava o prijedlogu Proračuna Grada Buzeta za 2021. i Projekcije za 2022. i 2023. godinu

13.11.2020.

Javna rasprava traje od 13. studenog do 4. prosinca 2020. godine.

U navedenom roku zainteresirani mogu svoje primjedbe i prijedloge dostaviti Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Buzeta koji će sastaviti izvješće o provedenoj raspravi i navedeno izvješće dostaviti gradonačelniku na razmatranje i prihvaćanje.

Gradonačelnik će razmatrati primjedbe i prijedloge te opravdane nastojati ugraditi u prijedlog Proračuna Grada Buzeta za 2021. godinu uz napomenu da Proračun treba biti donesen do kraja kalendarske godine tako da stupi na snagu i da se može primijeniti od 1. siječnja 2021. godine.

ZAKLJUČAK

Dokumente možete pronaći na sljedećoj poveznici

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Buzeta

11.11.2020.

Odbor za izbor, imenovanja i administrativne poslove nakon održane sjednice dana 10.11.2020. godine temeljem članka 6. stavak 2. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Buzeta ("Službene novine Grada Buzeta", broj 5/14.), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Buzeta.

Kandidature za članove savjeta mladih i njihove zamjenike temeljem javnog poziva za isticanje kandidatura ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija i neformalne skupine mladih (ukoliko je to skupina od najmanje 20 mladih). Ovlašteni predlagatelji kandidatura dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove savjeta mladih predložiti i zamjenika za svakog kandidata za člana savjeta mladih.

Rok za podnošenje prijedloga kandidata traje 15 dana od dana objave ovog poziva (do 25. studenog 2020. godine).

JAVNI POZIV

OBRAZAC ZA PRIJEDLOG KANDIDATA

IZJAVA O PRIHVAĆANJU KANDIDATURE
 

IZVJEŠĆE ODBORA O PRIMLJENIM KANDIDATURAMA

Rekonstrukcija i dogradnja - predškolska ustanova Dječji vrtić Grdelin

09.11.2020.

CILJEVI PROJEKTA

• Povećanje prostora za smještaj većeg broja predškolske djece u Ustanovu
• Povećanje kvalitete usluge uz kvalitetniji smještaj i proširenje sadržaja namijenjenih korisnicima
• Zadovoljavanje potreba šire zajednice za smještajem djece
• Usklađivanje rada Ustanove sa Državnim pedagoškim standardima
• Povećanje broja zaposlenih djelatnika
• Gospodarski razvoj u ruralnom području Buzeta
• Podizanje kvalitete života stanovništva Grada Buzeta i smanjenje siromaštva
• Stvaranje ugodnog i sigurnog okruženja kao pretpostavke skladnog razvoja zajednice
• Zadržavanje stanovništva u ruralnom području
• Zaustavljanje depopulacije stanovništva te propadanja ruralnih naselja
• Poticanje društveno - ekonomske održivosti

Očekivani rezultati i mjerljivi indikatori

• Projektom dogradnje povećan je prostor za smještaj predškolske djece za 4 jedinice dnevnog boravka (jaslice i vrtić) odnosno povećana je površina vrtića za 783,30 m2. Uz 4 prostorije za dnevni boravak djece predviđene su i 2 prostorije komunikacije i garderobe, 1 soba za izolaciju, 4 sanitarna čvora za njegu djece, 4 mala sanitarna čvora, 4 terase, 2 trijaže i praonica i spremište rublja te pristupna prometnica do gospodarskog ulaza
• Povećan je kapacitet kuhinje i blagovaonskog prostora rekonstrukcijom i preraspodjelom postojećih prostora za podmirivanje ukupno do 250 djece
• Uređena je i opremljena zbornica sa knjižnicom te 3 ureda za rad osoblja
• Rasterećen je broj djece u postojećim odgojnim skupinama i usklađen s Državnim pedagoškim standardima
• Zaposleno je 7 novih djelatnika

Bodovne liste stipendija za učenike srednjih škola

08.11.2020.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Buzeta je na sjednici održanoj dana 6. studenog 2020. godine razmatralo zahtjeve za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2020./21. godinu. Na raspisani je natječaj u roku pristiglo i zaprimljeno 80 zahtjeva za dodjelu učeničkih stipendija, a sveukupno će se u školskoj 2020./21. godini dodijeliti 44 učeničke stipendije.
Sukladno članku 16. i članku 18., stavku 4. Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata ("Službene novine Grada Buzeta" br., 5/19), pravo na nastavak primanja stipendije bez ponavljanja natječajnog postupka ostvarilo je 18 učenika od toga 12 učenika koji polaze srednje škole izvan Buzeta i 6 učenika Srednje škole Buzet.
Dva su učenika ostvarila pravo na potporu u obrazovanju.
            Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Buzeta je sukladno članku 15. st. 1. Pravilnika na sjednici održanoj dana 6. studenog 2020. godine utvrdilo bodovne liste prvenstva:
- za učenike srednjih škola koji se školuju izvan područja Grada Buzeta a koji ostvaruju pravo na 15 novih stipendija (za četverogodišnja usmjerenja 7 stipendija, a za trogodišnja industrijska i obrtnička zanimanja 8 stipendija)
- za učenike koji se školuju u Srednjoj školi Buzet a ostvarili su pravo na 9 stipendija (3 stipendije učenici gimnazijskog usmjerenja, 3 stipendije učenici strukovnog četverogodišnjeg usmjerenja i  3 stipendije učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja).
Učenici imaju pravo prigovora na utvrđene bodovne liste prvenstva u roku od 8 dana od dana objave istih.

STIPENDIJE BEZ PONAVLJANJA NATJEČAJNOG POSTUPKA

STIPENDIJE ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE BUZET - GIMNAZIJA

STIPENDIJE ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE BUZET - TEHNIČARI ZA ELEKTRIČNE STROJEVE S PRIMJENJENIM RAČUNALSTVOM

STIPENDIJE ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE BUZET - TROGODIŠNJA OBRTNIČKA ZANIMANJA

STIPENDIJE ZA UČENIKE ČETVEROGODIŠNJIH USMJERENJA (ŠKOLOVANJE IZVAN BUZETA)

STIPENDIJE ZA UČENIKE TROGODIŠNJIH INDUSTRIJSKIH I OBRTNIČKIH ZANIMANJA (ŠKOLOVANJE IZVAN BUZETA)

Što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt

06.11.2020.

Što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt?

Kratke upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

Dobio sam pozitivan nalaz na COVID-19
o Ostanite kod kuće i fizički se izolirajte od svojih ukućana. Dodatne informacije o
kućnoj izolaciji tijekom bolesti COVID-19 možete naći ovdje
o Obavijestite svojeg izabranog liječnika telefonom ili e-mailom (npr. ako su
preopterećene telefonske linije, ako je vikend i Vaš liječnik ne radi i sl.). Liječnik će
vam dati upute o izolaciji te po potrebi otvoriti bolovanje.
o Ako ste zaposleni u sustavu zdravstva ili socijalne skrbi (Domovi za starije i
nemoćne), odmah obavijestite svojeg poslodavca odnosno nadležni COVID-19
tim ustanove u kojoj radite, koji će potom kontaktirati teritorijalno nadležnog
epidemiologa radi procjene potrebe daljnjeg postupanja unutar kolektiva.
o Ostanite u izolaciji 10 dana, pri čemu je datum obolijevanja nulti dan, a drugi dan
bolesti je prvi dan izolacije. Nakon 10 dana izolacije osoba nije zarazna za okolinu i ne
treba se ponovno testirati na COVID-19 (izuzetak su teški klinički oblici COVID-19 i
imunokompromitirani bolesnici).
o Obavijestite  svoje bliske kontakate o svojoj bolesti odnosno pozitivnom nalazu
na COVID-19 te ih uputite da se jave svojem izabranom liječniku radi karantene
(samoizolacije). Trebaju biti u karanteni 10 dana od zadnjeg kontakta s Vama, npr.
ako ste sa osobom bili u kontaktu 5. listopada, tada je osoba u karanteni do 15.
listopada, te 16.listopada osoba nastavlja svoje uobičajene svakodnevne aktivnosti
(posao, škola i dr.) pod uvjetom da tijekom karantene nije razvila nikakve simptome
bolesti.
o Bliski kontakti su sve osobe s kojima ste bili u kontaktu unutar 48 sati prije pojave
prvih simptoma bolesti (odnosno od uzimanja brisa ako nemate nikakve simptome
bolesti, a nalaz brisa je pozitivan na SARS-CoV-2) pa sve do trenutka Vašeg odlaska
u izolaciju.
o Pripremite popis bliskih kontakata za poslati nadležnoj epidemiološkoj službi
(nabolje e-mailom) ako joj zatreba.
Podaci o bliskom kontaktu:
 ime i prezime, adresa, kontakt telefon/mobitel
 opis kontakta (datum, mjesto, vrsta i  trajanje kontakta)
 radno mjesto/zanimanje (posebno važno ako se radi o zaposlenima u sustavu
zdravstva ili socijalne skrbi tj. Domovima za starije i nemoćne).

Prijatelj ili kolega s posla mi je javio da ima COVID-19 i da sam njegov bliski kontakt
o Ostanite kod kuće i fizički se izolirajte od svojih ukućana.
o Obavijestite svojeg izabranog liječnika telefonom ili e-mailom (npr. ako su
preoptrećene telefonske linije, ako je vikend i Vaš liječnik ne radi i sl.).

o Vaš će liječnik uzeti osnovne podatke o oboljeloj osobi sa COVID-19 čiji ste bliski
kontakt radi provjere (uvidom u informatički sustav ili direktnim kontaktiranjem
epidemiologa) i po potrebi otvoriti bolovanje.
o Ostanite u karanteni (samoizolaciji) 10 dana od zadnjeg kontakta s oboljelom
osobom, pri čemu se dan kada ste zadnji put bili u kontaktu računa kao nulti dan, a
sljedeći dan je prvi dan karantene. Npr. ako ste sa oboljelom osobom bili u kontaktu 5.
listopada, zadnji dan karantene je 15. listopada, te 16. listopada možete nastaviti sa
svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima (posao, škola i dr.) pod uvjetom da
tijekom karantene/ samoizolacije niste razvili nikakve simptome bolesti.
o Ako ste zaposleni u sustavu zdravstva ili socijalne skrbi (Domovi za starije i
nemoćne), odmah obavijestite svojeg poslodavca odnosno nadležni COVID-19
tim ustanove u kojoj radite o tome da ste bili u kontaktu za zaraznom osobom te da
morate u karantenu na 10 dana.

UPUTE U PDF-u

Javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima za nabavu grijalica za terase i otvorene prostore

03.11.2020.

Gradonačelnik Grada Buzeta objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima Grada Buzeta za nabavu grijalica za terase i otvorene prostore u 2020. godini.

Potpora će biti odobrena na temelju dostavljenog zahtjeva korisnika sa priloženom potrebnom dokumentacijom uz koje je dostavljen račun te potvrda o izvršenoj uplati sa datumom izdavanja nakon 01. rujna 2020. godine.

Iznos potpore može iznositi 70% prihvatljivih troškova za odobrene namjene, a maksimalno 5.000,00 HRK (slovima: pettisućakuna) po Korisniku. Količina predmeta nabave nije ograničena.

Rok za podnošenje prijave je zaključno do 1. prosinca 2020. godine u 12.00 sati. Sve prijave poslane nakon roka neće biti uzete u razmatranje.

Prijave se dostavljaju putem elektroničkog obrasca, koji je dostupan na e-servisu Grada Buzeta: http://grad.buzet.hr/grijalice-za-ugostitelje/

JAVNI POZIV

Donesene Odluke o odabiru projekata na LAG-razini

02.11.2020.

Dana 1. listopada 2020. Upravni odbor LAG-a “Sjeverna Istra” donio je svoje Odluke o odabiru projekata prijavljenih na LAG-natječaj za T.O. 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, objavljenog dana 16. kolovoza 2019. Na predmetni je natječaj fiksne potpore od 110.710,50 HRK po korisniku pristiglo ukupno 29 projektnih prijava, a administrativna se kontrola vršila u razdoblju od siječnja do lipnja 2020.

Temeljem ispunjavanja propisanih kriterija prolaznosti i kvalitete projektne prijave, Upravni je odbor  donio svoje Odluke o odabiru projekata za ukupno 26 projekata, dok su za 3  projekta donesene Odluke o odbijanju na osnovi neudovoljavanja uvjetima propisanih LAG-natječajem.

Ukupni iznos dodijeljenih sredstava iznosi 2.878.473,00 HRK, a Konačna rang listu prijavitelja dostupna je na slijedećoj poveznici: KONAČNA RANG LISTA 

Javni poziv - POS stanovi

26.10.2020.

Na temelju članka 4. Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Buzeta („Službene novine Grada Buzeta“ broj: 11/20), a u svezi s člankom 23. stavka 3. Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (N/N 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15, 57/18, 66/19) Gradonačelnik Grada Buzeta, objavljuje slijedeći:

JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području Grada Buzeta radi utvrđivanja Liste reda prvenstva

Predmet Javnog poziva je prikupljanje pisanih zahtjeva za kupnju stanova iz Programa POS-a na području Grada Buzeta, sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji (N/N 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15, 57/18, 66/19 u daljnjem tekstu: Zakon).

Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Buzeta imaju svi građani — državljani Republike Hrvatske.

Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici Grada Buzeta, na adresi II. Istarske brigade kbr. 11, Buzet, ili na WEB stranici Grada Buzeta, www.buzet.hr.

Podnositelj zahtjeva mora uz zahtjev za kupnju stana priložiti:

1) domovnicu ili presliku osobne iskaznice za podnositelja zahtjeva,

2) rodni list ili vjenčani list ili izvadak iz registra životnog partnerstva – za podnositelja zahtjeva i članove obiteljskog domaćinstva navedene u zahtjevu za kupnju stana (ne starije od 6 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva),

3) uvjerenje o prebivalištu – za podnositelja zahtjeva i članove obiteljskog domaćinstva navedene u zahtjevu za kupnju stana koje izdaje policijska postaja (ne starije od dana objave poziva),

4) u izvorniku – izjava ovjerena kod Javnog bilježnika dana pod materijalnom i kaznenom odgovornošću kojom podnositelj zahtjeva za sebe i članove obiteljskog domaćinstva izjavljuje da on i članovi obiteljskog domaćinstva navedeni u zahtjevu za kupnju stana nemaju i nikada nisu imali na području Grada Buzeta u vlasništvu stan, kuću, nekretnine stambeno poslovne namjene i građevinsko zemljište (ne starija od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva),

5) dokumentacija kojom se dokazuje stambeni status:

a) ugovor o najmu stana ovjeren kod javnog bilježnika ili prijavljeni u nadležnoj poreznoj upravi najkasnije dan prije objave Javnog poziva

b) izjava podnositelja zahtjeva, potpisana od najmodavca i dva svjedoka o stanovanju u stanu ili kući osoba koje nisu u srodstvu s podnositeljem zahtjeva odnosno njegovim bračnim/izvanbračnim drugom, ovjerena kod Javnog bilježnika

c) izjava podnositelja zahtjeva o stanovanju u zajedničkom stanu sa fizičkom osobom koja je u srodstvu s podnositeljem zahtjeva odnosno njegovim bračnim ili izvanbračnim drugom

6) izjavu o postojanju izvanbračne zajednice ili neformalnog životnog partnerstva, potpisanu od strane podnositelja zahtjeva i izvanbračnog supružnika ili neformalnog životnog partnera, danu pod kaznenom odgovornošću i ovjerenu od strane javnog bilježnika,

7) dokaz o školskoj spremi (svjedodžba o završenom školovanju, radna knjižica, diploma),

8) dokaz o školovanju djece – potvrda/uvjerenje škole ili visokog učilišta,

9) rješenje nadležne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o utvrđenom stupnju invaliditeta – za podnositelja zahtjeva i/ili člana obiteljskog domaćinstva, odnosno nalaz i mišljenje nadležnog tijela o utvrđenim teškoćama u razvoju djeteta,

10) potvrdu nadležnog tijela državne uprave o vremenu sudjelovanja u Domovinskom ratu za podnositelja zahtjeva,

11) potvrdu o statusu člana obitelji poginulog, zatočenog, nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata – za podnositelja zahtjeva.

Isprave se mogu podnijeti i kao preslike, odnosno izjave bez ovjere potpisa davatelja izjave.

Podnositelj zahtijeva dužan je izvornike podnijeti na uvid članovima Povjerenstva Grada Buzeta najkasnije prilikom odabira stana, kao i izjave dostaviti s ovjerom potpisa davatelja izjave.

Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, dostavlja se u zatvorenoj omotnici osobno u pisarnicu Grada Buzeta ili šalje preporučenom poštom do zaključno 26. studenog 2020. godine na adresu: Grad Buzet, II. Istarske brigade kbr. 11, Buzet, uz naznaku:

„Zahtjev za kupnju stana po Programu POS - NE OTVARAJ“.

Bodovanje i uvrštavanje na Listu reda prvenstva provest će se u skladu s Odlukom o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Buzeta („Službeni novine Grada Buzeta“ br. 11/20).

Prijedlog Liste reda prvenstva objavit će se na oglasnoj ploči i na WEB stranici Grada Buzeta. Podnositelj zahtjeva ima pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlogu Liste reda prvenstva i obavljeno bodovanje, odnosno neuvrštavanje na Listu reda prvenstva. Prigovor se podnosi Povjerenstvu za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Buzeta u roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga Liste reda prvenstva na oglasnoj ploči i na WEB stranici Grada Buzeta, a o osnovanosti prigovora odlučuje Gradonačelnik.

Konačna lista reda prvenstva se objavljuje na oglasnoj ploči i na WEB stranici Grada Buzeta, po donošenju odluke o podnesenim prigovorima.

KLASA: 370-01/20-01/1

URBROJ: 2106/014-03/01-20-13

Buzet, 26.10.2020.

 

GRAD BUZET

GRADONAČELNIK

Siniša Žulić v.r.

Potrebne obrasce možete ispuniti pomoću aplikacije na stranici grad.buzet.hr

Obrazac 1. - Zahtjev za kupnju stana

Obrazac 2. - Izjava o vlasništvu stana ili kuće

Obrazac 3. - Izjava o prvom stjecanju nekretnine

Obrazac 4. - Izjava o neodgovarajućoj kući ili stanu

Obrazac 5. - Izjava o izvanbračnoj zajednici

Obrazac 6. - Izjava o stanovanju kod člana obitelji

Startup akademija u Buzetu: Online edukacija za poduzetnike i oni koji to žele postati

23.10.2020.

Startup akademija dolazi u Buzet! Odlična je ovo novost za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku i željni dodatne edukacije.

Akademija je u Buzetu na rasporedu od 28.-30. listopada (16:30-20:00h), a održat će se online.

Prijaviti se možete putem linka u nastavku: https://forms.gle/nDd6XQUTPatHJay9A.

Startup akademija u Buzetu provodi se u suradnji Start-Up udruge, Grada Buzeta i Istarske razvojne agencije.

Što možete očekivati na akademiji?!

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Startup akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju savladat ćete osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će vam biti korisne u vašem uspješnom poslovanju.

Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju. Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

Vrhunski predavači i radionice

Koji su besplatni marketinški alati i kako ih efikasno koristiti. Obrt ili tvrtka: kako izabrati pravni oblik. Da li je bolje Facebook ili Instagram oglašavanje. Kada je dobro koristiti Google Ads? Kako najbolje izraditi i koristiti web stranicu/webshop i kako je covid promijenio biznis. Koji su poticaji dostupni iz nacionalnih i EU fondova. Koje mogućnosti nude novi venture capital fondovi u Hrvatskoj?

Odgovore na ova pitanja dati će vrhunski stručnjaci iz cijele Hrvatske, a ukupno po izdanjima po gradovima sudjelovati će 20-ak predavača i 5 mentora iz različitih područja (marketing, financije, prodaja, IT i dr.).

Najbolje ideje u utrci za 10.000 kuna

Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Pobjednička ideja osvaja 10.000 kn, a nagradu u cijelosti osigurava Istarska razvojna agencija. Sponzor projekta Startup akademija je Zagrebačka banka.

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije dobivate certifikat o akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja.

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Startup akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Startup akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.

NOVA KREDITNA LINIJA - PODUZETNIK IŽ 2020.

16.10.2020.

Istarska županija, istarski gradovi i Istarska razvojna agencija sklopile su sporazum o provedbi nove kreditne linije „Poduzetnik Istarska županija 2020.“ za istarske male i srednje poduzetnike, obrtnike i zadruge ukupnog kreditnog potencijala 385 milijuna kuna.

Ugovori su sklopljeni s osam poslovnih banaka koje su temeljem javnog poziva iskazale interes, a to su:

 • Erste banka,
 • Hrvatska poštanska banka,
 • Istarska kreditna banka Umag,
 • OTP banka,
 • Privredna banka Zagreb,
 • Raiffeisen banka,
 • Zagrebačka banka,
 • Addiko banka te
 • Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Prema sklopljenim ugovorima, predmetna kreditna linija osigurava zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima i zadrugama najpovoljnije kamate na tržištu. U nastavku se nalazi dokumentacija s uputama za podnositelje zahtjeva te poveznica na Zahtjev za poduzetnički kredit. Prije popunjavanja zahtjeva molimo Vas da detaljno proučite upute te da pripremite svu potrebnu dokumentaciju iz sekcije br. 6 zahtjeva (popis potrebne dokumentacije nalazi se u uputama). 

UPUTE ZA ISPUNJAVANJE

JAVNI POZIV

PROGRAM KREDITIRANJA PODUZETNIKA

ZAHTJEV ZA PODUZETNIČKI KREDIT

Za sva pitanja, obratite se na sljedeće kontakte:

MR.SC. EDO CETINA
STRUČNI SAVJETNIK

+385 52 381 900
edo.cetina@ida.hr

FILIP ŠETIĆ
STRUČNI SURADNIK

+385 52 381 900
filip.setic@ida.hr

ANDI KALČIĆ
SURADNIK

+385 52 381 900
andi.kalcic@ida.hr

Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu

07.10.2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je raspisao Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu fizičkim osobama građanima - registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

TEKST JAVNOG POZIVA

IZJAVE

Detalji o Javnom pozivu su dostupni na sljedećem linku: https://www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/

48-satno online natjecanje COOPAthon

06.10.2020.

STEP RI, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, je otvorio prijave za online COOPAthon, odnosno virtualno natjecanje u trajanju od 48 sati orijentirano na razvijanje društveno korisnih ideja.

Što je online COOPAthon?
Online COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje tijekom kojeg će se razvijati i razrađivati ideje iz ovih područja/tema:
•Svijet bez siromaštva,
•Zdravlje i blagostanje,
•Kvalitetno obrazovanje,
•Dostojanstven rad i ekonomski rast,
•Mir, pravda i snažne institucije

Kome je COOPAthon namijenjen?
Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne. Ukoliko imate ideju ona mora biti iz jedne od prethodno navedenih tema/područja.
Prijaviti se možete sami ili u timu. Ukoliko nemate tim, STEP RI će se pobrinuti da vas spoji s pojedincima s kojima dijelite interese.

Što vas očekuje?
COOPAthon kreće u petak, 23.10. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.
COOPAthon završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Natjecanje će biti otvoreno za javnost.
Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Što dobivaš sudjelovanjem u programu?

•Mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća),
•Sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem vas očekuje natjecanje s pobjednicima drugog COOPAthona koji će se održati početkom 2021. godine.

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021.
O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri.

Postupak prijave
Prijave su otvorene od 5. do 19.10. do 12h, a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice na: https://forms.gle/vrrrRowchtaD3XbK7. Broj mjesta je ograničen.

Detalji su dostupni na linku: https://www.step.uniri.hr/event/webinar/coopathon
 

Natječaj za učeničke i studentske stipendije

01.10.2020.

Obavještavamo sve učenike i studente da je dana 30. rujna 2020. godine gradonačelnik Grada Buzeta raspisao Natječaj za dodjelu stipendija za obrazovanje za školsku/akademsku 2020./2021. godinu (KLASA: 602-01/20-01/15, 2106/01-03-01-20-3).

Prijave za dodjelu stipendije, zajedno s pripadajućim prilozima, podnose se  u roku od 1. listopada do 16. listopada 2020. godine.

Prijava s traženim prilozima dostavlja se osobno, putem pošte na adresu: Grad Buzet, 2. istarske brigade 11, 52420 Buzet ili elektroničkim putem na web stranici: http://grad.buzet.hr/stipendije.

Zelena čistka 2020. u sklopu World Cleanup Day-a

16.09.2020.

Poštovani/e,

zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša - Zelena čistka 2020 u sklopu World Cleanup Day-a 19. rujna 2020.

Zelena čistka je zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se u Lijepoj našoj održava već devetu godinu zaredom. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro.

Prateći trenutni razvoj situacije vezane uz korona virus te poduzete mjere zaštite stanovništva donesene s ciljem sprječavanja širenja virusa ove godine predlažemo, sukladno mogućnostima održavanje akcija čišćenja, sljedeće alternativne aktivnosti:

1. INDIVIDUALNO ČIŠĆENJE, PLOGGING (19. rujna – 28. rujna 2020.):

•             Individualno čišćenje i čišćenje u manjim grupama

•             "Plogging" - skandinavska tjelovježba koja uključuje skupljanje smeća dok se trči. Naziv dolazi od kombinacije švedske riječi "plocka upp", u prijevodu "podići", i riječi "jogging", odnosno trčanje.

Pozivamo sve građane grada Buzeta da sakupljajući smeće prilikom šetnje, trčanja ili druge rekreacije u prirodi doprinesu akciji Zelena čistka 2020. Vaš će se trud evidentirati u bazi sudionika Zelene čistke 2020. koju po završetku akcije podnosimo glavnom organizatoru za područje Hrvatske, udruzi Žmergo.

2. DIGITALNO ČIŠĆENJE (cijelo vrijeme)

Preko polovice stanovništva na Zemlji koristi internet i oblake. Vrlo često nismo ni svjesni da korištenjem oblaka stvaramo virtualni “otpad” zbog kojeg se povećavaju emisije CO2 koje su usporedive s emisijama svjetske zrakoplovne industrije.

Kako se uključiti u kampanju Zelena čistka aktivnostima digitalnog čišćenja:

•             obrisati nepotrebne online dokumente, stare e-poruke, nekorištene aplikacije, duplikate i mutne fotografije i videozapise koji ispunjavaju uređaje za pohranu, virtualne “oblake” i druge online platforme

•             odjaviti pretplatu nepotrebnih mailing lista

•             registrirati rezultate svog digitalnog čišćenja na mrežnoj stranici: https://digital.worldcleanupday.org/

Program Subotine 2020

07.09.2020.

Iako u puno skromnijem i epidemiološki prihvatljivom obliku, od ovog petka u Buzetu kreću programi obilježavanja Dana Grada Buzeta - Subotine 2020.

Ovogodišnji zabavni program sastavljen je od niza glazbeno-zabavnih priredbi koji će se održavati u krugu buzetskih ugostiteljskih objekata. U petak je program prilagođen mlađoj publici, dok se u subotu navečer priremaju svirke buzetskih izvođača na nekoliko lokacija.

Iako, zbog epidemioloških razloga, Subotine po starinski ove godine neće biti, tradicija sajma u Starog gradu Buzetu se nastavlja putem programa "Samanj u Storen grode". Sajam u buzetskoj starogradskoj jezgri odvijat će se od Lopara (Šetališta V. Gortana) pa do Trga Vela šterna, a uključit će domaću ponudu buzetskih oštarija (Melody, Vela vrata, Stara oštarija, Sandy, Sv. Ivan), merkat s bogatom ponudom buzetskih trgovaca i glazbu tradicijskih gunjaca.

Javni poziv - potpore za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu

01.09.2020.

Na temelju Zaključka o prihvaćanju Programa poticanja razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu i objavi Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu (KLASA: 402-01/20-01/13 URBROJ: 2163/1-01/11-20-02, od 25. kolovoza 2020. godine) Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije provodi Program poticanja razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu i objavljuje

JAVNI POZIV

ZA DODJELU POTPORA ZA POTICANJE RAZVOJA PODUZETNIŠTVA U ISTARSKOJ ŽUPANIJI ZA 2020. GODINU

JAVNI POZIV (pdf) - cijeli sadržaj

Prijave na Javni poziv podnose se Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo isključivo putem on line sustava Istarske županije, kojem se pristupa putem poveznice: http://javne-potrebe.istra-istria.hr

Korisničke upute za ispunjavanje on line prijave.

Detalje o javnom pozivu možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.istra-istria.hr/index.php?id=6456

Festival Encijan 28. i 29. kolovoza 2020.

26.08.2020.

U sklopu projekta KAŠTELIR održat će se on line Festival Encijan, koji ima za cilj promovirati Ćićariju i sve njezine ljepote s posebnim naglaskom na važnosti ljekovite biljke encijan te poticanju lokalnog stanovništva na njezin uzgoj, ali i uzgoj drugih zaštićenih biljak. Na samom grbu Općine Lanišće, koja zajedno s Istarskom županijom organizira festival, nalazi se upravo biljka encijan te će se kroz Festival Encijan, stanovnike, a i širu publiku, osvijestiti o njezinom značaju.

Sukladno situaciji uzrokovanom COVID-19 virusom, u cilju poštivanja svih epidemioloških mjera, Festival Encijan održat će se u dvije edicije po dva dana, gdje će se prva edicija festivala održati 28. i 29. kolovoza isključivo online, putem Facebook stranice Projekta Kaštelir (https://www.facebook.com/kastelir.interregsihr/). Obje edicije obuhvatit će različite aktivnosti: obrazovne aktivnosti, promociju domaće kuhinje i drugih proizvoda u suradnji s lokalnim ponuđačima, obrtnicima te društvenim poduzećima, promociju bogatstva kulturne baštine gradina, života u njima te botaniku i etnobotaniku projektnog područja.

U sklopu prve edicije Festivala održat će se niz online predavanja i radionica: Život na gradinama, Botanika i etnobotanika, Kulinarska radionica, Ljekovito bilje i njegovo korištenje, Ekološka poljoprivreda/travarstvo, Radionice: obrti.

Dio edukativnog programa održat će se uživo putem ZOOM aplikacije, a potom kroz video prezentacije. Tijekom 30 minutnog ZOOM-a predavači će predstaviti svoju radionicu koja će zatim uslijediti kroz video snimak. U ZOOM javljanja uključiti se može prema sljedećem rasporedu:

28.08.2020. PETAK

11:00   Život na gradinama,  Mario Zaccaria - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJEucuitpjouG9U-DfVmmHRV3XufUrQu6XsR 

13:30   Obrti i tradicija Ćićarije - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJEvd-uhrjIqHNPWY1KsRdWOWt2270o9vYsl 

16:00  Hrana od divljih plodova, Pino Kuhar  - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJcucempqzIjEtNSuuXeP36xy8cV0C_eipV8

18:30 Ljekovito bilje i njegovo korištenje, upoznavanje,  Hrvoje Krivošić - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJUrd-uvqzMvHdMRDtgi5McfjlQ6Y8JIqWDy

 29.08.2020. SUBOTA

11:30  Ekološka poljoprivreda/travarstvo, Ivan Mihovilović - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJ0vf-CupzwoHdfy75vbizBn1H9wJMl__hHx 

14:00 Ljekovito bilje i njegovo korištenje, primjena,  Hrvoje Krivošić - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJwsceqtqjsuHNEczhvoAZ7bPPVutMCp9V3H 

16:30 Radionica: Hrana od divljih plodova - ZOOM NAJAVA https://zoom.us/meeting/register/tJEtde6vrzIuG9HeoAxn7Bg5xLg4EJZ3rwzy 

Festival Encijan dio je projekta “Prapovijesne gradine i etnobotanika za održivi turizam i ruralni razvoj – od Krasa (preko Brkina, Ćićarije i Istre) do Kvarnera” akronima Kaštelir koji se aktivno provodi od 1. listopada 2018. godine. Središnja nit projekta su ostaci gradina (kaštelira), zanemarene kulturne baštine koja potječe još iz prapovijesnog razdoblja - brončanog i željeznog doba (2. i 1. tisućljeća pr. Kr.).

Iznenađujuća gustoća gradina na širem području Primorske, Istre i Kvarnera je dokaz zajedničkih prirodnih vrijednosti i zajedničke povijesti i homogenosti tog područja u prapovijesti. Zarastanjem gradina, iseljavanjem lokalnog stanovništva, gubitkom tradicije i povezanosti sa drevnom prošlošću, izgubilo se i znanje o biljkama koje su u ono vrijeme rasle na tom području te o njihovom korištenju.

Glavni cilj projekta je aktivno očuvanje baštine gradina preko njihovog vrednovanja, zaštite, revitalizacije i promocije, upotrebom neinvazivnih pristupa temeljenih na suvremenoj informacijsko - komunikacijskoj tehnologiji. Projektom se želi predstaviti tadašnji način života – kroz tradicionalnu upotrebu samoniklog bilja (etnobotanika) i uzgoj starih sorti biljaka (botanika i etnobotanika), oživjeti drevnu povezanost ljudi s biljkama te uključiti prirodnu i kulturnu baštinu u inovativnu i održivu turističku ponudu. Baština će u skladu sa modernim vremenom biti predstavljena na način na koji će služiti održivom prekograničnom turizmu, ruralnom razvoju i održivom upravljanju okolišem.

Projekt KAŠTELIR sufinancira EFRR u okviru programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

LETAK

Buzz@teen 2020

20.08.2020.

Program "Buzz@teen" održat će se od četvrtka 20. kolovoza do nedjelje 23. kolovoza. Niz poslastica za mlađi uzrast bit će otvoren animiranim filmom "Raggie", o djevojčici čija krpena lutka oživi. Pozornost će izazvati i talijanski naslov "Moj brat lovi dinosaure". Film o dječaku, koji se srami svog mlađeg brata s Downovim sindromom, osvojio je Nagradu mlade publike Europske filmske akademije. Djeca će doći na svoje i filmom "Rocca mijenja svijet" o nekonvencionalnoj 11-godišnjakinji nalik na modernu Pipi Dugu Čarapu, koja živi s vjevericom. "Putovanje jednog princa" prekrasna je animacija koja u Buzet stiže s međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Još jedna animirana poslastica je "Pazi na čarobnjaka", avantura o dječaku Terryju koji zaluta u neobično kraljevstvo.

Švedski film "Faunutland i izgubljena čarolija" prati djevojčicu koja jedina može spasiti čarobnu zemlju punu čudesnih stvorenja. Nespretni dječak koji se želi dokazati, glavni je, pak, lik filma "Odbrojavanje do kaosa". Tu je i niz kratkih filmova za mlađe, a Buzet će i ove godine posjetiti Profesor Baltazar. Najbolji film programa ponovno će izabrati festivalski žiri mladih. 

Starija publika uživat će u atrakcijama iz ovogodišnjeg motovunskog programa. Na programu je "Ajvar", srpski kino hit o raspadu jedne ljubavi, zatim argentinski napeti pljačkaški film "Veličanstveni gubitnici", te prošlogodišnja makedonska uspješnica "Bog postoji, njeno ime je Petrunija". Publiku će zabaviti, a možda i zabrinuti "Selfie", francuski hit o modernom društvu u raljama pretjeranog korištenja tehnologije.

Zbog smanjenog kapaciteta gledališta uvode se dvije popodnevne projekcije u kinu Muzej – u 16 i 18 sati, dok će se večernje projekcije održavati u Kapetanovom kinu i kinu Pjacalet u 21 sat. Popodnevne projekcije su besplatne, a ulaznice se podižu na blagajni, dok se karte za večernje projekcije prodaju po cijeni od 20 kuna na blagajni jedan sat prije početka projekcije. Sve projekcije održat će se uz maksimalne mjere opreza sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Javni poziv za ugostitelje_organizacija programa u sklopu Dana Grada Buzeta

17.08.2020.

Uslijed nastale epidemije koronavirusa COVID-19 od strane Stožera civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donesene su odluke i mjere zaštite od širenja bolesti, preporuke o ograničenju broja osoba u javnim okupljanjima, osiguravanju općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja. Stoga, s obzirom na donesene mjere, ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Buzeta odnosno programi Subotine i Subotine po starinski neće biti organizirani na tradicionalni način.

U želji da se ovogodišnja Subotina ipak obilježi u epidemiološki prihvatljivim uvjetima, Grad Buzet će dio sredstava planiranih za organizaciju Subotine 2020., putem javnog poziva, buzetskim ugostiteljskim objektima smještenima na području užeg centra grada, dodijeliti nepovratnu potporu za organizaciju kulturnog, zabavnog ili drugog prigodnog programa dana  11. i 12. rujna 2020. godine. Želja nam je na taj način pomoći našim ugostiteljima koji su također ove godine značajno osjetili posljedice navedenih mjera, a našim sugrađanima osigurati primjeren zabavni program, kako dan našega grada ne bi ostao u potpunosti neobilježen.

Rok za podnošenje Prijave za dodjelu potpore je zaključno do 24. kolovoza 2020. godine u 12.00 sati.

JAVNI POZIV za dodjelu potpora ugostiteljima grada Buzeta za organizaciju prigodnih programa obilježavanja Dana Grada Buzeta u 2020. godini

OBRAZAC PRIJAVE na javni poziv

IZJAVA O POOTPORAMA MALE VRIJEDNOSTI

SKUPNA IZJAVA

Buzet nagrađuje svoje TOP studente

21.07.2020.

Temeljem Zaključka o dodjeli nagradne stipendije studentima koji su tijekom studija ostvarili iznimne rezultate (KLASA: 602-01/20-01/12, URBROJ: 2106/01-03-01-20-1 od 21. srpnja 2020. godine), gradonačelnik Grada Buzeta dana 21. srpnja 2020. godine objavljuje   

JAVNI POZIV za dodjelu nagradne stipendije za studente koji su tijekom studija ostvarili iznimne rezultate

 

Više informacija i prijavu možete pronaći na slijedećoj poveznici

Obavijest vinogradarima !

21.07.2020.

Sukladno Naredbi o poduzimanju mjera za sprečavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze ( NN 48/2018 ), potrebno je izvršiti drugo tretiranje protiv američkog cvrčka (Scaphoideus titanus), prenositelja (vektora) zlatne žutice vinove loze (Grapevine flavescens doree) u demarkiranom području za sve one koji to još do sada nisu obavili.

Posjednici vinograda  u demarkiranom području obvezni su pratiti prisutnost američkog cvrčka postavljanjem žutih ljepljivih ploča u svoje nasade, pratiti simptome bolesti te provoditi mjere zaštite.

Demarkirano područje  obuhvaća zaraženo područje (žarište) širine 1km od mjesta gdje je utvrđena prisutnost zlatne žutice vinove loze i sigurnosno područje širine 5 km od granice zaraženog područja.

Za suzbijanje američkog cvrčka registrirani su slijedeći insekticidi: Avaunt, Decis 2,5 EC, Sumialfa 5 FL, Cythrin Max te ekološki insekticid Abanto, Piretro Natura i Asset Fiv.

Radi zaštite pčela tretiranje obavljati kad pčele ne lete (večernji sati), a prije toga potrebno je pokositi cvjetni porast!

Sredstva za zaštitu bilja koristiti prema navedenoj uputi!

Nakon tretiranja popuniti evidencijsku listu o uporabi SZB !

Vinogradare također upozoravamo da se u zaštiti vinograda smiju koristiti samo registrirana sredstva za zaštitu bilja (SZB).

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Izmjena biračkih mjesta na području Grada Buzeta

18.06.2020.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Buzeta, koji su u ožujku odgođeni, održat će se u nedjelju 5. srpnja 2020. godine, istodobno s Izborima za zastupnike u Hrvatski sabor. 

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19 i preporuka HZJZ o održavanju izbora, Izborno povjerenstvo za izbor članova vijeća mjesnih odbora donijelo je novo Rješenje o određivanju biračkih mjesta, u kojem se mijenjaju mjesta održavanja izbora u sljedećim biračkim mjestima:

 • Biračko mjesto br. 2 - BUZET - ZAPAD:

Adresa održavanja: Narodni dom, II istarske brigade 2, Buzet (1. kat)

za birače s prebivalištem u BUZET: 1.MAJA 6-24 (PARNI), 1.MAJA 5-25 (NEPARNI), AUGUSTINA VIVODE, FRANA FLEGA, GORIČICA, HULETI, IVANA SANCINA, MALA HUBA, MANDALENIĆI, SRNEGLA, STJEPANA KONZULA, ŠAKORI, TRG FONTANA, VERONA

 • Biračko mjesto br. 3 - BUZET - STARI GRAD:

Adresa održavanja: Zavičajni muzej Buzet, Rašporskih kapetana 5, Buzet

za birače s prebivalištem u: BUZET: 1.MAJA 2-4 (PARNI), 1.MAJA 1-3 (NEPARNI), 9.SEPTEMBRA, EDE NEMARNIKA, JOAKIMA RAKOVCA, JOSIPA IVANČIĆA, MALA VRATA, MATIJE GUPCA, MATKA TRINAJSTIĆA, MILANA SIROTIĆA, PETRA FLEGA, PINA BUDIČINA, RAŠPORSKIH KAPETANA, ROMANA FLORIDANA, SVETOG JURJA, ŠET.VLADIMIRA GORTANA, TITOV TRG, TRG JOSIPA FABIJANČIĆA, TRG MATKA LAGINJE, TRG VELA ŠTERNA

 • Biračko mjesto br. 16 - VRH:

Adresa održavanja: Društveni dom Vrh, Vrh 46/5, Vrh

za birače s prebivalištem u: BARUŠIĆI: BARUŠIĆI, GREGORIĆI, LUSKIĆI, KLARIĆI: DOBROVA, DOL, KLARIĆI, ŠIMIĆI, MARČENEGLA: MARČENEGLA, MARČENEŠKO POLJE, SLADETIJA, MEDVEJE: MEDVEJE, NEGNAR: KIJEKA, NEGNAR, PALADINI: PALADINI, SENJ: MATIŠKO, SENJ, VRH: VRH, ŠĆULCI:  ŠĆULCI

Ostala biračka mjesta na području Grada Buzeta ostaju na uobičajenim lokacijama, a njihov popis dostupan je na sljedećoj poveznici:

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA - Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Buzeta

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA - Izbori zastupnika u Hrvatski sabor

Natječaj za prijam u službu - viši stručni suradnik za financije i knjigovodstvo

17.06.2020.

Na temelju članka 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“, broj 86/08; 61/11; 04/18. i 112/19.) u daljnjem tekstu Zakon), članka 21.Pravilnika o unutarnjem redu gradske uprave („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/17. i 7/19.), točke II. Plana prijma u službu u upravnim tijelima Grada Buzeta za 2020. godinu („Službene novine Grada Buzeta“, broj 1/2020.), te suglasnosti za raspisivanjem Natječaja za prijem u službu na neodređeno vrijeme od strane gradonačelnika Grada Buzeta (KLASA: 112-01/20-01/3, URBROJ: 2106/01-03/01-20-2 od dana 12. lipnja 2020. godine), pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Buzeta raspisuje 

NATJEČAJ

za prijam u službu službenika/službenice na neodređeno vrijeme u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Buzeta

- VIŠI STRUČNI SURADNIK ZA FINANCIJE I KNJIGOVODSTVO

1 izvršitelj/izvršiteljica

 

Raspisuje se natječaj za prijam u službu na neodređeno vrijeme u Grad Buzet, Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo Grada Buzeta, za radno mjesto:

VIŠI STRUČNI SURADNIK ZA FINANCIJE I KNJIGOVODSTVO - 1 izvršitelj/izvršiteljica

 

Stručni i drugi uvjeti:

 • magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke,
 • najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
 • položen državni stručni ispit,
 • dobro poznavanje najmanje jednog stranog jezika,
 • dobro poznavanje rada na računalu.


 

Sukladno članku 14. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju („Narodne novine“ br. 107/07. i 118/12.) stručne uvjete ispunjava i osoba koja je po ranijim propisima stekla visoku stručnu spremu odgovarajuće struke.

Osim navedenih posebnih uvjeta, kandidati / kandidatkinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu utvrđene člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima), a za njihov prijam u službu ne smiju postojati zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spola. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, neovisno jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Ako kandidat ostvaruje pravo na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan/dužna je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kandidatkinje samo pod jednakim uvjetima. 

Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz iz kojeg je vidljivo na koji način je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (ugovor, rješenje, odluka i slično), te dokaz da je nezaposlen (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje). Pod jednakim uvjetima podrazumijeva se da ako na kraju provedenoga pisanog testiranja kandidata i provedenog intervjua s istima, kandidati koji su po rang-listi ostvarili najveći i isti broj ukupnih bodova, prednost pri zapošljavanju ima onaj kandidat koji se u svojoj prijavi pozvao na to pravo i isto dokazao s dokazima.

U prijavi na natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona te po mogućnosti adresa elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

 

Prijavi na natječaj potrebno je priložiti sljedeće:

 • životopis,
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice ili domovnice),
 • diplomu kojom se potvrđuje ispunjenje uvjeta stupnja obrazovanja (stručna sprema) i struke određenih ovim natječajem (preslika),
 • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranima u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
 • dokaz o radnom iskustvu za koje se traži odgovarajuće stručno znanje i struka (preslika rješenja o rasporedu, ugovora o radu ili potvrda poslodavca koja mora sadržavati vrstu poslova koje je kandidat obavljao, vrstu stručne spreme za te poslove i vremensko razdoblje u kojim ih je obavljao), u ukupnom trajanju od najmanje 1 godine.
 • uvjerenje o položenom državnom stručnom ispitu,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ili da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo iz članka 15. Zakona (ne starije od 6 mjeseca),
 • dokaz o poznavanju rada na računalu ( preslika svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz kojeg je vidljivo da je uspješno položen predmet informatike, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz kojeg je vidljivo da je uspješno završen tečaj u čijem je programu obuhvaćen rad na računalu, ili vlastoručno potpisana  izjava o poznavanju rada na računalu),
 • dokaz o poznavanju stranog jezika (presliku svjedodžbe odgovarajućeg razreda srednje, više škole ili fakulteta iz kojeg je vidljivo da je uspješno položen predmet iz stranog jezika, ili presliku potvrde ovlaštenog organizatora tečaja iz kojeg je vidljivo da je uspješno završen tečaj stranog jezika, ili vlastoručno potpisana izjava o poznavanju određenog stranog jezika),
 • vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju zapreke za prijem u službu iz članka 15. i 16. ZSN-a (izjavu nije potrebno ovjeravati).

 

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik.

Osoba koja ispunjava sve navedene uvjete, a nema položen državni stručni ispit, može biti primljena u službu, uz obvezu polaganja ispita u roku od jedne godine od prijma u službu. Okolnost da kandidat ima položen državni stručni ispit, ne daje mu prednost prilikom prijma u službu u odnosu na kandidata koji ispit nije položio.

Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima podrazumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

U službu se prima na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od 3 mjeseca, sukladno članku 26. ZSN-a.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati su izričito suglasni da Grad Buzet kao voditelj obrade osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka, samo u obimu i samo u svrhu provedbe oglasa, a sukladno odredbama Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679. od 27. travnja 2016. godine.

Urednom prijavom smatra se pisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju za prijem u službu.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na isti.

Kandidati koji ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja o tome će biti obaviješteni pisanim putem.

S kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete prijavljenim na natječaj provest će se testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju.

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja, smatra se da je povukao prijavu na natječaj za prijem u službu.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr.

Na službenoj internetskoj stranici www.buzet.hr i na oglasnoj ploči gradske uprave, Grada Buzeta bit će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Pisanu prijavu na javni natječaj s priloženim dokazima o ispunjavanju uvjeta podnosi se u roku od 10 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“, neposredno ili preporučenom pošiljkom, s naznakom: „Za natječaj - viši stručni suradnik za financije i knjigovodstvo'', na adresu: Grad Buzet, II. istarske brigade 11, 52420 Buzet. 

Natječaj će se objaviti u Narodnim novinama, na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web-stranici www.buzet.hr, te na oglasnoj ploči Grada Buzeta.

Za računanje roka mjerodavan je dan objave u Narodnim novinama.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.  

TEKST NATJEČAJA

OBAVIJEST I UPUTE O PROVEDBI NATJEČAJA

POZIV NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za javna priznanja Grada Buzeta za 2020. godinu

09.06.2020.

Odbor za javna priznanja Grada Buzeta (dalje: Odbor) na temelju članka 13. Odluke o javnim priznanjima Grada Buzeta («Službene novine Grada Buzeta», broj 3/11), dana 9. lipnja 2020. godine, objavljuje 

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za javna priznanja  Grada Buzeta za 2020. godinu

Grad Buzet dodjeljuje javna priznanja fizičkim i pravnim osobama radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos u javnom djelovanju od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada Buzeta, a osobito iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i umjetnosti, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.

 

Redovita javna priznanja Grada Buzeta su:

 • Zlatni grb Grada Buzeta,
 • Godišnja nagrada Grada Buzeta, te
 • Pohvalnica Grada Buzeta.

 

Javna priznanja Grada Buzeta koja se mogu dodijeliti za cjelokupno životno postignuće su:

 • Nagrada Grada Buzeta za životno djelo,
 • Proglašavanje počasnim građaninom Grada Buzeta.

 

            Odbor poziva sve ovlaštene predlagatelje (fizičke i pravne osobe s prebivalištem odnosno sjedištem na području Grada Buzeta, skupine građana, mjesni odbori, radna tijela, drugi neformalni organizacijski oblici udruženja građana na području Grada Buzeta, Gradonačelnika Grada Buzeta, zamjenicu gradonačelnika Grada Buzeta i Gradsko vijeće Grada Buzeta) da predlože kandidate za javna priznanja Grada Buzeta u 2020. godini.

Obrazloženi pisani prijedlozi zajedno s popratnim suglasnostima predloženog kandidata mogu se dostaviti Odboru na adresu:

 

Grad Buzet, Odbor za javna priznanja, 

„Prijedlog za dodjelu javnih priznanja“, 

 Buzet, II. Istarske brigade 11

odnosno na e-mail adresu: 

info@buzet.hr

najkasnije do 9. srpnja 2020. godine.

 

Tekst javnog poziva

Obrazac za prijedloge

Obrazac privole

Očitovanje o prihvaćanju kandidature

ODBOR ZA JAVNA PRIZNANJA  GRADA BUZETA

Država daje i do 70.000 kuna: Najavljene subvencije za kupnju automobila

09.06.2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem lipnja i početkom srpnja 2020. godine raspisat će natječaj za ovogodišnje sufinanciranje kupnje električnih vozila.

Najveći iznos koji će se moći dobiti za kupnju električnog automobila bit će 70.000 kuna.

Više informacija o iznosima ovisno o vrsti i vrijednosti vozila bit će dostupno neposredno prije natječaja. 

Poveznica: http://www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/

POSTANI POPISIVAČ POPISA POLJOPRIVREDE 2020.

05.06.2020.

PRIJAVE ZA POPISIVAČE OD 8. DO 15. LIPNJA 2020.

Dana 8. 6. 2020. kreće službena prijava za popisivače na web stranici Državnog zavoda za statistiku; www.popispoljoprivrede.hr
Prijava traje od 8. lipnja do 15. lipnja 2020.
Na web stranici www.dzs.hr će biti objavljen javni poziv i link na prijavu na stranicu www.popispoljoprivrede.hr.

POPIS POLJOPRIVREDE 2020.
Popis poljoprivrede 2020. opsežno je statističko istraživanje čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo.

U Republici Hrvatskoj provest će se Popis poljoprivrede u razdoblju od 14. rujna do 14. listopada 2020.

Kakvi će se podaci prikupljati?

Prikupljati će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Kada će podaci biti dostupni javnosti?

Državni zavod za statistiku će prve rezultate Popisa poljoprivrede objaviti do 30. studenoga 2020., a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021.

Tko će koristiti podatke?

Namjera je dobiti što preciznije podatke o hrvatskoj poljoprivredi i utvrditi važnost ove djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo. Dobiveni podaci bit će pokazatelj preko kojeg će državna i lokalna vlast moći točnije definirati probleme poljoprivredne djelatnosti i u skladu s tim planirati i donositi odgovarajuće odluke i pružiti odgovarajuću potporu za njezin razvoj.

PLAKAT - popis poljoprivrede 2020.

Obavijest o održavanju akcije skupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

02.06.2020.

Akcija skupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja proizvođača iz Udruge CROCPA održat će se na lokaciji: Poslovni prostor Parka d.o.o., Most 25 (u blizini parkirališta CIMOS), Buzet, dana 17.06.2020.  u periodu od 09.00 – 10.30 h.

 

                                                                                                                                                                                                               

Prezentacija besplatnih usluga Europske poduzetničke mreže EEN

01.06.2020.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci dana 09.06.2020. održava online prezentaciju besplatnih usluga Europske poduzetničke mreže EEN.

Europska poduzetnička mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe i svijeta te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske unije i jedinstvenog europskog tržišta. To znači da putem EEN mreže poduzetnici mogu na kvalitetan, jeftin i jednostavan način potražiti poslovne partnere za plasman svojih proizvoda, usluga, znanja i tehnologije u svim zemljama Europe, ali i na svim ostalim većim tržištima u svijetu. Uz partnere za distribuciju, mogu potražiti i partnere za zajednički nastup na trećim tržištima, dobavljače sirovina, tehnologije i opreme te partnere za EU projekte.

Više informacija o samom događaju i o načinu prijave putem stranice https://www.step.uniri.hr/event/europska-poduzetnicka-mreza-een/ .

Prijave su otvorene do 08.06.2020.

Energetska obnova obiteljskih kuća

28.05.2020.

Na sjednici Vlade u četvrtak 14. svibnja 2020. godine prihvaćene su Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Za energetsku obnovu obiteljskih kuća građani će se moći prijaviti krajem ljeta.

Program energetske obnove Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pripremilo je ranije, ali cijeli postupak odgođen je zbog koronavirusa.

Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća raspisat će i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Poziv bi trebao biti objavljen u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama. 

U pozivu će detaljno biti navedeni svi uvjeti i dokumentacija za prijavu.


Mjere energetske obnove

 • povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora: 
 1. energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu); 
 2. zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom; 
 • cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sljedećih sustava za korištenje OIE: 
 1. sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima; 
 2. sustavi na drvnu sječku/pelete; 
 3. dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda; 
 4. fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju. 

Detaljniji tehnički uvjeti propisat će se u samom tekstu javnog poziva. 

Dokumentacija za prijavu 

Detaljan sadržaj dokumentacije potrebne za prijavu na poziv bit će također propisan u samom tekstu javnog poziva dok obavezna dokumentacija za prijavu minimalno uključuje: 

 • Energetski certifikat i Izvješće o energetskom pregledu prije energetske obnove te detaljnu ponudu opreme i radova. Navedenim dokumentima potvrđuje se zadovoljavanje tehničkih uvjeta propisanih u javnom pozivu; 
 • U slučaju ugradnje fotonaponskih sustava, potreban je glavni projekt, u skladu s Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima (Narodne novine, br.112/17,34/18,36/19 i 98/19); 
 • U slučaju prijave obiteljske kuće koja je dio zaštićene kulturno-povjesne cjeline potrebno je odobrenje nadležnog tijela državne uprave za zaštitu spomenika kulture i prirode
 • Fotodokumentaciju postojećeg stanja; 
 • Dokaze o prebivalištu, vlasništvu i zakonitosti građevine – vrste ovih dokaza detaljno se raspisuju u javnom pozivu.

Više informacija o energetskoj obnovi obiteljskih kuća možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/8324

Uredovanje gradske uprave Grada Buzeta od 18. svibnja 2020. – preporuke i upute

15.05.2020.

Nakon što je u okviru epidemioloških mjera s ciljem sprječavanja koronavirusa i bolesti COVID-19 gradska uprava Grada Buzeta privremeno uredovala u ograničenim uvjetima, te je kontakt sa službenicima gradske uprave bio moguć isključivo putem telefona, pošte ili elektroničke pošte (e-maila), od ponedjeljka 18. svibnja 2020. stranke će u slučaju opravdane potrebe ponovo moći ostvariti neposredni kontakt s nadležnim službenikom / službenicom. Međutim, kad god je to moguće, komunikacija i pružanje tražene usluge odnosno informacije provest će se putem telefona, e-maila ili drugim elektronskim načinom komunikacije.

Slijedom navedenog obavještavamo sve građane da se stranke primaju isključivo uz prethodnu najavu u dogovoru s nadležnim službenikom/službenicom i u unaprijed dogovorenom terminu   putem telefona( 052/662-726) /e-maila info@buzet.hr 

Ulaz u prostorije gradske uprave, kao i sva pritom ostvarena komunikacija, odvijat će se u skladu s preporukama i uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Stranke imaju obvezu nošenja maske za lice  i dužne su pridržavati se propisanih uputa o čistoći i dezinfekciji.

Osobama u samoizolaciji te osobama čija je tjelesna temperatura viša od 37,2°C nije dozvoljen ulaz u zgradu gradske uprave, već sve informacije mogu dobiti telefonom ili putem maila.

Početak rada vrtića u posebnim uvjetima

08.05.2020.

U sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera izdanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje omogućavaju rad predškolskih ustanova, početak zbrinjavanja djece planira se od ponedjeljaka, 11. svibnja 2020. godine.

Zbrinjavanje one djece za koju su se roditelji izjasnili telefonskim putem tijekom ovog tjedna, organizirati će se rad sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo 29. travnja 2020. godine te u razdoblju od 11. do 22. svibnja 2020. godine.

Obavještavamo roditelje čija će djeca krenuti 11. svibnja 2020. godine u vrtić da ispune Izjavu ( koju mogu preuzeti i na mrežnoj stranici Vrtića) i do subote, 9.svibnja 2020. godine do 20:00 sati ubace u sandučić na glavnom ulazu u vrtić.

Podsjećamo da se prema preporuci Stožera dovođenje djeteta u vrtić preporuča u iznimnim situacijama ukoliko roditelji imaju obavezu raditi, a poslodavci nisu omogućili niti jednom roditelju rad od kuće ili na drugi način.

Izjava roditelja, upute, protokol postupanja i ostale informacije o radu vrtića u posebnim uvjetima dostupni su na sljedećem linku:

https://www.grdelin-buzet.hr/pocetak-rada-vrtica-u-posebnim-uvjetima/

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je nacionalnu internet tržnicu – Tržnica.hr

05.05.2020.

Tržnica.hr je nacionalna internet tržnica domaćih proizvoda, koja na jednom mjestu omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda s njiva, farmi i ribarica iz cijele Hrvatske.

Poljoprivredni proizvođači na ovaj način dobivaju mjesto za besplatan plasman i brzu prodaju svojih vrijednih proizvoda, a kupci provjerenu lokaciju s jedinstvenim pregledom i najvećim izborom hrane visoke kvalitete, željene svježine i očuvane tradicije.

Kupujmo na Tržnica.hr i podržimo domaće poljoprivrednike i ribare! Svakom kupnjom stvaramo snažan i raznovrstan hrvatski lanac hrane.

Nacionalnoj internet tržnici možete pristupiti putem linka: https://ruralnirazvoj.hr/ministarstvo-poljoprivrede-pokrenulo-je-nacionalnu-internet-trznicu-trznica-hr/

120 milijuna kuna za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

30.04.2020.

Dohodak od poljoprivrednih djelatnosti stanovništvo ruralnih područja nadopunjuje dohotkom od nepoljoprivrednih djelatnosti i ostaje živjeti i raditi u ruralnim krajevima. Ministarstvo poljoprivrede podupire nastojanja daljnjeg razvoja gospodarskih aktivnosti poljoprivrednih gospodarstava i izvan uobičajenih poljoprivrednih aktivnosti, a u cilju očuvanja postojećih radnih mjesta u ruralnim područjima i stvaranja preduvjeta za nova radna mjesta, održivi razvoj ruralnih područja i, u konačnici, smanjenje depopulacije. Sredstvima Programa ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede daje potporu upravo takvim investicijama i to do 70 % ukupno prihvatljivih troškova ulaganja.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 eura i koji ovim ulaganjima razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a po projektu se financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500,00 eura, a najviši 200.000,00 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 120.000.000,00 kuna.

Prihvatljiva su ulaganja u jedan od sektora:

a) prerada i/ili marketing i/ili izravne prodaje proizvoda, marketing se mora odnositi na predmet prerade, gdje izlazni proizvod ne smije bit proizvod iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju Europske unije

b) usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati:

– usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,

– usluge u društvenim djelatnostima i

– intelektualne usluge

c) tradicijskih i umjetničkih obrta,

d) turizma u ruralnom području.

Prijave na natječaj za operaciju 6.4.1. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će u razdoblju od 28. svibnja 2020. godine do 28. srpnja 2020. godine.

Dokumentaciju možete preuzeti na poveznici: https://ruralnirazvoj.hr/natjecaj-za-provedba-tipu-operacije-6-4-1-razvoj-nepoljoprivrednih-djelatnosti-u-ruralnim-podrucjima/

Grad Buzet donio mjere za rasterećenje poduzetnika

26.04.2020.

Gradsko vijeće Grada Buzeta ja na 28. sjednici održanoj 22. travnja 2020. godine, zbog novonastalih i nepredviđenih okolnosti uslijed pojave koronavirusa COVID-19, usvojilo novi set odluka o nizu mjera pomoći buzetskim gospodarstvenicima. 
Radi ublažavanja negativnih gospodarskih posljedica uzrokovanih epidemijom odobrava se za 100% smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Buzeta, počevši od mjeseca ožujka 2020. pa do ukidanja mjera zabrane i ograničenja za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja
navedenih u Odluci Županijskog stožera civilne zaštite od 14.03.2020. godine te Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja stožera civilne zaštite RH od
19.03.2020. godine. Svim ostalim poduzetnicima (zakupnicima), smanjuje se zakupnina poslovnog prostora za 50 % do kraja mjera navedenih u prethodnom stavku, a ukoliko mjere prestanu važiti prije kraja mjeseca onda odluka važi do kraja tog mjeseca. Za ostavrivanje prava iz ovih odluka poduzetnici ne koraju podnossiti nikakve zahtjeve, već će im gradske službe narednih dana dostaviti obavijesti i izmjenjena rješenja.
Slijedom okolnosti poduzetnici koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja oslobađaju se plaćanja komunalne naknade
do kraja navedenih mjera, a ukoliko mjere prestanu važiti prije kraja mjeseca onda odluka važi do kraja tog mjeseca.
Poduzetnicima u proizvodnim djelatnostima odgađa se plaćanje komunalne naknade na tri mjeseca (ožujak, travanj i svibanj) sa dospijećem komunalne naknade na dan 31.7, 31.8 i 30.09. 
Gradsko vijeće još je ranije donijelo odluku da se svim obveznicima kojima je utvrđena obveza plaćanja komunalnog doprinosa temeljem izdanih rješenja za komunalni doprinos od 01. ožujka do normalizacije poslovanja i obustave svih mjera zabrane odobrava se obročno, beskamatno plaćanje komunalnog doprinosa na rok do najviše 6 mjeseci. Isto tako svim obveznicima obustavljeno je plaćanje spomeničke rente. Za sve obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na
području Grada Buzeta, odgađa se rok dospijeća plaćanja porezne obveze za tri mjeseca.
Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić, donio je također odluku o oslobađanju od plaćanja dječjeg vrtića i produženog boravka u Osnovnoj školi za vrijeme trajanja mjera za sve polaznike i učenike.

Izdavanja propusnica za stanovnike Grada Buzeta - e-propusnice

17.04.2020.

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE NOVIH e-PROPUSNICA iz stavke e) DOSTUPAN JE OVDJE!

Od 6. travnja 2020. godine propusnice za kretanje izvan mjesta prebvališta ili stalnog boravišta dostupne su isključivo putem centralnog sustava e-propusnice. 

Ukoliko imate pitanja oko izdavanja e-propusnica kontaktirajte Stožer civilne zaštite Grada Buzeta na tel. 052 662 854 ili e-mail: stozer@buzet.hr

Propusnice koje je Grad Buzet - Stožer civilne zaštite izdao do 3. travnja, a njihovo je trajanje iza 6. travnja, zamijenjene su novim e-propusnicama i poslane na e-mail adresu podnositelja zahtjeva.

 

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Zabrana iz ove Odluke se ne odnosi na:

a. promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,

b. dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,

c. izvješćivanje javnosti,

d. stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb,

e. iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština

f. putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće,

g. žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Sukladno odluci, Stožer civilne zaštite nadležan je izdavanje propusnica iz stavke e) iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, te za sve ostale slučajeve propusnica neće biti odobrena.

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE e-PROPUSNICA iz stavke e) DOSTUPAN JE OVDJE!

Za kretanje unutar područja Grada Buzeta propusnica NIJE POTREBNA! 

Popis naselja na području Grada Buzeta između kojih je kretanje dozvoljeno bez propusnice:

 • Buzet 
 • Mala Huba (Huleti, Mandalenići, Srnegla i Šakori)
 • Buzet Stari grad
 • Krušvari (Kortina, Pašutići i Urihi)
 • Juradi  (Čabranija, Čuhrija, Donji Kontići i Gornji Kontići),
 • Kosoriga
 • Martinci (Bakar, Dobrovica i  Racari)
 • Račice (Jezer)
 • Račički Brijeg 
 • Rimjak (Zabrda)
 • Roč
 • Benčići (Grki)
 • Blatna Vas (Breg, Brul, Glistonija, Kuhari, Martinačići, Mejari, Šćaveti, Štuparija)
 • Brnobići (Brda, Breg, Grabri, Grozdani, Kortina, Podpećina, Ravnići, Zubalići)
 • Čiritež (Ilići, Strnadi)
 • Duričići (Iveći, Kavci)
 • Erkovčići (Bartuli, Benečići, Buraj, Marčibreg, Smrekovac, Stancija, Stanica Hum, Škrinjari)
 • Forčići (Birićija, Latini, Rauši, Šavki, Tomičići)
 • Gornja Nugla (Donja Nugla, Mištrići, Nemarniki)
 • Hum (Brižac, Ćuharija, Malinci, Mućan)
 • Kompanj (Klančići, Klobasi, Kosići, Krulčići, Pernići, Špilići)
 • Kotli (Podkrog)
 • Kras (Črnehi, Klanac, Mikci)
 • Krkuž (Grondari, Hrbatija)
 • Ročko Polje (Benčići, Bortulasi, Bršćak, Draga, Fabriši, Kebri, Krbavci, Pahari, Pavletići, Premci, Žulići)
 • Stanica Roč (Hlaji, Jakomasi)
 • Šušići (Puški, Verbanci)
 • Rim (Bujavci, Grgurinčići, Kolinasi, Stražnjak)
 • Sovinjak (Jermanija)
 • Bartolići (Črnehov Brijeg, Puhi, Šimeći, Švikarija, Zugani)
 • Krti (Dršćari, Hrvatini, Klarići, Sušani, Sv. Kirin,  Valice, Valari)
 • Pračana (Beneži, Brnozi, Lokvice, Majeri,  Pigini)
 • Sirotići (Tuki)
 • Sovinjska Brda (Drobežija, Krtov Breg, Majeri)
 • Sovinjsko Polje (Cunjci, Srgobani)
 • Sveti Ivan (Brežac, Korta, Mejica, Praščari, Pintori, Pod Baštion, Sveti Ivan - Dol)
 • Cunj
 • Selca ( Nežići )
 • Strana ( Brgad, Mavrići, Podbreg)
 • Sveti Martin (Kružići, Majcani, Mandaši, Stupari)
 • Krbavčići (Rumeni )
 • Počekaji (Finderli, Željeznička stanica Buzet)
 • Svi Sveti
 • Juričići (Brtonjica, Jagodići, Lokarija, Komušćica, Maruškići i Most)
 • Marinci (Vidaci)
 • Pengari
 • Peničići (Kegji, Kozari) 
 • Podkuk (Mikolići)
 • Podrebar (Petohlebi)
 • Prodani (Korta)
 • Sveti Donat (Brnkali, Bržendi, Čela i Jurcanija)
 • Štrped (Črnci, Jermaniši, Mažinjica i Sveti Duh)
 • Baredine (Abrami,  Mišini)
 • Črnica (Postaje, Požane)
 • Kajini
 • Perci (Podrečak,  Šantići)
 • Salež (Jurati)
 • Škuljari
 • Seljaci (Banici, Hrib)
 • Ugrini (Confi, Goričica,  Jakci, Konti,  Mlini)
 • Zonti (Opatija, Rušnjak, Trkusi)
 • Veli i Mali Mlun (Pruhari)
 • Vrh (Glavići)
 • Barušići (Brižac, Gregorići, Luskići)
 • Klarići (Dobrova , Dol,  Šimići)
 • Marčenegla (Sladetija, Marčeneško Polje)
 • Medveje
 • Negnar (Kjeka) 
 • Paladini
 • Senj (Matiško)
 • Šćulci

Registrirajte svoj OPG na jedinstvenoj web platformi

09.04.2020.

Udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija zajedno provode projekt "OPGovi Hrvatske". Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova
na području 20 županija i Grada Zagreba. 

Temeljna svrha ove platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG. Nažalost, velika većina OPG-ova ne posjeduje vlastitu web stranicu putem koje bi na osobniji način predstavila rad svoje obitelji. Sada će to moći napraviti.

Od dodatnog sadržaja na platformi moći će se pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne pa sve do europske razine. Nadalje, u info kutku će biti svi relevantni dokumenti za OPG-ove, a odnose se na osnivanje, izvještavanje, umrežavanje i slično. Ukratko - polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova.

Što se tiče korisnika njihovih usluga, tj. svih građana, oni će jednostavno prema županijama, gradovima, općinama i kategorijama moći pretraživati platformu kako se ona bude nadopunjavala.  Svrha platforme je da svako gospodarstvo samostalno izrađuje i uređuje svoju stranicu koju na koncu može istaknuti i na vizitkama. 

UPUTE ZA REGISTRACIJU OPG-a
 

Odluka o izmjeni ODLUKE o kriterijima i načinu subvencioniranja troškova prijevoza odnosno smještaja

02.04.2020.

Temeljem Odluke Stožera Civilne Zaštite Republike Hrvatske ( KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-20-1 od 19. ožujka 2020. godine), Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (»Narodne novine«, broj 29/20 i 32/20) i članka 94.Statuta Grada Buzeta („Službene novine Grada Buzeta“, broj 12/18 - pročišćeni tekst), gradonačelnik Grada Buzeta je dana 2. travnja 2020. godine godine donio Odluku o izmjeni ODLUKE o kriterijima i načinu subvencioniranja troškova prijevoza odnosno smještaja redovitim učenicima srednjih škola za školsku 2019./20. godini.

 

Više informacija o odredbama Odluke možete pronaći na sljedećoj poveznici: 

https://www.buzet.hr/images/uploads/files/izmjena_ODLUKA_prijevoz_smjestaj_2019_2020.pdf

Jednokratne pomoći povodom uskršnjih blagdana

24.03.2020.

Povodom uskršnjih blagdana Grad Buzet i ove godine dodjeljuje jednokratnu pomoć u iznosu od 400,00 kuna osobama slabijeg materijalnog stanja, bolesnim i nemoćnim osobama s prebivalištem na području Buzeta. Zaključkom Vijeća za socijalnu politiku Grada Buzeta jednokratnu će pomoć dobiti 98 osoba. S obzirom na trenutne okolnosti isplata sredstava započet će ranije nego inače kako bi se osiguralo da svi korisnici prime pomoć do Uskrsa. Uz prigodnu čestitku sredstva će biti doznačena putem poštanske uputnice na kućne adrese.

Iz Proračuna Grada Buzeta za ovu pomoć utrošit će se 39.200,00 kuna.

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
 • Grad Buzet
 • II. istarske brigade 11
 • 52420 Buzet